Жертвите в Хитрино – осем, момче е намерено затрупано

"Пари за нови къщи ще има", успокои премиерът в оставка Борисов
Обновена: 11 дек 2016 17:50 | 11 дек 2016 16:50,
291

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Осем станаха жертвите при взрива в Хитрино. Това обяви на извънреден брифинг премиерът в оставка Бойко Борисов след взрива на цистерни с гориво на гарата в селото.
Още по темата

На телефон 112 вчера бил подаден сигнал за момче от село Тимарево, което не се е прибрало.

"Веднага след като подадоха сигнала, където е видян последно на автогарата, изпратих хора, които за съжаление го намериха момчето затрупано", каза Борисов.

Продължава източването на взривоопасните продукти от цистерните. Прехвърлянето на съдържанието на една цистерна отнема около 3-4 часа. Очакват се два големи крана от Румъния, които да подпомогнат работата на специалистите.

Ще се работи денонощно, но въпреки това срокът за окончателното завършване на работата е около 10 дни.

Борисов припомни за установеното изтичане на газ, поради което по-рано днес операцията бе отложена.

"Там, където имаше нагрети камъни в къщите, колегите ги покриха с пяна, с вода – така че да не излиза някъде искрица, ако задуха вятър. В момента мисля, че в тази посока сме взели необходимите мерки, за да продължим работа, иначе процесът по преточване на пропилена нямаше да го правим", коментира той.

Според премиера в оставка не трябва да се бърза, защото това би довело до риск за живота на спасителите и разчистващите.

Борисов обясни, че утре до 11:30 ч. ще бъде изчислено колко ще струва възстановяването на къщите и средствата ще бъдат преведени на Община Хитрино.

"Общината ще изчисли на квадратен метър колко ще струва. Да успокоят хората, че пари за нови къщи ще има и да не се съмняват, че в един преходен период би могло някой да ги подведе", каза той.

При тежкия инцидент бяха ранени 29 души, като двама от тях, настанени в МБАЛ - Варна, са в мното тежко състояние.

Над 1000 души бяха евакуирани от населеното място. Няколко къщи са напълно разрушени, както и гарата в Хитрино. По всички сгради в селото има нанесени щети.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
1
 
! Отговори
Еничари прости преди 7 години
НЯКОЙ ДА КАЖЕ НА КАРТОФЕНАТА ГЛАВА, ЧЕ ЧОВЕК КАТО НАПУСНЕ ТАЯ ЗЕМЯ СИ ОТИВА ГОЛ И БОС, КАКТО ТОЙ ДОКАРА 5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ! Г-Н ПРЕМИЕР, ВСИЧКО МАТЕРИАЛНО ОСТАВА ТУК! ДУШАТА ЩЕ ДЕРЗАЕ ВЪВ ВЕЧНОСТТА И ИСТОРИЯТА ЩЕ ЗАПЕЧАТА ДЕЛАТА ВИ!!!
196
0
 
3
 
! Отговори
88 преди 7 години
Ти и на жителите на Бисер обеща същото,но то остана неизпълнено докрай!
195
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определено ситуацията не е добре, след такива безумни изказвания по форумите.Говоря за психичното здраве на нацията.
194
15
 
5
 
! Отговори
777 преди 7 години
Премиерът Борисов с риск за живота си отиде на мястото на катастрофата да помагаА генерал Радев се скри под полата на Нинова и трепери от страх
193
2
 
10
 
! Отговори
генетична грешка преди 7 години
ГЕРБ са генетична грешка.
192
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До MET AOНа цялата трагедия отгоре, не те ли е срам или грях? Българин съм и имам пострадали близки в Хитрино! Еднакво боли, уверявам те! Ако не можете друго, поне замълчете!
191
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПЛЕШИВАТА МУТРА СПРЯ ПАРИТЕ ЗА БДЖ И КАЗА ДА СЕ ОПРАВЯТ САМИ!!!8000 ДУШИ КОНТРОЛ И ОХРАНА ПО ЖП ПЪТИЩАТА БЯХА УВОЛНЕНИ А ИНФРАСТРУКТУРАТА Е ОСТАВЕНА НА ПРОИЗВОЛА НА СЪДБАТА!!!ЗА СЛУЧИЛОТО СА ВИНОВНИ ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ПЛЕШИВАТА МУТРА ПРЕЗ 2014-ТА ГОДИНА ЗА ДА ДОСЪСИПЕ БДЖ ДЪРЖАВНАТА ЖЕЛЕЗНИЦА!
190
14
 
4
 
! Отговори
MET AO преди 7 години
Подготвен Атентат е срещу турското население в Хитрино , чужди Медии дават точна и конкретна Информация
189
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Онова българизирано ромче Московски подписва Документи за Транспорт нека сега да се изправи пред съда в Страсбург
188
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека случая се тазгледа от Международния Съд в Хага ако наистина е Атентат срещу мирното турско население в село Хитрино предимно населено с турци
187
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я се засрамете и спрете да спамите простотии под такова нещастие, бе, турци, не- турци!!! Всичките сте НЕ- МЪЖЕ, щом от човешката трагедия правите политика!!! Ще ми обяснява той атласа по анатомия, вместо да наведе глава и да пророни една сълза. Ама ***, бил, ама не бил, ама кой бил по- голям мъж... Мишки сте, МИШКИ сте всички, ФОРУМНИ МИШОЦИ такива! Аз едно да ви кажа- няма значение с кожа без кожа, който си МОЖЕ СИ МОЖЕ!!! КОЙТО Е МЪЖ В ЖИВОТА, Е МЪЖ И ВЪВ ФОРУМА! А НЕ КАТО ВАС!
186
8
 
4
 
! Отговори
турчина преди 7 години
На бира съм. Ракия не пия.
185
9
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 214 Потурчен българино, на колко ракия си, паля.чо?
184
9
 
7
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Никой не е казвал "вие сте ***". Това е глупост.Турция прави точно обратното. Приобщава всички. Денс е Неделя. Аз имам сателитен приемник насочен към Тюрксат. По бг-тв нямаше нищо за Християнството. По турския спътник има канал Сат7-Тюрк и тази сутрин (това е рвлигиозен християнски канал на турски) имаше проповеди за живота на Иса или Исус на турски както всяка Неделя. Виждали ли сте Поп да говори на турски?Аз виждам всяка неделя.
183
9
 
7
 
! Отговори
турчина преди 7 години
до атакистЧичо ми е избягал в турция с военна униформа през 1972 г.Скрил се в джамия в Къркларели. Сутрин в 5 идват войници и един го рита и вика на български:Какво търсиш тук?Чичо е бил с военна униформа. После им дават пари и чичо отива в Италия и после в САЩ.Братовчедка ми която я има и в Уикипедия е изселена презн1989 година и получава образование безплатно. Днес тя работи в медии като TRT, SKY и CNN.
182
0
 
9
 
! Отговори
турчина преди 7 години
до з н а й к оАма то много пишат като "турчина".Аз рядко пиша. Ако съм ви обидил съжалявям и се извинявям. Не искам да нараня никой.
181
1
 
26
 
! Отговори
Винкело преди 7 години
Събориха къщата на дядо ми след земетресението, беше пострадала много и експертите казаха да се бутне.Аз го приютих - на 94г. е ветеран от войната с медали.Извозих 25 Камаза отломки и платих за разчистването 3000хил.Искаха да извадя строително разрешително - направих проекти и взех Разрешително за строеж/ дадох 4000ж./ и със всички нужни документи още чакам от 2013г. от Комисията по Бедствия да ми отпусне полагаемите средства..До днес 2016г не получих нищо!Гарантирано от Герб!Гнус ме е от тези!
180
3
 
12
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Тук атакиста е прав. След като се случи тази трагедия в Хитрино турските медии копираха бг медиите и съобщиха след 9 часа сутринта. Ройтерс след обед. Турция винаги е следяла какво става с турците извън Турция. Аз не мразя България. Обичам България но е факт, че единствено медиите на 80 милионна държава с най силната армия в НАТО след САЩ се поинтересуваха от нас. Никой друг. Нито Меркел, нито Оланд или Путин.
179
1
 
18
 
! Отговори
турчина преди 7 години
до 204Няма по приятелски настроени към турците от българите. Аа съм израснал сред българи. Много добър народ. Заслужават най доброто. Приятели, авери, аркадаши, добри хора. Владея перфектно БГ език, имам приятели българи. Това са хора подобни на нас. Нищо лошо няма. Просто се появяват такива различни които обиждат останалите но това не променя нищо.
178
9
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 204 Истината...да ти кажа истината за вас- потурчените българи ли? Живял съм 15 години сред вас и знам как мислите.Турция за своя Родина я имате, а не България. Прав ли съм? Знам как мислите! Познавам ви до дъното на душите ви,.....