Пристанище Бургас посрещна круизен кораб за чудо и приказ

Туристите в него искат да разгледат Несебър и Созопол
15 окт 2016 15:25, Красимир Ангелов
45

Снимка: Булфото

Ръководството на Пристанище Бургас посрещна рано тази сутрин на Морската гара в града круизен кораб с 2120 пасажери от 47 държави. Корабът влезе в акваторията на пристанището с час по-рано от обявеното време за приставане, а туристите бяха посрещнати с фолклорна програма.

Част от туристите предварително бяха заявили посещения в Несебър, Созопол и село Козичино.

Изпълнителният директор на Пристанище-Бургас Диян Димов посочи, че круизният туризъм има възможност да се развива в по-широки граници от април до октомври и въпреки кризата при морските пътувания в Черно море, Морска гара-Бургас продължава да е на картата на круизния туризъм.

"Пристигането на този кораб тук дава ясен знак, че ние оставаме в круизния бизнес. В момента черноморският басейн не се посещава от нито една американска компания. В най-голямото круизно пристанище - Одеса, тази година не е акостирал нито един лайнер и това, че ние успяхме да запазим отношенията си с круизни оператори, които продължават да посещават Морска гара - Бургас, е много голям успех", допълни Димов.

Той благодари на ръководството на Летище-Бургас за съдействието по въвеждането на допълнителните мерки за сигурност, осигурени по искане на круизната компания.

Круизният кораб ще остане в Бургас до 18.00 часа днес, а следващото му посещение на Морска гара ще е на 27 октомври.

Пълният капацитет на MSC Opera е за 2679 пътници, за които се грижи екипаж от 728 души. Разполага с 13 палуби, 9 от които са предназначени за гостите и носят имената на известни опери - "Аида", "Отело", "Риголето", "Травиата”, "Норма", "Турандот", "Тоска", "Бохеми".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Gero преди 7 години
Гагаузите газ пикаят от яд, те просто не стават.
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета повечето коментари и вече разбирам защо доста хора напуснаха страната. Само злобни, ограничени и самовлюбени създания са останали в страната, които нищо не са постигнали в живота си, а само търсят недостатъци и ги сочат с пръст, за да осмислят поне малко пред себе си жалкото си съществуване. Мишчици, които мислят, че глупавите им злобни драсканици в коментарите на новинарски сайт ги правят велики.
39
2
 
7
 
! Отговори
До 37 преди 7 години
Достатъчно си излизаме от града/страната, в Бургас не живеем в заградено, затворено общество. Самочувствие имаме - да, а реалността е такава, че в последните години (а и преди това) Бургас е в пъти по-добър и развиващ се град от останалите в Б-я. Ела и виж. Това е нещото, което искаше да ти каже момчето/момичето с предния коментар.Колкото до круизния кораб - разбира се, че не е нищо особено. Б-я не е атрактивна дестинация за този вид туризъм. За заглавието на статията - вини журналистите :)
38
3
 
6
 
! Отговори
Mopcku_ преди 7 години
Ще започна с това, че работя на круизен кораб. Тежко и горко за този, който се изказва, че с този кораб Бургас е бизнеса. Корабът изобщо не е кой знае какво.Но самия факт, че предизвиква такава радост е показателен колко зле е тоя бизнес в страната. Градовете, които наистина са в бизнеса приемат по повече от два, три, че и повече като този и разбира се по-големи пасажерски кораби ежедневно. Бургас - жалка работа.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБраво мойто момче/момиче! Харесвайте си града, радвайте му се.А някой ден идете на гости в комшиите да видите какво е пристанище, какво е истински круизен кораб и т.н.Вярно е, че в Софията и лодка не може да акостира. Ама е и вярно, че сме се нагледали на едни "умни", "красиви" и "надъхани" провансалисти. Нема лошо. Имайте си самочувствието. Ама идете малко извън града, да слезете обратно в реалността.А тя е, че някакси туроператор е продал дестинация България, а не Бургас. А?
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой *** е писал статията? Това е средната класа кораби на MSC и не е нищо кой знае какво, просто защото 5звездните кораби са Сплендида и Пречиоза ; казвам го като човек, пътувал и в двете класи. Освен ен това корабната компания е италианска, не американска и акустирането му тук е просто спирка по маршрута
35
7
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
Кораба струва колкото Бургас и Варна заедно
34
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До 23 Приятел, не си прави труда да обесняваш на прости хора.Те са си такива и няма да вдянат.
33
6
 
3
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Боже , кораба е невероятен. Руски ли е ? Хи,хи......
32
2
 
7
 
! Отговори
Неа до 11 преди 7 години
Въобще сигурна че не обичаш нищо , не обичаш и себе си затова по добре замълчи . Не сме длъжни да търпим глупостите ти .
31
3
 
5
 
! Отговори
Неа до 11 преди 7 години
Трябва да забранят коментари като твоите . Фес е турска дума , българите носят калпаци . Айде марш от там от където си като не ти харесва фолклора ни .
30
7
 
5
 
! Отговори
Продължение преди 7 години
Такива хора от колкото сирийци,авганистанци,иранци и какви ли не ***.Жевейте си в Сф и се мислете за голяма работа ,това сигурно е 20-тия подобен тур.кораб който акостира за последните две год.Често посещавам Сф ,и искам да ви кажа ,че всеки път когато се прибирам в Бургас се чувствам все едно не съм България,и да знаете че съм обикалял на вън доста повече от интелигенцията която написа коментарите тук .Ами слънчев бряг,Несебър,Поморие,Созопол ,Приморско ,всичко в радиус от 35 км
29
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С интерес изчетох коментарите!Изключително съм разочарован и предполагам,че 90 % от тях са на софиянци,а злобата е породена от факта,че в София не може да акустира дори и най малката спасителна лодка от подобен кораб.И понеже си мислят ,че всичко се върти около тях и те са България,ми стана дори весело.Исмам да ви кажа ,че за вас колкото и селски град да е Бургас,ние много си харесваме града и се радваме на подобни събития,за търговците е добре,а и е по престижно из града да се разхождат такива
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНикой няма да слезе ей така, виж снимка 6 с автобусите отпред - това са оргаизираните екскурзии. И тук действа правилото - колкото по-амбициозен, толкова по-голям шанс да те посетят (ако си например винарна, някакви екзотични преживявания - разходка с коне, нестинарски танци и т.н.).Ама нашите "хотелиери" и "работници в туризма" са просто едни ***, които си мислят, че ако корабът акостира, вече са хванали дедо за шлифера.
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Муахахахахах.....Миналата година бях на евтин круиз в Гърция и корабът беше по-голям от този (10 палуби + надстройка, водеща се ниво 14), а на този изброих едва 9. И се водеше малък кораб!!!! В едно пристанище бяхме спрели до едно 16 етажно чудовище, което се извисяваше като блок до нас.Статии като тази просто показват колко са ни задръстени журналистите - идете на някой гръцки остров и се нагледайте на круизни кораби.....Това, че не спират у нас....еми сещайте се....
26
3
 
10
 
! Отговори
Хаха, чудо и приказ? преди 7 години
За кого? Няма нищо луксозно в това да пътуваш с още 3000 п*гиша. Луксозно е да се качиш в своята/наетата яхта и да плаваш със семейство/приятели, личен/нает персонал и екзотичен кетъринг. Това тук е за която и да е средна класа по света. Хора, които могат да си позволят нещо над масрафа. Ако не вярвате- разгледайте снимките.
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не руски !!!
24
0
 
9
 
! Отговори
тррт преди 7 години
Е тоя от 7ма снимка можеше да си развее чемугата на фона на еуропейското знаме
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо, хубаво е за туризма на града да идват такива кораби. Целта е туристите да излязат, купуват сувенири, ходят по заведения и музеи та с други думи да плащат. Второ, това не е от истински луксозните кораби, но това не е важно. Идеята на круз е да се посети максимален брой туристически места докато те развличат, хранят, уреждат екскурзии, т.е., да не трябва да караш, летиш със самолет, и се занимаваш с такива детайли. Просто е вид туризъм от многото.
22
3
 
21
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Снимка 7.... оня дядка как се изтипосал да го снимат по бели *** :D :D :D :D