Село в страх: Биячи пребиват хора, сплашват ги да мълчат

Лидерът на бандата удрял нищо неподозиращи хора в заведение
15 ное 2016 11:44,
83
Село в страх: Биячи пребиват хора, сплашват ги да мълчат
Снимка: Кадър bTV

В страх живее цяло село Селановци във Врачанско. Причината – биячи пребиват хора в района, а след това ги притискат да си оттеглят показанията и да не свидетелстват. На някои от нападателите родителите им работят в полицията, разказва пред bTV собственик на заведение. Миналата седмица пребили човек в Мизия, а един от пострадалите е с опасност за живота.

Преди около месец през вратата на заведението в най-голямото село във Врачанско - Селановци, влиза група от 10 души. Най-агресивно настроен е водачът им. Той удря с юмрук и рита с крак в главата един от нищо неподозиращите клиенти на заведението. След това посяга и на други.

Част от тях обаче вече твърдят, че не са били там и нищо не са видели. На излизане продължават да нападат и да бият произволни хора.

Трима-четирима от потърпевшите са свидетелствали в полицията, споменати са и имена. Ивайло е един от мъжете, които се изправят на пътя на нападателя. Той се опитва да го спре, след като първият клиент пада безжизнен на земята. Помислил, че ако момчето получи още един удар, ще почине. Затова и решил да се намеси.

След това пет-шест души пребиват и него. На другия ден Ивайло е подут и с насинено око. Казва, че му е обидно нещо такова да се остава безнаказано. Обяснява, че живее отскоро там и не познава никой от биячите. А пребитото в заведението момче вече е оттеглило показанията си и твърди, че не помни нищо.

Водачът на групата, според свидетели, е Цветомир Хаджигризов – Ходжата. Живее в Мизия и е известен в района с побоищата си. Той твърди, че не е ходил в заведението, където става побоят. Три дни след случката обаче бил задържан за 24 часа заедно с други хора. Обвинява полицията в произволщина.

Собственикът на заведението Георги Георгиев казва, че подобно нещо се случва за първи път при тях. По думите му селото като цяло е спокойно, хората дори не заключват къщите си вечер. Той ги призова да не се страхуват.

Според него това е една група за побоища и за рекет, която пребива хора без свидетели. Той не можа да каже защо се е стигнало до нападението в неговото заведение. Предполага, че може нещо в миналото да ги е провокирало или да се борят за територия и власт. По думите му искат хората да се страхуват от тях, да покажат, че са силни и могат да правят каквото си искат.

Георги Георгиев смята, че на такива неща трябва да се дава гласност. Не е бил заплашван, но на следващия ден, когато нападателите са разбрали, че има камери, му се обадили. Ходжата е поискал от него да изтрие записите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
9
 
46
 
! Отговори
под бъчварски чадър преди 7 години
Въпросните изверги са видни и много добре познати на полицията търговци на гласове по време за избори, разбира се, в полза на престъпната групировка на ГЕРБаджийската пасмина! Затова смешната Бъчварка е издала заповед "да не се закачат"! Пак добре, че изритахме тази престъпна, корумпирана и просташка *** от властта! Впрочем, някоя дръжка на микрофон дали няма да се осмели да попита Бъчваркато за това поредно безобразие на подчинените й полицай в региона?
42
14
 
29
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Добре дошли в Тиквенладия - страната на *** герберски тикви, които напролет отново ще се върнат на власт, чрез новата мажоритарна система на Славчо Масона.Да ви е честито!
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Какво ни занимаватетой вече е бил в затвора!
40
2
 
23
 
! Отговори
Какво ни занимавате преди 7 години
Има ли запис - има! Лесно една експертиза може да установи дали е манипулиран или не - какво значи "няма доказателствена сила"!? На биячите от записа ясно личат физиономиите им, лесно е да ги хванат и тикнат в затвора, защото има достатъчно данни, че причиняват телесни повреди на други лица чрез нахълтване с взлом! Обвинението - опит за убийство, за което биячът да си носи последствията и да плаща на жертвата обезщетение! Да го видим дали ще посмее втори път, след като излезе от затвора!
39
6
 
17
 
! Отговори
Изверги Бъчваркини преди 7 години
Тарторът на тези *** и изверги, е ГЕРБаджия, разбира се! Главен търговец на *** и други гласове за СИКаджийската групоровка на банкянската мутра! Точно затова, жалката и смешна Бъчварка, която банкянската мутра прати в МВР, уж да го управлява, а всъщност да толерира и защитава такива изверги! Пак добре, че утре си заминава на майка си Цекина и тази нагла и срамна и слугиня на Боко Тиквата!
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
едно време ми беше гадже,много отдавна се махнах от там,имаше наченки на някакво зло,но успявах да го узаптя..явно човек,който не иска да се променя-не се променя.Цеци,*** замина и само тя си знае как издържа толкова години зад граница,защо се занимаваш с глупости?синът ти ?такъв ли искаш да бъде?имаше друг човек в тебе,знам го,и ти го знаеш..мислех,че си добре,че си надраснал тези неща..съжалявам,че не си,пропиля живота си с глупости.
37
2
 
18
 
! Отговори
1 преди 7 години
имало е един закон за разбойничеството, боже каква държава , злото е на власт и идва ощ по-голямо зло
36
3
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз живея в Америка, там такъв бияч много одавна да е по земята с дупка от коршум в главата. Тогава следващият биач ще има едно на ум!
35
19
 
20
 
! Отговори
Ханс преди 7 години
До 38:Кой те излъга, че в Щатите има по-малко престъпност, отколкото у нас?
34
2
 
55
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
На някои от нападателите ,родителите им работели в полицията.А някой знае ли кой е пропорционално избран депутат от този район?
33
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да селегализира оръжието. Всеки навършил 18 да има право на оръжие. Така ти имаш и той има. Ако гръмнеш без причина - в затвора. Както в Щатите. Там имат почти всички и има много по-малко престъпления отколкото у нас. Мутрите така или ианаче си имат оръжие. Крайно време е и обикновенните хора да имат.
32
1
 
68
 
! Отговори
Мдааа... преди 7 години
Местна мутра,занимаваща се с охранителна дейност покрай земеделците,дребни мушенгии,комисионерство,изпълнение на поръчки за пребиването на някой,чат-пат дрога,търговия с гласове по изборите,заплашване на избиратели,абе всичко,което е актуално.Полицията си го знае що за боклуче е и не взема никакви мерки...Абе типична картинка от Северозапада!
31
4
 
32
 
! Отговори
Решение преди 7 години
Кметът да звънне на Динко.Бързо ще реши проблема.
30
1
 
50
 
! Отговори
Нед до 29 преди 7 години
Според закона , записите от камери не се приемат за доказателство в съда .Единствено ако са направи със СРС и от специализиран екип.Такава ни е държавата , такъв ни е закона!!
29
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе дайте на белите хора оръжия и права да ги използват, бе простаци долни! Дайте шанс на хората да се защитават!
28
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е та какво друго да има във врачанско ?
27
3
 
56
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Разрешение на носене на оръжие намалява престъпноста -доказано от световната практика .
26
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв ходжа какви биячи ейй м... им да са има ли късмет да посегнат на някой с оръжие ще пикаят през тръбичка като ония несебърския .И щом има записи от камери веднага в затвора ,но не да лежат а ние да ги храним а в трудови лагери да видим друг път дали ще посягат.
25
5
 
31
 
! Отговори
до 25 преди 7 години
Защо мислиш така? При вожда бай Тошо такива работи нямаше.
24
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно и koпeлeтата, на седемдесет хилядата банда корумпирани некадърници,са почнали да наглеят. По пример на на наглите си родители.