Очите на страха (от бежанци) са големи! Вечерен час в Харманли

Мигрантите ходели на тълпи, жените не смеели да се доближат
1 окт 2016 14:00, Петя Славова
110
Очите на страха (от бежанци) са големи! Вечерен час в Харманли
Снимка: архив, Булфото

Страхът в Харманли вече е въвел вечерен час за част от жителите на града край Марица.

Жените избягват да излизат вечерно време в града заради притеснения от мигрантите от бежанския лагер. Жителите се организират на нов протест, който ще се проведе в неделя.

Още по темата

За разлика от началото на кризата, когато в лагера е било пълно с бежанци от войната в Сирия, днес бившите поделения на мотострелковия полк са почти сто процента граждани на Афганистан и Пакистан.

Профилът е на млади мъже между 20 и 30 години. Всеки ден в лагера избухват скандали и побоища.

"Навсякъде мирише на тоалетна. Ходят на тълпи и жените не смеят да минават покрай тях", разказва пред "Труд" жител на Харманли.

"Факт е, че у хората се е настанил страхът, но мисля, че проблемът се преекспонира", обяснява редактор на местна меди. Той твърди, че младите мъже от лагера се държат като в родината си – събират се на групички в градините, сядат и с часове седят в междублоковите пространства на квартала срещу поделението, в парка, по центъра на града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: бежанциХарманли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
22
 
! Отговори
до 19 от Германия преди 7 години
Напълно те подкрепям, но първо трябва националистите да вземат власта !Първо е необходимо ОБЕДИНЕНИЕ на ВСИЧКИ ПАТРИОТИЧНИ СИЛИ, без борба за надмощие и власт. Трчбва ни ЕДИН ОБАЯТЕЛЕН ВОДАЧ като г-н ОРБАН, естествено не можем да го внесем отвън. Всичко по-горе важи и за Германия.
17
22
 
9
 
! Отговори
. преди 7 години
До Националист1) Едно време за предателство към Родината разстрелаваха. Вие, дето работите за Русия трябва да сте първите.2) Те демократите са от вашите бе.3) С президент Фикуса ?4) Тук съм съгласен.5) И тук съм съгласен.6) Базите, да, но не и излизане от НАТО7) С Русия никой не е прокопсал. Никога ! Даже и Северна Корея ! А в момента и в Сирия е мазало заради тях. Но там е важно да се запази Асад и базата в Тартус. Колко ще умрат и под какъв предлог за това - няма значение.
16
3
 
47
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Скъпи съграждани от Харманли, изобщо не ми се оплаквайте, защото половината ще гласувате за същия който ви го причини. Опарайтеее се...
15
1
 
45
 
! Отговори
42 преди 7 години
Ами този, който е писал статията да пусне няколко от тях в дома си.То щом пускаш лесно чужденци в държавата си, ще се настанят и в дома, но и българина никакъв инстинкт за самосъхранение.
14
0
 
48
 
! Отговори
Да ги върнем преди 7 години
Може ли някой да кажа дали имаме договорености с Пакистан да им връщаме гражданите?С Афганистан мисля, че имаме.
13
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видими резултати от *** герб.
12
0
 
34
 
! Отговори
98765 преди 7 години
До Анонимен 10Журналистите пишат каквото им позволяват да пишат. И да ги смениш, все тая.Все пак германската журналистика е още по-зле. Тук е лабаво.
11
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Факт е, че у хората се е настанил страхът, но мисля, че проблемът се преекспонира", обяснява редактор на местна меди."А аз мисля, че проблемът се омаловажава от платени журналисти като въпросният редактор.
10
6
 
15
 
! Отговори
Протестър преди 7 години
До Анонимен 5Ау, и като протестираме срещу Борисов и 240 дупетата, имигрантите ще спрат да идват.Ми да протестираме тогаз. Протест до дупка!
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да има и денонощен час за всички настоящи журналисти, а на тяхно място да бъдат назначени хора, които могат да отразяват събитията в България.
8
4
 
52
 
! Отговори
Който не храни своя преди 7 години
И защо в българските военни поделения са настанени войници от Афганистан и Пакистан?Кога ни завладяха? Че ние имаме ли толкова български войници, колкото 20-30 годишни мъже мюсюлмани от трети държави има в момента в България? Като ще издържаме тях, по-добре да издържаме още 10 000 българска армия.За да няма нужда от преводачи, не за друго, да не си помислите.
7
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви очи на страха бе смешни журналистчета, тая сг.ан, която защитавате нощем се събира на тълпи и вилнее по улиците. Вие знаете ли го това или ви е заповядано да сте си по леглата след 8?
6
0
 
41
 
! Отговори
Кметове, бе преди 7 години
До Пакита?Тръгнали са да управляват Берлин, Париж, Столкхолм ... Лондон вече го управляват.
5
2
 
44
 
! Отговори
ГГ преди 7 години
Гарантирано от ГЕРБ Близо 10 хил. мигранти ще зимуват в България .3 години спане от тях и границата ни още не е затворена със Турция.
4
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанците ли са проблемът или политиците, които ги довлякоха тук? Онзи плюшкин на лош матерял, Бойко Борисов и 240-те клошари в парламента, те са проблемът! Протестирайте срещу тях.
3
0
 
101
 
! Отговори
Пакита? преди 7 години
Пакистанци? И защо се явяват бежанци? Каква война има в Пакистан? Това е мощна държава, една от осемте държави с ядрено оръжие, 27 икономическа сила в света, огромна по население. Откъде накъде малка и бедна България ще отглежда пакистанци? И къде е България, къде е Пакистан, какво общо имаме въобще?
2
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименне стига, че са се ръсили на граничарите по няколко хиляди евро ами сега ги държат насила в България и са обградени с враждебност от всякъдеАми да не бяха броили както казваш по няколко хиляди евро на граничарите (в което се съмнявам) и нямаше да бъдат "обградени с враждебност от всякъде" (в България). Да си бяха стояли там където са си били. Тук никой не ги е канил.
1
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те бежанците са много по уплашени, не стига, че са се ръсили на граничарите по няколко хиляди евро ами сега ги държат насила в България и са обградени с враждебност от всякъде, което не е чудно при мизерият която цари в България сега на хората да им натресат и бежанци, които при това искат да си ходят по пътя, но не ги пускат - Брюксел е заповядал да ги държим при нас. А един граничар прави между 40 и 60 хил месерчно, вече има граничарски села, вдигнали са палати за няколко месеца.