"Призрачното" Хитрино възкръсва напролет! Борисов обеща

Премиерът не се интересува от мандата на РБ, гледа само цистерните
Обновена: 13 дек 2016 15:02 | 13 дек 2016 15:00, Веселина Йорданова
137
"Призрачното" Хитрино възкръсва напролет! Борисов обеща
Снимка: МС

"Призрачното село" днес, напролет ще бъде едно от най-хубавите села. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Хитрино.

По думите му селото е било едно от най-хубавите, защото над 15 милиона са "сложени в него".

Още по темата

Борисов информира, че чака разрешение от Прокуратурата за вдигане на цистерните.

"Има още една цистерна, която изпуска, нея я охлаждаме, другата я запушихме. По сметките на Хитрино има 5 милиона, другите 5 милиона чакат по социалните програми. Те са на тяхно разположение. 10 къщи ще се направят безвъзмездно, освен това с кмета сме се разбрали – в момента, в който техническите лица кажат, че хората могат да се върнат, заедно с тях да дойдат строителните материали", съобщи още премиерът. 

Едновременно с това са подготвени материали и ще бъдат оправени включително селскостопанските сгради на хората.

"Така сме се разбрали със Строителната камара, така че тези, които ще могат да стоят тук в домовете си, да може за ден, ден и половина да могат да бъдат отремонтирани. На тези, на които са им разрушени къщите, ще седнат с архитектите и инженерите на площадката, на която са били къщите, плюс 10-20 квадрата, това не е от значение, ще им бъдат изградени нови къщи", обясни премиерът.

"Ако пожелаят хората да са си до имота, ще им сложим фургона до имота, ако искат на площадката, подготвили сме им и площадка", каза още премиерът, като допълни, че предстои кметът на Хитрино да уточни с всеки един от жителите на селото как да се действа оттук нататък.

Премиерът подчерта, че е разпоредил на министъра на спорта да бъде възстановен и стадионът, който също е засегнат при инцидента. "И затворници сме приготвили, проверени, с надзиратели, които веднага да вкараме в разчистването на основните улици", обясни още премиерът.

Николай Станков, председател на Камарата на строителите в България, обяви, че на извънредно изпълнително бюро на Камарата е било решено 10 къщи да бъдат изградени безвъзмездно от фирми-членове на Камарата. Към тази инициатива са се присъединили и от Съюза на архитектите, които безвъзмездно ще изработят проектите.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил заяви от своя страна: "В деня на инцидента се чухме с г-н Борисов. Първите му думи бяха: "Не можем да върнем хората, които си заминаха, но за другото недей да мислиш, аз съм насреща". Не съм се съмнявал в тези приказки и днес всичко е факт. Убеден съм, че Хитрино ще стане още по-хубаво“.

Бойко Борисов обяви и че пожарникарите и полицаите, заети в дейности в Хитрино, ще бъдат наградени.

Премиерът коментира и информацията, че Реформаторският блок е приел мандата за съставяне на кабинет в рамките на това Народно събрание. "Нищо друго не ме интересува в момента от това да започнем да вдигаме цистерните".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя пародийния артист с коженото шлиферче май до скоро беше премиер. При това май почти два мандата.
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"15 милиона са сложени в това село"Ейййй,не се научи на смирение този човек.Чии са милионите които "си сложил"?Твои лични или от държавната субсидия?Нито едното нито другото.Това са НАШИТЕ ПАРИ!!!Престани да се перчиш и да правиш помен с чужда пита.
12
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самовлюбената Мутра отново си прави ПР на гърба на нелепо загиналите хора. Жалък ***. Просто нямам думи.
11
1
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Бок от къде знае че ще е...премиер пак напролет.Да не беше се...отказвал;проигра си шанса да стане народен...герой и възпят в...епоса.
10
0
 
16
 
! Отговори
Шейтан преди 7 години
С тез приказки и обещания се очаква бум на села... скоро и при вас. Браво Борисов.... но, е добре все пак да се види едно Английско село и къща... по конец с дворче отпред на 2 етажа...
9
1
 
17
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
До 1: Все пак колко време след катастрофата е взрива? Трябва време да се образува взривоопасната смес от пропилен и въздух.
8
1
 
25
 
! Отговори
любопитен преди 7 години
Nikolova,, ама твоят бащица каза напролет - как може да подлагаш думите Му под съмнение :)
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама Борисов напролет като какъв ще го възкресява?
6
4
 
22
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
О ТОЙ БОКО МОЖЕ ДА ОБЕЩАЕ И СВЕТЛИЯ КОМУНИЗЪМ НАЛИ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА УПРАВЛЯВА НИКОГА.
5
2
 
32
 
! Отговори
карина преди 7 години
Предполагам, че в качеството си на физическо лице ББ ще оправи Хитрино през пролетта. Ей на това му се казва обещаното не е като даденото. Една демагогия просто - хората това искат сега да чуват. Господ да им помага !
4
17
 
3
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Може и да имат късмет нещастните хора. Това ще най-големия кос в ръцете на бати Бойко в предстоящите избори. Със субсидията на партията си ще го направи, но ще го направи. Бати Бойко никога не пада по гръб и достойнството му е, че и от провала може да извлече полза.
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пролетта ще е, ама 2027 година, щом Лойко е обещал.
2
5
 
16
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Е чак напролет няма как да стане.Доста дълго време ще трябва да мине докато хората могат да заживеят в новите си домове,най-вероятно година,ако започнат работа напролет.Те какво си мислят?Това не са ромските колиби,а къщи,които трябва да стават за живеене.
1
2
 
18
 
! Отговори
Val преди 7 години
Виж едно интересно мнение ЕТО НЕ ГЕРБЕРАСТКА ИСТИНА ЗА ВЗРИВА В ХИТРИНОГеорги МаноловПовече от 10 години извършвах технически надзор на ГСИ.Погледнете си паспортите на АГУ-тата и ще видите името ми или ИНФЛЕКС ООД.Цистерна с пропан-бутан не може да се взриви!Взривоопасната концентрация пропан-бутан - въздух е от 2-9%! В цистерната налягането е около 8-10 атм , спука ли се цистерната, газта ще гори на разстояние от пробойната. Нарича се стоящ пламък. Разлятия пропан-бутан гори, няма как да се взриви! Втечнения пропан-бутана е по-тежък от въздуха и по-лек от водата.От течно до газо