Кой лъже, кой крал? Прокуратурата рови за изчезналите 300 000 евро

Роми обвиниха огнеборци в кражба на крупната сума
30 ное 2016 19:23,
66

Снимка: Dnes.bg

Пожар в апартамент завърши с обвинения за кражба на 300 хиляди евро. За случая, за който Dnes.bg вече съобщи,  излязоха нови подробности.

Още по темата
Огънят лумнал в апартамент на петия етаж на улица "6 септември", докато майка и двете й деца били вътре. Жената успяла да излезе от жилището и се обадила на пожарната. Пристигналите два екипа огнеборци потушили пламъците, след това обаче жената установила липсата на крупната сума пари и вдигнала скандал. Със случая се зае и прокуратурата. 

"Като изгасиха пожара и като влязохме вътре, парите ги нямаше. Торбичката, в която бяха парите не е изгоряла и не е покътната, а парите ги няма", разказва пред Dnes.bg Есма Ахмед, която обитава въпросния апартамент заедно със свои близки.

Пред дома на хората се събраха и техни съседи, които се включиха в разправията. Намеси се и полиция.
 
"Пари като шума - това им беше точното определение на пожарникарите, те се подиграват с нас”, твърди друг близък на семейството.
 
От пожарната в Пловдив отхвърлиха обвиненията и ги нарекоха абсурдни. От Районната прокуратура признаха, че за първи път се сблъскват с подобен казус. Те проверяват сигнала за кражба на 300 хиляди евро, но работят и по версията за набеждаване.

"Ще се помъчим да установим разполагали ли са с възможност към тази дата пострадалите да имат такава сума в себе си. Имаме начините, с които можем да го установим", заяви говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев.

Съседите от блока, в който стана пожара, са озадачени, че в апартамент може да бъде съхранявана толкова голяма сума пари.

Наказанието за набеждаване е лишаване от свобода от 1 до 6 години или обществено порицание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
24
 
! Отговори
Цвинокио преди 7 години
Ооооо,оо ,о ромалеее!
6
0
 
21
 
! Отговори
Абв преди 7 години
Скътали са парици хората ....от помощи😁
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ МОЖЕ ДА СА ИМ ПЛАТИЛИ ОТ САУДИТСКА АРАБИЯ НА РОМИТЕ. ТЕ СА БЕДНИ И НЕОБРАЗОВАНИ.
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
откъде тези оръфани бедняци имат 300хил евро. ако наистина са ги имали, са от кражби и просия в германия. искат да набутат пожарникарите според мен.
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип пожарникарите са смели,честни и доблестни хора, като едва ли някой от тях би си помислил да краде,особено от пострадали хора. Но виж, ако в апартамента са влизали минцюлинери, работата е ясна. Деветдесет и девет процента от вторите, живеят за да крадат, мамят, ришветчийстват,каналджийстват и въобще се занимават с какви ли не престъпления, докато чакат стресирани пенсията.
2
1
 
45
 
! Отговори
до НАП преди 7 години
А откъде тези бедни роми имат такава огромна сума пари,там е въпроса?
1
2
 
44
 
! Отговори
Бай Уи преди 7 години
Само 300.000 евро!? Сигурни ли сте че не са милион и тристахиляди!?