След зулумите в Харманли: 415 в ареста, в болницата – никой

Пострадали са 24 полицаи, преминали са медицински преглед
25 ное 2016 10:52,
27
След зулумите в Харманли: 415 в ареста, в болницата – никой
Снимка: Булфото

Около 400 чужденци са задържани за вандалски действия след вчерашните прояви на недоволство в бежанския център в Харманли. Други 15 са арестувани заради повреждане на имуществото в лагера.

Пострадали са 24 полицейски служители, които са преминали медицински преглед и са освободени, съобщиха от МВР.

В рамките на образуваните две досъдебни производства продължават събирането на доказателства и разпитите на свидетели. В момента обстановката в Регистрационно-приемателния център в Харманли е спокойна.

Още по темата

В болницата в града няма хоспитализирани лица нито от състава на полицията, нито от обитателите на центъра за бежанци, съобщи пред БТА управителят на лечебното заведение д-р Златка Чанкова.

Тя уточни, че пациенти с повърхностни наранявания са преминали през кабинета на "Спешна помощ", но без да са известни точните им диагнози.

По-рано сутринта председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова съобщи, че трима мигранти с неразположения са били изведени с линейки миналата нощ от лагера. След прегледите им те са били върнати обратно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Харманли400 арестувани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До Анонимен(25)А аз казвам да използваме зимата да се оттървем от гадините.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идва зима ,знсем колко сме ,,подготвени,, за снега ,да ги използваме за почистването на пътищата.На всеки мигрант по една дървена лопата и по цял ден да ринат сняг.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до "северозапада"Уточнявам, че бунта през 1923 е платен с парите на коминтерна и няма нищо общо с интересите на нашия народ.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се косете, всичко е в името на "евро - атлантическите ценности"!
18
2
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Плодължение на 21. Само едно мога да добавя-нашата политическа каста, хунта, банда, или каквото и да я наречете, е случила на народ.Кротък, покорен, овчедушен, обезверен и обезкървен от 27 години лъжи и голи обещания. Ще ми се народът поне веднъж да покаже зъби, както тези. Знам, ще го смачкат от всякъде тогава, както 1923-та година, ако трябва-и външна помощ ще търсят за това, но поне няма да се мислят повече за непогрешими, недосегаеми, и "началници" , а и народът ще се убеди какви редки л..а
17
1
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До СДВР Забрави да добавиш нещо съществено. Властта действа решително и твърдо, само когато народът и дърпа столчето из под седалищните части. Тогава, кмет от Герб и премиер-министър от БСП се сдушиха, и биха баби и старци пред парламента, и "няма извинете"...По-късно също една руса полицайка скачаше по гърба на повален човек с белезници на земята, при поредния протест. А тук-някакви бежанци, далеч от София, някаква фиктивна граница, далече са.Я да я видим ербап полицайката срещу тези?
16
0
 
2
 
! Отговори
бобо преди 7 години
И сега ремонтите са за сметка на българският данъкоплатец.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рзберете едно - нищо не идва от така наречената според вас "либералност". Никой политик в Европа не е толкова съвестен, че да си отвори така портата, защото страда много за горкичките мигранти. Рзберете, че хората, които ние мислим за лидери - Меркел и т.н. едва ли са най-отгоре - парите управляват света. Има някаква причина да ни ги натрисат тези тук и тази причина повярвайте ми не са големите им сърца! И сте доста заблудевни ако мислите обратното.
14
0
 
6
 
! Отговори
авто-джамбо преди 7 години
415 крастави в ареста ??аз повече в тоя арест няма да стъпя !
13
7
 
2
 
! Отговори
СДВР преди 7 години
Няма да има повече бити мигранти. Зам.началник СДВР издаде заповед, с която се забранява употребата на сила и помощни средства спрямо мигранти.
12
0
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Има бежанци, има пари за едни хора от политическия престъпен свят.Да не би да е сложно шепата афганистанци отдавна да са си при талибаните в Афганистан.
11
1
 
39
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До пешо - Пешо, пак да кажа, че по време на Балканската и Междусъюзническата война, българите са се прибирали от странство, за да се запишат като доброволци. Тези мъже от Афганистан, между 15 и 30 години не бягат от конфликт. НАТО е там. Не, те идват за зулуми. И не се изказвай "компетентно", моля. Ти от коя война избяга, та "споделяш" опита си?
10
3
 
1
 
! Отговори
Infetika преди 7 години
Kakva deinost dnes izvarshva mnogobroinata bg armia v Afganistan? Ima li vrazka rabotata na bg armia v Afganistan s deinostta na mladite Afganistanci v Bulgaria? Kakva e vrazkata? *"Svobodata, San., e veliko nesto" ?
9
1
 
19
 
! Отговори
либерасти без гащи преди 7 години
Стягат ли свинските опашки на либерастите медийки сега. Като ги гледах снощи как подмокрените загоряли репортерки квалифицират този терористичен акт като протест за свобода и чист въздух, мед ми капеше на сърцето. Скоро ще ви изпратим при "бежанците" да им успокоите нагона. Славуца и той още малко как не беше ревнал.
8
5
 
3
 
! Отговори
БГ полицай преди 7 години
Ние млатим само българи, че са най-овчедушни.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде сега един як бой и обратно, от където са дошли. Егати, още не влязли в Европа и вече престъпници.
6
35
 
2
 
! Отговори
пешо преди 7 години
Не ви пожелавам да ви се наложи някой ден вие да сте бежанци от война в родната ви държава, та да изпитате на свой гръб всичко, което пожелавате на бежанците у нас сега. На никого не го пожелавам.
5
4
 
0
 
! Отговори
V преди 7 години
Erdogan zaplashva da otvori granicite..
4
0
 
30
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Защо да не може? Щатите разполагат с Гуантанамо. Опасните - били те афганистанци или пакистанци, до намиране на изход могат да стоят и на някой остров, като Белене например. Никой не се задължава, да осигурява комфорт на терористи. Няма защо да бият полицаите или момчетата от жандармерията. Няма международна норма, задължаваща органите на реда да стават доброволни боксови круши на брадати нашественици. Щом трошат и не оценяват, следва изолация и репатриране.
3
1
 
5
 
! Отговори
Turist buro преди 7 години
Bulgarite sa mnogo rabotliv i gostopriemen narod. Reklama li e?