Македонското МВнР: Плочата на Каймакчалан е незаконна

България да почита международно признатите процедури, пише в съобщението
Обновена: 25 сеп 2016 08:22 | 24 сеп 2016 21:30,
615
Македонското МВнР: Плочата на Каймакчалан е незаконна
Снимка: Facebook

Според македонските власти паметната плоча на Каймакчалан, унищожена от македонския журналист Миленко Неделковски, е поставена незаконно. Това става ясно от официално съобщение на македонското външно министерство, предава БНТ.

Още по темата

"Плочата е незаконно поставена и очакваме от нашите приятели от България да почитат международно признатите процедури за поставяне на паметни плочи. Очакваме институциите да обезсърчат всички, които поставят паметни плочи на територията на друга държава и които впоследствие могат да бъдат акт на насилие или да предизвикват негативни чувства у гражданите", пише на сайта на македонското външно министерство.

Съобщението завършва със становището, че конфликтите и жертвите от миналото, на която и да е страна, трябва да бъдат мотив за по-засилено сътрудничество в региона и общи усилия за интеграция в Европейския съюз.

Припомняме, че Миленко Неделковски се изгаври с паметта на стотици български войници, загинали в боевете на Каймакчалан през 1916 по време на Първата световна война.

В късните часове на 22 септември – Денят на независимостта на България, той публикува в своя профил във Facebook снимки, на които се вижда как заедно с още няколко мъже разбива с чук поставена от българска страна паметна плоча. Плочата бе поставена от български военнослужещи в знак на признателност към паметта на загиналите войници.

"Каймакчалан, днес, 22.09.2016 година, между 13:00 и 14:30 часа. Мисията напълно завършена. Незаконно поставената бетонна плоча от група български престъпници напълно е унищожена и превърната в прах”, е написал в своя профил Неделковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


615
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е троянски кон, а Македония ще бъде троянското магаре на Кремал в ЕС.Тогава нико македонец не ще иска български паспорт, а тея, които сега се възползват ще ги захвърлят и върнат към македонското.
371
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Македония официално се държи враждебно. Нашия отговор трябва да е бърз и категоричен. Скъсваме с тях и гоним посланника им. Повярвате ми, те щи ни се молят като дойде време да ги приемат (ако) в ЕС. Жалки мекерета!
370
10
 
1
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
До Анонимен 415Дори може скоро да открием тържествено ГКПП на турско-македонската граница! А колегата по-надолЕ, дето се опитва да ме учи на историята на Великата Османска Империя само мога да му кажа, че всичко което е чел досега като официална история в българия е ... измислица! Ке рече - лъжа!! Както всичко друго бугарашко, и историята им е пълна измислица ... лъжа .... измама ... крадена от македонската история ... крадено от гръцката история ... крадена от турската история ... и т.н.
369
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един голям среден пръст стои в македонската чакалня пред входа към ЕС.
368
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарки и другари ,запазете спокойствие и не бързайте да отзовавате посланици ,не бързайте да горите знамената на съседа.Мишлета,Македония ще влезе във ЕС и шенген,Македония ще е близо до България без гранична бразда,руският враг ще е отблъснат до Сърбия.Другари подхващате поредната си предателска политика относно интересите на България и Македония.Другари ,номера няма да мине
367
0
 
1
 
! Отговори
4321 преди 7 години
До АнонименДО 414, Има разлика приятелю, Будапеща е по-близо до Виена, София е по-близо до Истанбул.
366
0
 
2
 
! Отговори
ген. И. Колев Вазов преди 7 години
На Солунския фронт из голите хълмищаразвяват кървав флаг несметните пълчищаЩо Запад ни прати........
365
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 416 Ми те шопоите у нас са си шопи..да вземат Шопландия ли да направят като държава?
364
0
 
0
 
! Отговори
до.. преди 7 години
Те комунистите ако можеха и от тебе щяха да направят човек и от българите хора.Но, както се вижда и тук опита е трагичен. Тиквонада тотал.Македонците са македонци, защото искат да са македонци.Включително потомците на тези, дошли тук преди век.
363
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Македония е готова на по тесни военни и икономическо сътрудничество сТурция при отказ да я приемат в Евросъюза,даже са съгласни и турска военна база да ги пази
362
4
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Чакаме отговора на Тиквата!Дали ще се отрече от Македония?Да видим колко големи топки има.Всеки мъж си спазва обещанието!
361
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Бойки е такъв за какъвто се представя, ще изгони македонския посланник и ще скъса дипломатически отношения с тях. Звучи крайно, но ако това се беше случило с Унгария, Орбан щеше да го направи.
360
0
 
5
 
! Отговори
художника преди 7 години
До Анонимен 401Да, прав си! Евро атлантиците ни признаха първи една измислена държава, която преди това бе умишлено създадена от комунистите. Така че и едните и другите са от едно котило.Разделиха един народ, едни обичаи, една земя и една вяра, за да се караме по между си, докато ни крадат и живеят на наш гръб.
359
1
 
7
 
! Отговори
до ястреба преди 7 години
За османеца е било обида да го наречеш тюрк или турчин, защото така е било наричано само неграмотното и необразовано простолюдие в Анадола. Ти как така си хем турчин, хем османец, това са две противоположни названия.
358
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незаконна..... Добре! В отговор нашите власти трябва да спрат да издават на макетата български паспорти и неформално да им се каже да не си правят труд за ЕС. Без нашия глас не става. И това да се приеме като външно- политическа стратегия.
357
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Солунския фронт българите не се биха с Кремъл!
356
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е народа да изрови пушките от дворовете си и да поеме нещата в свои ръце. С това недъгаво правителство и чужди агенти навсякъде няма да има оправия! Народовластие и забрана на партиите.Решаване на важните въпроси по пътя на референдумите! Заклеймяване на предателите и подкрепа за поддръжниците на българско културно наследство!
355
14
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
Много измислени държави се пръкнаха по тези географски ширини, всеки катун се обяви за държава, особено по балканите. И след това се раждат такива чудесии като "държавата" на българите, което е нещо средно между африкански бантустан и средно-европейски катун, затова в скоро време тази "държава" ще бъде преименувана на Катуница.
354
5
 
3
 
! Отговори
Македония във ЕС преди 7 години
Македония в ЕС а за Просия още санкции и условия по визите
353
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Появиха се атлантическите ***, които призовават македония да влезе в ЕС. Тях ги интересува единствено контролът върху територията, 5 пари не дават, че макетата се гаврят с всичко българско.