Македонското МВнР: Плочата на Каймакчалан е незаконна

България да почита международно признатите процедури, пише в съобщението
Обновена: 25 сеп 2016 08:22 | 24 сеп 2016 21:30,
615
Македонското МВнР: Плочата на Каймакчалан е незаконна
Снимка: Facebook

Според македонските власти паметната плоча на Каймакчалан, унищожена от македонския журналист Миленко Неделковски, е поставена незаконно. Това става ясно от официално съобщение на македонското външно министерство, предава БНТ.

Още по темата

"Плочата е незаконно поставена и очакваме от нашите приятели от България да почитат международно признатите процедури за поставяне на паметни плочи. Очакваме институциите да обезсърчат всички, които поставят паметни плочи на територията на друга държава и които впоследствие могат да бъдат акт на насилие или да предизвикват негативни чувства у гражданите", пише на сайта на македонското външно министерство.

Съобщението завършва със становището, че конфликтите и жертвите от миналото, на която и да е страна, трябва да бъдат мотив за по-засилено сътрудничество в региона и общи усилия за интеграция в Европейския съюз.

Припомняме, че Миленко Неделковски се изгаври с паметта на стотици български войници, загинали в боевете на Каймакчалан през 1916 по време на Първата световна война.

В късните часове на 22 септември – Денят на независимостта на България, той публикува в своя профил във Facebook снимки, на които се вижда как заедно с още няколко мъже разбива с чук поставена от българска страна паметна плоча. Плочата бе поставена от български военнослужещи в знак на признателност към паметта на загиналите войници.

"Каймакчалан, днес, 22.09.2016 година, между 13:00 и 14:30 часа. Мисията напълно завършена. Незаконно поставената бетонна плоча от група български престъпници напълно е унищожена и превърната в прах”, е написал в своя профил Неделковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


615
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 408 Ириония с финес! Браво!
351
8
 
2
 
! Отговори
Македония във ЕС преди 7 години
Паметната плоча е незаконна и законно премахната.А паметника на Юзеирови бе законен и незаконно премахнат.Се кремъслки интриги целящи разкол в обществата с цел лестото им ограбване.Няма да се учудя ако вече са подписани договорите за строеж на АЕЦ Скопие кат нащо Белене ,гарбежите на кремъслките бандити нямат край ,добре ,че САЩ ги направи територия със затихващи функции
350
2
 
0
 
! Отговори
до Ястреба преди 7 години
Това е вярно, но непълно. Не е коза, а цяло стадо, както още куп инвентар. Например 50 килограмов йррс за клепане на коса в раницата, хиляди доволни и тъжни унгарки, някои от които дошли тук като булки. Дядката докарал от там само едно куче.Войска за приказ.
349
2
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 407Нещо повече...с това си изявление Министерството на външните работи на Македония ДАЖЕ защитава тоя *** на снимката и вандалщината му.Да видим сега Тиквата дали ще си спази обещанието да се отрече правителството му от Македония, ако нямало адекватни действия от македонска страна спрямо тоя паля.чо.
348
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Макенците не са българи! Този техен срамен акт го доказа по неоспорим начин! Никаква подкрепа повече за тях! Некаи трошат главите!
347
0
 
1
 
! Отговори
7+ преди 7 години
ВОЙНА!!!
346
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 402Ахмет Доган - агент Сава, е комунистически продукт, точно каквато е и ДПС, не се заблуждавай!
345
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да му счупат краката с чук и ще е урок и на другите фироманци .
344
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Художник, не става въпрос само за юнака с големия чук, но за позиция на македонското правителство, което казва, че паметната ни плоча е незаконна. А дали има държава Македония - нашите евроатлантици, десни, антикомунисти я признаха отдавна и първи.
343
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодарение на гърците ще влязат в европейския съюз след два-три века
342
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атаката и те ходиха да събарят един куп каманаци представен им като паметника на Юзеирови а Бареков отразяваше събитието като водещ журналист на Скат.ДС и бандитите от Москва не могат да измислят нищо ново ,като старо жигули са ,и интригите им едни и същи.Македония и България заедно във ЕС и шенген без граници
341
0
 
2
 
! Отговори
до 398 преди 7 години
Елементарно обяснение, Уотсън! Те тези комунисти ако бяха толкова големи факири, щяха и от турците да направят българи, но виждаш, че не се получава и днес имаме няколко турски родни демократични партии. Явно други са причините.
340
2
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 7 години
До АнонименПодозирам, че ако влязат в ЕС, тогава и тези, които са в България, наслендици на бежанци от Македония ще поискат македонски лични карти.----------------------По-голяма глупост не съм чел.
339
1
 
6
 
! Отговори
художника преди 7 години
Незаконно поставената бетонна плоча от група български престъпници...---------------------------Тук всички коментираме вандалщината на едно СЪРБОмаке. По тежко е определението "ПРЕСТЪПНИЦИ", което прави спрямо нас Българите. Не стига, че се гаврят с костите на дедите ни, но и продължават в същия дух на обиди и омраза.А що се отнася до "ПРЕСТЪПНИЦИТЕ"- всички видяхме кои са те!!!
338
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 396Говорим за каузата, бе , човече! за свободата от Хитлеризма! затова има там такава плоча...за българските войни минали през тази територия която е македонска сега за да отърват тази територия от хитлеризма.
337
0
 
8
 
! Отговори
Македонец преди 7 години
Моля, не ги наричайте македонци,те не са.Просто ФИРОМЦИ!!!
336
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната руска провокация и опит за запазване статуквото на балканите ,да ама номера няма да мине защото мястото на македония е до България във ЕС и Шенген без ГРАНИЦИ.Ревете Кремълски бандити защото влиянието ви ще се ограничи до Сърбия
335
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мразят ни потомствено.Защото тогава българският войник с една манлихерова пушка и паласка с патрони прекоси надлъж и шир полуострова в няколко войни, би се с кого ли не и им показа, че ги превъзхожда поотделно и накуп. Стори чудеса от героизъм, покри се с неувяхваща слава, която не е отшумяла и до днес. Сами са го казали, че никоя армия не е влизала в ръкопашен бой, когато българите тръгнат ,,На нож''. С изключение на турците в в първите срещни боеве, докато разберат, че са в грешка.
334
0
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
401 Екстремисте, браток, какво общо имат македонските бо.клуци със сърбите?Най-малкото манталитета им е коренно-противоположен!
333
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Македония? Няма такава държава.