Радев: Надявам се в Хитрино да не живеят 2 г. във фургони

Избраният за президент призова да се установят истинските причини
Обновена: 10 дек 2016 19:30 | 10 дек 2016 16:54, Елка Василева
193
Радев: Надявам се в Хитрино да не живеят 2 г. във фургони
Снимка: Булфото

Надявам се, че хората от Хитрино няма да продължават да живеят 2 години във фургони, както се е случвало. Това заяви новоизбраният президент ген. Румен Радев, който посети пострадалите от взривовете в село Хитрино, настанени в шуменската болница.

„Всичко е като след бомбардировка. Ако е необходимо, ще бъдат събрани и екипи от психолози, които да консултират пострадалите”, коментира още още Радев, цитиран от bTV.

По думите му много важно е прокуратурата и следствието да свършат много обстойна работа, да се установят истинските причини, да се потърси отговорност, да се вземат необходимите мерки за преодоляване на щетите.

Той изрази готовност да дари кръв, след като стана ясно, че болницата в Шумен има нужда от кръв. Там той разговаря с някои от пострадалите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: ХитриноРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемите са много тежки и не са от вчера.Само за последните години колко трагедии станаха с много жертви.Взривове във военни заводи,наводнения с много жертви.Липсва държавен контрол във всички области.В магазините ни тровят с опасни храни, а гражданите вече се обръщат към журналистите за помощ,вместо към властта.В селата мародери грабят и убиват,в болниците правят ненужни операции,в детските градини ругаят и бият деца,а властта само мисли как да не изпусне кокала.Затова сме на това дередже.
42
1
 
24
 
! Отговори
Су35 преди 7 години
Има разлика между това да присъстваш на консултативен съвет и да взимаш решения за държавата и това да посетиш хората в болницата и да им изслушаш мъката. За първото трябва да си действаш президент за второто трябва да си преди всичко човек...Искренно се надявам обаче да не остене само като посещение. На тия хора трябва да се помогне. Ще бъда шокиран ако е истина че за пострадалите преди години от наводнения и земетресения държавата не е свършила нищо. А стром приюти за милиони, за бежанци...
41
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя като не си мръдна пръста да иде кво приказва опера гледал честно казано за какво става за нищо *** дава акъл каро оная де праща едон отвреме на време да ми ръси глупости *** ко му ръснат некоя програмка по фонд земеделие друга песен ще запее *** боико крив крив им акъла на оня де гие черпил и понеже същия тоя прави несметни поразии години наред има щастието да ме занимава с глупости другарю лудницата я знаеш дее не ме занимаваи или другарко оправете се пък тогава ще мислим разсипахте партията
40
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еххх, омръзна ми от популисти и хора, които единствено ги интересува само тяхното блажено съществуване. Докараха народа до просешка тояга, мизерията е повсеместна в провинцията е те се разходят за 10 минути обградени с охрана все едно са някакви кой знае какви важни особи, качват си се в луксозните народни коли и обратно в лъскавия си живот на богоизбрани. Приказки и нищо друго, нещастници, нека всичко което са причинили на народа си да им се върне и на тях и на цялото им котило, моля се за това
39
15
 
22
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Ех,нещастни герберски тролчета.Ген.Радев никога няма да ви угоди.Но знайте,че злобата разяжда отвътре и разболява.Няма да се примирите,че вашата тетка не спечели и слава богу,че 5 години се срамувахме от неадекватна фигура и още 5 щеше да ни дойде в повече.
38
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОЧАКВАМЕ от Ген. ПРЕЗИДЕНТА ДА Свърши гооямата работа. Още преди да е встъпил офицялно. Тръгнаха подлизуркивци!
37
25
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерал Радев е направил каквото трябва, браво на него. Не отиде като Борисов и други такива, да пречи на работата в Хитрино и да си прави реклама, а е отишъл в болницата в Шумен и се е държал човешки, за разлика от министрите.
36
33
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя налине беше встъпил в длъжност инямяше правомощия. Какво обикаля като лешояд и си прави реклама на гърба на хората
35
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАти си нормален ли изобщо?
34
33
 
34
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Подслушан разговор между ген. Радев, Нинова и Ламбо:- Здравейте генерале, как е настроението днес?- Здравейте другарко Нинова, тъкмо си правех салата и наливам ракийката...- Ти новини не гледаш ли, не виждаш ли какво става в Хитрино... - отивай веднага между хората!!!- Не може ли утре бе другарко Нинова... - днес е опасно - още не са изгасили пожара..- ***, *** генералчо... - ако трябва дай малко кръв в болницата и гледай да има репортери... - виждаш избори наближават...
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 35 Е СЕГА САМО НА ВАС ЛИ Е ПРЕЗИДЕНТ . Така ли ще се делим ? НА СИМПАТИЗАНТИ НА ДПС И ДРУГИ. Приличами нз дискриминация.
32
29
 
40
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Досега само генерал Радев и Нинова, която не харесвам, действаха адекватно. Нинова изрази съблоезнования и призова който с каквотожможе да помогне, а за Радев четете тук в тази новина. Когато Боривос започна да се тупа в гърдите, че се е задействал кризисния му план и попрочетох малко какво правят по този план и аз се сетих за фургоните, в които все още живеят хора пострадали преди години, но така е при ГЕРБ много хвалби и ... фургони.
31
30
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си правиш ПР на гърба на трагедията на тези хора е цинично! Г-н Радев, онзи горе забавя, но не забравя.
30
28
 
24
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Когато трябва да поеме отговорност... - още не е влязъл в мандата, а сега взема позиция и съвети дава, за да извлече популистки облаги...
29
29
 
36
 
! Отговори
гербераст преди 7 години
Радев е популист защото дарява кръв, поведението му в момента не е нормално. Нормално е поведението на властта, която ни призовава да дарим кръв. Радев е лош, защото иска да дари своята.
28
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 24 Троловете няма да дадат нищо.Въспитани сме по социалистически както и ти.
27
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турското население строи що годе хубави къщи с труд и пот. В повечето турски села има хубави къщи с дворове. Турците постоянно инвестират в покъщнината с пари изкарани по строежите в Европа или с тежка полска работа. Не са като едни други които чакат помощи от банкомата. Къщите им някакви колиби и инвестират в ядене, плюскане и правене на деца. Освен това ще им санират колибите и по 30 евро на децата им.Тотална дискриминация. Половината полицаи в Шуменско са от турски произход. Дори шефа на МВР
26
48
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя се сети, че е президент на всички българи. Сети се, че вече е на държавната софра. Ползва охрана, автомобили на НСС, оглежда резиденцията от какви ремонти *** нужда, пък не бил встъпил в длъжност. Моята съвест е чиста, не съм гласувал за него.
25
18
 
47
 
! Отговори
Аааа преди 7 години
Ако отворите страницата на нова тв в фейсбук 'новините на нова' ще разберете защо говори за фургоните. Там хората ревяха за семейства и къщи които са строили цял живот с желание и лишения. Викате било популизъм това...а това че борисов започна още от сутринта да обеснява колко пари бил дал на кмета не се коментира. И пак огромна разлика между двамата. Единия призовава да даряваме кръв. Другия изразява готовност да дари. Може и да е дарил не знам.
24
11
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не отиде "къде е Радев?". Като отиде "какво търси там?". Няма угодия.