300 души и семейства от Хитрино са получили по 325 лева

Еднократната помощ за пострадалите се отпуска в три пункта
12 дек 2016 11:00, Красимир Ангелов
26
300 души и семейства от Хитрино са получили по 325 лева
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Към този момент вече 292 лица и семейства от Хитрино получиха еднократната помощ от 325 лева, съобщи изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Цветан Васев, цитиран от пресцентъра на агенцията.

Още по темата

Той и заместник-министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов са в района още след първите часове на взрива в района на гара Хитрино, като съдействат за спешната организация за изплащането на тази помощ, отпускана за посрещане на най-належащите нужди на пострадалите.

Еднократната помощ се отпуска в три пункта - в дирекциите "Социално подпомагане" в Шумен и Венец и в читалището в село Тимарево, намиращо се най-близко до Хитрино. Според предварителните разчети вече повече от половината нуждаещи се домакинства са получили помощта.

"Днес и до когато е нужно, на тези три места социалните работници ще обработват документите на хората и по най-бързия начин ще изплащат сумите", посочи Цветан Васев.

Всички пострадали семейства ще получат и пакети с трайни хранителни продукти по реда на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, управлявана от Агенцията за социално подпомагане в партньорство с Българския Червен кръст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е гавра с хората!!!! Виж, за заплати, коли и всякакви удобства колко ли щяха да си гласуват тия наглеци? Позорно.
16
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 7 години
Сериозно ли 325 лева???
15
1
 
0
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
Имаш доказателства или просто си предполагаш?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от всичко което се видя по телевизията аз не видях гръмнала цистерна , пък и кога бил гърмежа преди или след дерайлирането а всички медии кукуригаха , "с колко се е движил влака " , човешка грешка , намирисва ми ,че нещо се крие, поправете ме ако бъркам
13
2
 
4
 
! Отговори
Следовател преди 7 години
Скоро ще се разбере че взрива е контролиран и умишлено създаден!!! Влака е бил ударен от въздуха със специален експлозив или взривното вещество е било активирано след като локомотива е разкачил цистерните и се е отдалечил на безопасно място!!! Цистерните превозваха контрабандно внесени от ИДИЛ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА горива ,за което получават оръжия от нашето правителство произведени в България!! Не мислете за никакви помощи ,нито от други държави нито от някой друг ....защОТО ВЛАКА Е ЗАСТРАХОВАН !
12
2
 
15
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Бойко Предателя отказа помощ от Унгария, Турция и Израел за възстановяване на къщите и щетите в Хитрино, а сега дава на пострадалите по 325 лв.Такава гавра няма! Кога ще излезеш от вертикалната си кома, народе български???
11
0
 
0
 
! Отговори
НЛО проверява регион преди 7 години
ШЕЙТАНЧЕТО НАМЕРИЛИ едвам спасили от обемни вривове огромен регион
10
2
 
20
 
! Отговори
ГЕРБ са ЕНИЧАРИ преди 7 години
По 150 евро - помощ за хората, останали без къщи, препитание и покъщнина - СРАМОТА!На една афганистанска, или сирийска *** джобните и за деня са повече бе, *** долни!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до Аз Не сме ЧАК толкова бедна държава. Такива неща не стават всеки ден. Общата сума е направо смешна. Иначе си прав.
8
2
 
11
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Когато си избягал посред нощ само с дрехите на гърба си всяка помощ е добре дошла. Никой не е казал, че с тези 325 лева ще си оправят живота, но е изключително важно възможно най-бързо да ги получат, за да могат да си осигурят храна и покрив. След това ще минават комисиите за оценка на щетите, евентуално застрахователи и т.н., но средставата от тях със сигурност ще се забравят. По-добре 325 лв навреме, отколкото повече някога в бъдещето...
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
300 x 325 = 97500лв. Това ли успяха да отпуснат? Та колата на един депутат струва толкова. Това е просто смешно.
6
24
 
2
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Браво Бойко! Баща на Народа! Само ГЕРБ още един мандат!
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са внимавали някой да не забогатее.
4
0
 
15
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Па много щедър ,,Аз дадох,, !!!
3
0
 
8
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Доста скромно. Предполагам е по-добре от нищо. Ще видим какво ще се направи за възстановяване на къщите. Мисля, че частната фирма, даже и да не е виновна трябва да дари крупна сума за това.
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво са 325 лева? Нищо. А помощ от други държави отказваме. Като отказва помощ да се бръкне и той да плати от личните си средства.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де да бяха "бежанци" на бежанска заплата.