Очите на страха (от бежанци) са големи! Вечерен час в Харманли

Мигрантите ходели на тълпи, жените не смеели да се доближат
1 окт 2016 14:00, Петя Славова
110
Очите на страха (от бежанци) са големи! Вечерен час в Харманли
Снимка: архив, Булфото

Страхът в Харманли вече е въвел вечерен час за част от жителите на града край Марица.

Жените избягват да излизат вечерно време в града заради притеснения от мигрантите от бежанския лагер. Жителите се организират на нов протест, който ще се проведе в неделя.

Още по темата

За разлика от началото на кризата, когато в лагера е било пълно с бежанци от войната в Сирия, днес бившите поделения на мотострелковия полк са почти сто процента граждани на Афганистан и Пакистан.

Профилът е на млади мъже между 20 и 30 години. Всеки ден в лагера избухват скандали и побоища.

"Навсякъде мирише на тоалетна. Ходят на тълпи и жените не смеят да минават покрай тях", разказва пред "Труд" жител на Харманли.

"Факт е, че у хората се е настанил страхът, но мисля, че проблемът се преекспонира", обяснява редактор на местна меди. Той твърди, че младите мъже от лагера се държат като в родината си – събират се на групички в градините, сядат и с часове седят в междублоковите пространства на квартала срещу поделението, в парка, по центъра на града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: бежанциХарманли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
50- Мъжествеността на един мъж не се крие в това той да върши само мъжката работа! Мъжествеността на един МЪЖ е и в това да не е страхливец и да се опълчи на ВСЕКИ, който който иска да му отнеме съграденото от него! Не може да се изнежи човек, който има ясни критерии за добро и зло и НЕ СЕ ПРОДАВА на политическите партии, за да мму вървял успешно бизнеса! Колко от вас имат ТАКАВА смелост, м? Иначе- и жените можем да боравим с оръжие и да стреляме с него не по-зле от вас, мъжете!
37
3
 
18
 
! Отговори
до Жена преди 7 години
"Там е работата, че 99% от българските мъже за хленчещи госпожички, които не могат да свършат нищо сами!"Това не е вярно. Само малка част от мъжете подлежат на такава трансформация. Жените също имате отговорност към тях и не го забравяйте. Вместо да настоявате мъжете да са изнежени женчовци, които да са ви "приятелки", които да ви разбират, изслушват и помагат в домакинството, ще ги оставите такива каквито са се родили няма да ги променяте, защото и вие имате вина за изнежването на част от тях
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да задам въпрос на всички космополити и глобалисти- вие, като лепите етикети на местното провинциално население в България, че са страхливци и ксенофоби, ВИЕ КАКВО ТОЧНО НАПРАВИХТЕ В ЖИВОТА СИ, ОСВЕН ДА ПЪТУВАТЕ КАТО НОМАДИ С МИНИМАЛНИ СРЕДСТВА ПО СВЕТА,М? ПОСАДИХТЕ ЛИ ПОНЕ 1 ДЪРВО, ОТГЛЕДАХТЕ ЛИ ПОНЕ 1 ДОМАШНО ЖИВОТИНЧЕ или просто нямахте време, щото...вечно БЪРЗАХТЕ да опознаете различността, ПРЕДИ да опознаете собственото си лице и НЯМАХТЕ ВРЕМЕ? А вие изобщо имате ли собствено лице?
35
1
 
23
 
! Отговори
Стар набор преди 7 години
ПРИЗОВАВАМ всички мои наборници, служили в Сливен 1983/1985 да се съберем пред бившата централа на ТРЕТА БЪЛГАРСКА АРМИЯ и да учредим една нова Българска Легия !Само след 2 дни опреснителна тренировка сме готови да за защитим Родината от нашествениците ! Спомнете си КЛЕТВАТА !!! А може и Ново Село да очистим от краварите, с един Марш на Скок сме там.
34
0
 
27
 
! Отговори
българин преди 7 години
Да подкрепим харманлии !
33
1
 
19
 
! Отговори
Az преди 7 години
Пак гласувайте за ГЕРБ *** държав сме хей... ние сме от тоя род "бий *** обичам те"
32
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодарете на Тиквата за сегашното положение. Той е покорен слуга, чинно изпълняващ заповедите на Брюксел. Поставили са му задачата да превърне цяла България в това. За него достъпът ди еврофондовете е по-важен от държавата и населението. Май ната ви на еврофондовете, затваряйте границата, нещастници!
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
36- Не стига, че живееш като ПАРА%ЗИТ по ЧУЖДИТЕ домове, ами и си взел да лепиш стигматизиращи и негативни етикети на собствениците им, които ЦЯЛ ЖИВОТ са се трудили за тях, докати ТИ си живял като номад и си махал *** по всички краища на света, гонейки Михаля и угаждайки на собствения си егоцентризъм! НАГЛЕЦ!
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
36- ТИ какво недвижимо имуяество притежаваш и къде, м? През окаяния си живот на космополит създал ли си поне 1 собствен дом или навсякъде живееш по чуждите домове- на квартира?! Не стига, че живееш като *** по ЧУЖДИТЕ домове, ами и си взел да лепиш етикети на собствениците им, които ЦЯЛ ЖИВОТ са се трудили за тях, докати ТИ си живял като номад и си махал гаяи по всички краища на света, гонейки Михаля и угаждайки на собствения си егоцентризъм! НАГЛЕЦ!
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Усещам как с този вечерен час се приближаваме към техния манталитет"По-рано имаха свободата да се разхождат по улиците и единственото, с което се занимаваха беше да нарушават общественият ред, да нападат хора. Край с това. Нещо против ли имаш вечерният час за тази сг.ан? Предпочиташ да владеят улиците вечерно време ли?
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека да е ясно на всички- единствено човек с психични отклонения или човек, който е на дъното на социалната стълбица и не притежава собствен дом и собствена земя в едно населено място, няма да има основания да се страхува и да изпитва негативизъм към мюсюлманските нашественици! Българите все още сме нормални хора и е нормално да изпитване всички ЗАЩИТНИ нормални човешки чувства, когато в земите ни се заселят ен брой чужденци, събрани от кол и въже, на които и данс не знае реалната самоличност!
27
25
 
4
 
! Отговори
провинция преди 7 години
Харманли. Провинциалният българин, в плен на собствената си ксенофобия. Провинция, не само в географския смисъл.
26
12
 
4
 
! Отговори
. преди 7 години
При нас живеят нигерийци . Ние не им обръщаме внимание и те не ни обръщат . Винаги са на групи и си общуват само със себеподобни . С бежанци нямам досег .
25
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подтекста на статията е ***! Посочете ми ЕДИН нормален човек по света, който да не се страхува от факта, че голяма група чужденци с коренно различен от неговия цивилизационен код и най- вече- С НЕУСТАНОВЕНА РЕАЛНА САМОЛИЧНОСТ, живеят в близост до дома и семейството му, движат се на групи като глутници озверели диви хищници и създават дестабилизация на сигурността в населеното му място? Алооо- медиите- това е НОРМАЛНА ЗАЩИТНА ЧОВЕШКА РЕАКЦИЯ, която не изпитва само този, който няма НИЩО!
24
3
 
12
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Усещам как с този вечерен час се приближаваме към техния манталитет . Не забравяйте , че кучето играе според тоягата !!!
23
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Явно в Харманли и в частност в България няма мъже!Къде са харманлийци?Къде са рокерите?Къде са футболните агитки?"И когато мъжете направят нещо, такива като тебе започват да ги плюят както плюете Динко, наричате ги "мутри", "бай ***", "прос.таци" и тем подобни.
22
1
 
19
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Нямали в Харманли мъже мъжаги да им покажат как трябва да се държи на общественни места и да ги заварят вечерта с бухалки до като се разкарат щом държавата не може да се справя с този първобитен ***
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Журналистката" написала тая "статия", що не вземеш да се разходиш сама след 21 ч. из тоя район на Харманли, да видиш колко големи ще ти станат някои отвори по тялото, различни от очите?
20
0
 
17
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Вследствие на толерантността ни е ... А те толерантни ли са към нас ?
19
0
 
20
 
! Отговори
някой преди 7 години
Абе къде сте вие мъжете бе??? Ходете им натрошете олигофренските тикви на ***. Група *** ще ни правят луди и ще диктуват условия в собствената ни страна БЕЗНАКАЗАНО. Организирайте се и ги научете какво е позволено и какво не.