Роми обвиниха огнеборци, че са им свили ?300 000

Те твърдят, че парите били скрити под дивана, били от наследство
29 ное 2016 18:38,
48
Роми обвиниха огнеборци, че са им свили ?300 000
Снимка: архив, Reuters

Собственици на пламнал апартамент на бул "6 септември" в Пловдив, които са от ромски произход, обвиниха огнеборци, че са им откраднали 300 000 евро.

Пожарът в дома е избухнал най-вероятно от късо съединение от електрически уред, съобщава "24 часа". В болница са били откарани жена и дете.

След като пожарникарите потушили пламъците, ромите се развикали, че парите са изчезнали от торба, която държали в жилището. Чантата била скрита под дивана и залепена с тиксо.

Според тях пожарникарите влезли веднъж в апартамента, но после уж за нещо се върнали втори път. Именно тогава изчезнали парите. Крупната сума е от наследство, обясняват ромите.

"Всеки може да казва всичко. За твърденията на собствениците ще бъде докладвано в прокуратурата. Трябва да се установи обаче и откъде те имат толкова пари", коментираха от ръководството на пловдивската полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Оногондур преди 7 години
А дивана цял ли е,или е изгорял?
31
0
 
0
 
! Отговори
nmogo prosti преди 7 години
1 ... tova ime e tursko a ne romsko.. 2 ... rezil rabota
30
0
 
15
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Лъжат разбира се. Аз не познавам ром, който да има пари и да не започне да не демонстрира колко е богат. Ше'си тури златце на ръцете, ш'си купи мерседес, плазма, сателит... Тия имали 300 хил. от наследство, живеели в апартамент и ги държали скрити под дивана....
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама момчета,оти гасите огиньо?С какво ще топлим ***?А паре бол!Социални грижи са наши!
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От където дошли там и отишли. Така е в ЕС, движение на капитали. Дупесето ще му ги възстанови.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ром обвинителВ други сайтове пише, че семейството е заявило, че тези пари са им оставени в наследство от бащата на мъжа.Този баща-наследодател ли се казва Гюрсел Алиев или това е името на мъжа, който се оплаква, че са го обрали?
26
50
 
2
 
! Отговори
Боже какви хора има преди 7 години
Да се възползваш от нещастието на хората и да ги довършиш съвсем ! Пази Боже от "огнеборци , лекари ,полицаи " и др. подобни престъпници
25
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
N. V. ZZARZ SSIMEONZ II E ZAKONNIA ZZARZ na BALGARIA... republikata E NEZAKONNA i PROTIVOKONSSTITUZZIONNA... '' rOFFerendum-dum-dum'' - ma E FALSHIFIZZIRAN, v Usslovia na OKUPAZZIA i E NEVALIDEN... PROTIVORECHI na TARNOVSSKATA KONSSTITUZZIA... .. Gosspod ZDRAVE i ZZIVOT da Dava na NASHIA BALGARSSKI ZZARZ N. V. SSIMEONZ II... Tova, koeto sse SSluchva prez Posslednite 25 godini E PRODULZZENIE na Tova, koeto sse SSluchi ssled 1944 god. SSushtite SSlugi na ILLUMINATITE - Purvo Prossavetsski-republikansski, a ssega Proamerikansski-republikansski... Vsse SSlugi na ILLUMINATITE... Mnogo Hora NE RAZBI
24
24
 
3
 
! Отговори
детектор на лъжата преди 7 години
Само детектор на лъжата и опитен психолог могат да кажат кой е крив и кой е прав ! Но си мисля ,че "огнеборците" са се облажили доста яко !
23
12
 
9
 
! Отговори
кандидат огнеборец преди 7 години
търся си работа като "огнеборец"
22
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РОМИТЕ ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА КЛЕВЕТА И НАБЕЖДАВАНЕ И ДА ИМ СЕ КОНФИСКУВА И АПАРТАМЕНТА!!!
21
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ГИ БЯХА ОСТАВИЛИ ДА ИЗГОРЯТ!! :DИ НЕКА ДА ПОКАЖАТ ПОНЕ ЕДИН ДОКУМЕНТ, ЧЕ ГИ ИМАТ ТЕЗИ ПАРИ! :D------------ЛЪЖАТ КАТО...... АКО ГИ ИМАХА ПЪРВО ТЯХ ЩЯХА ДА СПАСЯТ :D ЦЕЛТА ИМ Е СЕГА НЯКОЙ ДА ИМ ПЛАТИ ЩЕТИТЕ ЗА ПОЖАРА КОЙТО ТЕ СА НАПРАВИЛИ!
20
18
 
6
 
! Отговори
работата сериозна преди 7 години
Ромите ако нямат доказателства за произхода на парите ,въобще няма да се жалват в полицията ! Огнеборците са разбрали много добре ,че гасят пожара на заможни роми ! Голям удар са направили и никой няма да ги съди !
19
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТурчинаЩО БЕ ?! ЩО СИ ДОЖИВЯЛ ДА ВИДИШ ,ЧЕ БЪЛГАРИ СА ОГРАБИЛИ РОМИ ? АМИ ЛЕКАРИТЕ ВСЕКИ ДЕН ОГРАБВАТ И РОМИ И БЪЛГАРИ И ТУРЦИ ! БЕЗ ДА ДАДЕШ НЯКОЙ ЛЕВ ПОД МАСАТА ,НЕ СТАВА ,НЯМА ЛАБАВО !
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормалните хора не работят.
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ДАЛИ СА ПЛАТИЛИ ДАНЪЦИ ЗА ТЕЗИ ПАРИ???
16
0
 
41
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Доживяхме да чуем че българи са ограбили роми
15
5
 
0
 
! Отговори
поп Александър преди 7 години
Тези пожарникари и от Господ ли не се страхуват бе ?! " Аз нито една стотинка не съм крал от даренията за църквата " ! " Е на честен кръст ви правя " !
14
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Старите хора са казали, по-добре три пъти да ти изгори къщата от пожар, отколкото веднъж да влязат пожарникари в нея. Тези са като милиционерите, лекарите и учителите. На никой не прощават, под предлог че му помагат,като хиени са,гледат да олеперят де що има. Единственото хубаво е,че вече взеха един друг да се ядат, докато нормалните хора са на работа, за да издържат тази три милионна орда. Един милион на държавна ясла и два милиона на помощи.
13
16
 
9
 
! Отговори
пази Боже преди 7 години
Човек да го е страх да скрие пари в къщата си ! абе оставете поне половината пари на хората бе ! Въпросът трябва да се препрати в Страсбург , но първо френски психолози да подложат огнеборците на тест с детектор на лъжата и ако наистина са крали тогава да ги съдят ! Ромите пък да бъдат накарани да докажат произхода на парите ,ако не могат да докажат произхода ,тогава и те да бъдат съдени !