Жертвите в Хитрино са седем, съобщи директорът на пожарната

Селото е евакуирано, за да започне преместването на опасния товар
10 дек 2016 18:04, Елка Василева
86
Жертвите в Хитрино са седем, съобщи директорът на пожарната
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Жертвите от взрива в Хитрино вече са седем, броят на пострадалите остава 29. Сред тях има хора с тежки поражения. Това съобщи пред bTV директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Николай Николов.

Още по темата

До момента официалната информация беше за петима загинали. Според местни хора обаче е възможно да са загинали и повече от седем души. Има и хора в неизвестност.

В момента село Хитрино вече е евакуирано.

„Наложи се да помолим хората да напуснат. Рисковано е това, което ще предприемем тази нощ, и искаме да намалим риска до минимум”, заяви гл. комисар Николов.

На място продължават работа 22 екипа на пожарната, т.е. само пожарникарите са 110 човека. Още толкова са служителите на полицията у гражданската защита.

За момента няма риск за хората, но риск ще възникне,  когато започне операцията по преместването на газа от влаковите цистерни в други транспортни средства

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: Хитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди да плачете за Хитрино си спомнете за Буново и, че същите тези и техните бащи взривиха вагоните "Майки с деца" и избиха Български жени и деца , тяхната M***M@ Турска
20
1
 
15
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
Пич, Буново и Хитрино са прекалено далеч и са раделени от десетилетия, да не говорим, че нямат нищо общо като причини и поводи. Заеви тая работа, сега не му е времето.
19
0
 
11
 
! Отговори
ТЯ преди 7 години
ДО 20 НЕ СМЕСВАЙ ТРАГЕДИИТЕ! ТЕЗИ ПОСТРАДАЛИ ХОРА НЕЗАВИСИМО ОТ ЕТНИЧЕСКАТА ИМ ПРИНАДЛЕЖНОСТ СА БЪЛГАРИ И ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ И НИЕ СМЕ СЪПРИЧАСТНИ КЪМ ТРАГЕДИЯТА ИМ!
18
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди да плачете за Хитрино си спомнете за Буново и, че същите тези и техните бащи взривиха вагоните "Майки с деца" и ибиха Български жени и деца , тяхната M***M@ Турска
17
1
 
16
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
От един приятел разбрах че всяка неделя е имало пазар в Хитрино точно около гръмналия влак. Слава богу че белята не е станало в пазарния ден че жертвите щяха да са стотици. И това което стана днес е голяма трагедия...
16
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди да плачете за Хитрино си спомнете за Буново и, че същите тези и техните баще взривиха вагоните "Майки с деца" и ибиха БЪлгарски жени и деца , тяхната M***M@ Турска
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИСТИНАТА.Моля, моля това не е истина!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Факт.Лъжеш нагло лъжецо.Не си там и не веждаш,че полицията и пожарникарите цял ден търсят хора под руините.На такива криви ракети,като теб им е крив космоса.Ревльовци.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tova e atentat
12
6
 
8
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Tova e atentat!
11
1
 
34
 
! Отговори
до стар бургазлия преди 7 години
Никой не дели на етноси случилото се. Повечето жители на Хитрино са български турци, но са преживели крйно гадна смърт, загуби и разруха, не сме диваци за да злорадстваме, по дяволите.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко за невинните жертви.Защо невинни трябва да плащат за безхаберното управление държавата?Цялата пасмина в кауша до живот!!!
9
2
 
36
 
! Отговори
Стар Бургазлия преди 7 години
Изказвам искрени съболезнования на семействата на всички жертви, точно в такъв тежък момент трябва да сме сплотени, а не да се делим по етноси. Всички сме граждани на майка България !
8
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" Салют Москва изпрати " и партизаните в България взеха да взривяват .....влакове.
7
5
 
27
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Сега е по-сигурно да отидеш в Космоса и да се върнеш,отколкото да пътуваш с БДЖ. Време е тази организация да се стегнат и редовно да си проверяват параметрите на релсовите пътища,още повече,че има опасност и от терористични атаки в тези смътни времена.
6
1
 
52
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Не мисля,че само машинистите са виновни. Надкоро ми се наложи да вървя пеш в близост до ж.п.линия и направо косите ми настръхнаха...В много голям участък от линията поддържащите болтове на релсите бяха на половина излезли може би тази линия,която е София-Свиленград не беше проверявана с години. На времето имаше кантонери,които отговаряха за определен участък от линията,но заради икономия ги премахнаха.
5
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пострадалите говорят само турски и никой не разбира български.
4
19
 
21
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Вместо да стоиш на топло пред монитора у вас и да плюеш властта как се туткала заминавай там да изровиш затрупаните.Всеки може да дава акъл от далече ако не е сред развалините, подложен на голям риск за живота си.
3
10
 
52
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Взривът е станал в 05:37, сега е 18:22, т.е. почти 13 часа след трагедията, а на практика властта все още нищо не е направила. Възможно е да има живи хора под развалините, но с това туткане на властта, не е ясно дали ще ги намерят все още живи. Иначе пак имаше опити за самореклама от страна на разни случайно попаднали във властта, как се бил задействал кризисния щаб , как обмисляли да създадат комисия, която ... а затрупаните хора кой ще ги изрови?
2
2
 
82
 
! Отговори
Вълнаро преди 7 години
Друже недей така... Турци били какво от това хора са като мен и теб, това е голямо нещастие вярвай ми... Господ обича да обръща палачинката, от сърце ти желая никога да не си на тяхното място, тези хора изживяват нещо страшно, моли се за тях!