Гумите, светлините, чистачките под прицела на катаджиите

Броени дни до старта на акция "Зима" за колите
42
Гумите, светлините, чистачките под прицела на катаджиите
Снимка: Булфото, архив

Броени дни до старта на акция "Зима”. От началото на ноември KAT започва масови проверки за гумите, светлините, чистачките и изправността на автомобилите. Първоначално шофьорите само ще бъдат предупреждавани, а от средата на месеца ще им бъдат налагани и глоби, съобщава Нова тв.

През първата седмица на акцията на фокус ще бъдат велосипедите и каруците.

Ще се проверяват както тяхната изправност, така и осветлението по тях. Вторият етап е насочен към безопасността на пешеходците през зимата, а при третия ще се следи за подготовката на автомобилите за движение при зимни условия.

В момента няма законово изискване гумите да са зимни, така че се мери само дълбочина на грайфера, който трябва да е над 1,6 мм. Очаква се обаче до края на годината зимните гуми да станат задължителни при сняг, лед или трайно ниски температури.

Акция "Зима” започва до дни, така че е време да подготвим автомобила за най-рисковия сезон на пътя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: акцияКАТколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Анархията е пълна. Те сега пътна полиция ще правят каквото си искат.Ама вината е на *** от НС.
17
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18Като нямаш пари за гуми фтубуса, влака и крачкомера - не застрашавай живота на околните с бричката и слабоумието си
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До стефчоВеднъж да те спрат и ще те занулят :D
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Basi Hmaikata sega i edni 4 stotama za gumi shte ni rachkat da davame
14
1
 
7
 
! Отговори
boiko преди 7 години
ada6a mai ze daizmislq ot kade da sabira pari
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важно е да има повод за какво да дерат хората.Ако трябва и за неработещо радио ще глобяват
12
6
 
25
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
аз си карам без преглед,застраховка и винетка вече 2 години и съм доволен. никой не ме спрял ,карам си културно и спазвам всички ограничения-доволен съм и така ще си продължавам
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"През първата седмица на акцията на фокус ще бъдат велосипедите и каруците."- Живо *** интересува ще се гледа ли зъбния статус на задвижването на каручките щото мойту магари напследък дъвчи синото на една страна и мъ съмнява че има кариес
10
7
 
21
 
! Отговори
край преди 7 години
Виждам че не сте съгласни за всесезонните гуми. Вижте малко тестове, дайте си сметка къде живеете / на юг от България се карат само летни гуми/ огледайте колата си и себе си в огледалото и като видите че не приличате на състезател от ф1 си купете всесезонни гуми. Няма човек който да ги е опитал и после пак да се е наредил на гумаджииницата да сменя летно-зимни.
9
1
 
15
 
! Отговори
pe[ehodec преди 7 години
на пешеходците грайферите ли ще мерите, или ще проверявате светлините и чистачките?
8
11
 
24
 
! Отговори
край преди 7 години
Сложете си ВСЕСЕЗОННИ гуми на Мишелин, пирели, континентал или ханкук или Йокохама или нокиан или... друг реномиран производител и не се занимавайте повече с глупости. Тези дето не са разбрали трика на гумаджиите с "такава гума няма" да отиват да се редат на опашката - до пет години ще го загреят и наай-бавничиките.
7
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки уред за измерване на дължина,в случая дълбочина, трябва да бъде проверен от акредитирана лаборатория от ДАМНТ и да му се издаде сертификат, който е валиден две години. Така че ако ви спре някой гладник и се втурне да мери каквото и да е, първо му поискайте документа от проверката, да не спомевам че той е валиден при температура на измерване равна на тази при която е проверяван съответният уред. Тоест при -10, това измерване е грешно и невярно.
6
2
 
19
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
До 6Е все пак не са ти поискали зимни гуми за велосипеда така ,че има още на къде да се изумяваш.
5
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демек тичайте да ви свалят по няколко кожи в магазините за гуми! Тичайте балъци да напълните джобовете на сервизи ,гумаджийници и магазини!Някой да е получавал касов бон за смана на гуми, масла и всякакви сервизни услуги! Много рядко!Защо не ги гонят да плащат данъци!Ама има кой да плаща масрафа в цялата държава и това са шофьорите! Измислени такси, винетки, застраховки и всякакъв легален рекет пълни бюджета на Боко Тиквата!
4
1
 
32
 
! Отговори
До смЕх преди 7 години
Звънец, светлини задна и предна, бели/жълти отражатели, имаш ли ? Светлотразителна жилетка ако има намалена видиммост, имаш ли? Ако нямаш - 50 лв по фиш. Иначе катаджиите ме изумяват с техните малоумщини. Крайно време е да се забрани движението на всякакви каруци, с изключение на атракционни карети и то само през лятото и на определени места.пс. Слизаш ли от велосипеда, когато пресичаш на пешеходна пътека?пс.2 велосипедист, шофьор и пешеходец съм
3
4
 
46
 
! Отговори
Банкянски толуп преди 7 години
На боцо гънките у главата са под 0.0000001 милиметър, ама то всеки куманяр- герберастит е така.
2
5
 
22
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Кво изправността на велосипедите и каруците ли ще се проверяват ама вЕрно ще ме уморите от смЕх иначе няма лошо да се подсети народа ,че ида зима.
1
4
 
47
 
! Отговори
Ст. сржнт. Ушо Тъпов преди 7 години
Ако гумите не махат и не чистят, светлините на са със зимен грайфер и чистачките не светят - горко ви!