Бежанците в Харманли скочиха, искат да си ходят

Не били доволни от битовите условия в мигрантския център
Обновена: 24 окт 2016 12:29 | 24 окт 2016 11:32, Камелия Цветанова
103

Снимка: Bulphoto


Масово недоволство е избухнало тази сутрин в Регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли заради лоши битови условия, съобщиха от МВР.
Още по темата

Сигналът за възникналото напрежение е подаден от Държавната агенция за бежанците, като в него се уточнява, че част от настанените са се събрали на входа на центъра.

Броят на протестиращите варира и засега не може да се определи с точност. На място са изпратени полицейски части и жандармерия.

До сблъсъци между бежанци и и полицаи не се е стигнало до сблъсъци, но има напрежение.

По неофициална информация хилядите настанени искат да напуснат бежанския център в Харманли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми да си ходят, е го де е турско. На камионите, на всеки по шут за изпроводяк и хаирлия да е...
43
1
 
28
 
! Отговори
Циник продължение преди 7 години
...и това е само началото! Милионите африканци също искат парче от европейската баница!
42
1
 
36
 
! Отговори
Циник до 47 преди 7 години
Според Меркел-Ханъм всички са бежанци!!Тези от Чад, и Пакистан - също!Но мога да те успокоя - призива и "Добре дошли бежанци" стигна и до най-завряните кътчета в Африка! Не виждате ли какво "спасяват" тези от Фронтекс! Чернокожи дето никой не знае откъде всйщност идват! И още...не се притеснявай бат'Бойка е уредил първия транш бежанци 700 000
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До икономистМоже *** от овчари Бай Хай каза овчари а тези са индженери с колани - т.е. тесни специалисти и друго не работят!
40
0
 
43
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Хм....искали да си ходят....и къде? Швеция , или Германия? Спасили живота си ...изглеждат по друг начин! Тук ( в Германия ) вече е имало зададени въпроси към социалните служби:- Кога ще получим автомобили- Кога ще получим къщиИ това не "на майтап"!!!Травматизиряните тесни специалисти не искат да си губят времето в бедна България!Представите им са доста по-различни!
39
1
 
47
 
! Отговори
?????? !!!!! преди 7 години
Лица от близкоизточен произход, които са женени в България и отдавна живеят тук ни информират, че в държавите, от които идват "бежанци" се разпространяват листовки, информиращи, че за всеки "бежанец" в Европа ще има апартамент, бяла жена и пари наготово /социални помощи/.В бежанските лагери в Гърция пък нарочно се пускаха слухове, че в България осигуряваме на бежанците условия като в петзвезден хотел и че даваме социални помощи по 500 евро месечно на човек. И те идват!Нашата пропаганда къде е?
38
23
 
2
 
! Отговори
неанонимен преди 7 години
До Анонимен36-ако при тях е било по- лошо не би трябвало да протестират идвайки при нашите добри условия,а ти се постави за един ден на тяхно място и тогава прави умозаключения,нека всеки да плюе в пазва и да си мълчи ,защото не знаем какво ни чака,както е тръгнал светът нищо чудно и ние да тръгнем някъде тогава...?
37
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами "Сбогом" им пожелавам.. Оставете ги до някоя граница и да си намират начин. Мерси.
36
1
 
28
 
! Отговори
В нашата държава има преди 7 години
хора,които отговарят за пропагандата.Заплатите им са от парите на данъкоплатците.Имаме право да попитаме защо не са се постарали да достига информация до бежанските центрове в съседните страни?Да се обяснява, че България днес няма големи възможности, че условията в бежанските лагери са повече от скромни и че нямаме възможност да им осигурим добър живот на социални помощи.Знаете какви листовки се разпространяват по родните им места и как ги бяха заблудили в Гърция. А нашите "специалисти" дремят
35
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си платят престоя в лагера и самолетен билет за родната държава и по живо по здраво.
34
39
 
4
 
! Отговори
икономист преди 7 години
Някога искаха да се насели Странжа, имаше държавни помощи за това. Сега кой се сеща, че в таз гора могат да се гледат овци, кози и *** и точно това могат да го вършат бежанците вместо да ги държат в центрове и да тежат с издръжката им на бюджета. Освен, че хора без работа фабрикуват глупости. Пък на който не му харесва да си намери друго препитание. Да видим от това мързеливо племе какво ще остане.
33
1
 
37
 
! Отговори
Бибси преди 7 години
Да си се връщат в "по-добрите" условия!Или Меркел да си ги взима!Не стига,че тук имат покрив над главите,не стига че не мислят как ще си платят сметките и храната,ами и недоволни!То излиза на далавера да си бежанец!
32
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги товарят на самолетите и да литнат за Дубай,билетите са ефтини!! :-) :-)
31
0
 
44
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, преди 7 години
ЧАО, ЧАО. ПРАВ ВИ ПЪТ. ОТ КЪДЕТО СТЕ ДОШЛИ.
30
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Можете ли да си представите каква наглост. Тези хора, които не познават течащюа вода от душ, електрически ток и досега са живели под земята в землянки от глина, да имат претенции за битови условия. Това вече е върха.
29
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да ги пускате. Пратете им танковете и ги обградете отвсякъде и да не са казали и "ГЪК". И пратете журналисти и покажете кадрите по целия свят, за да знаят добре какво ги чака, ако дойдат тук. Това е най-сигурният начин да държим навлеците далече!
28
0
 
38
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Ами пуснете ги- не им пречете,понеже условията в лагера няма да станат по-добри- ние не сме богати като Турция,за да можем да оправим лесно нещата.
27
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ай. по живо по здраво!
26
5
 
4
 
! Отговори
Hhhh преди 7 години
Kak moje vsichki v bg da sa tolkova glupavi govorqt za Boikovci i prochie na6ite politi ci nqma t nikakva vinata vinata e na tezi koito sega laqt a nqkoga iskaha v evro sauza eto vi sega nqma zna4enie koi 6te e na v parlamenta dal si si gaza na zapada i 6te im igrae6 po svirkata koito i da e na vlsat v bg 6te pravqt tova koeto im se kazva koga 6te go razberat horata v bg.Kolkoto po glupav e edin narod tolkova po lesno se manipolira, taka e v celiq zapad Chestito na pe4eliv6ite
25
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... хилядите настанени искат да напуснат бежанския център в Харманли" -Как се съотнася това с предупреждението, направено от Петър Низамов. Според него, бежанците готвели изстъпления, подобни на онези в Кьолн. Това щяло да се случи в района около Орлов мост след концерта на Слави в събота, 29 октомври.Дали и тези няколко хиляди от Харманли настояват да бъдат пуснати сега, та до събота да успеят да се придвижат до София?