Кучи студ за ЧНГ, термометърът ще падне до -10 градуса

Иначе 2016-а била най-топла в историята на измерванията
27 дек 2016 09:52,
42
Кучи студ за ЧНГ, термометърът ще падне до -10 градуса
Снимка: Reuters, архив

Очаква ни много студено време на Нова година - около минус 10 градуса. Сняг обаче няма да има, прогнозира климатологът доц. Георги Рачев.

По думите му 2016 г. е била най-топлата в световен мащаб, откакто се води статистика. Това се дължало на глобалното затопляне.

"Такъв декември месец не съм виждал от години – като дойде времето за снеговалежа, нещата се размиват", уточни климатологът пред bTV.

Той предупреди, че от утре са възможни опасни заледявания на пътя – т. нар. черен лед, и трябва много внимателно да се шофира.

Иначе днес ще духа до умерен, в Дунавската равнина и временно силен запад-северозападен вятър. До обяд на места в планинските райони ще превалява дъжд и мокър сняг – в процес на спиране. След пладне слаб дъжд ще превали в североизточните райони, но от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. Ще се затопли и максималните температури ще са между 5° и 10°, в югозападните райони и Пазарджишко-Пловдивското поле до 12°-13°.

По Черноморието ще е предимно облачно, но само на отделни места ще има слаби ръмежи. Вечерта облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб вятър от западната четвърт, който през нощта срещу сряда ще се усили. Максималните температури ще са между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 балa.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо и на места главно в часовете преди обяд ще превалява сняг. След пладне облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа силен, по върховете и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Бат Канадец преди 7 години
Марийче я ела при батко у канадско да ти покажем какво е *** студ. На тия минус 10 дето им викаш *** студ батко ти излиза по къс ръкав да си пие бирата навън.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак нее минус 30 мач сме играли на минус 10
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На такива прогнози вече не вярва. Уж за Коледа и Нова година щеше да има сняг....Толкова ще бъде и кучия студ.
21
0
 
3
 
! Отговори
\\'_'// преди 7 години
До Анонимен 23Мдаааа"Днешното образование за нищо не става" си мислеше бай Иван, триейки думата "***" от стената на училището...
20
0
 
12
 
! Отговори
класика преди 7 години
Има свинско-винско няма студ.Няма свинско -винско има голям студ.
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Градуси и термометри не падат, пада само температурата и качеството на българското образование.
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мария Несторова, да ти имам заглавието! Къде си учила журналистика - на кръжок?
17
0
 
13
 
! Отговори
Io преди 7 години
Като няма други новини и темперетурати са новина. *** студ при -10 - луда работа. До -7 градуса могат да се извеждат малки бебета навън. То да не духне и да не застудее вече.
16
0
 
13
 
! Отговори
az преди 7 години
До ивДа бе , ама и храните бяха храни, и дрехите бяха вълнени, а и зимата си беше постонянна и организма ти свикне от самото начало.
15
0
 
13
 
! Отговори
Учителя преди 7 години
И изобщо цялата есен беше студена...като се почна от октомври
14
0
 
15
 
! Отговори
Учителя преди 7 години
Тоя декември беше най-студения от няколко години насам...тоя синоптик къде е живял?
13
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ей,че.неуки ***!*** студ при _10??А при минус 20 какъв ще е?
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я в Сибир как си снимат заскрежените вежди и бради при -60, така че по-полека.
11
0
 
30
 
! Отговори
ив преди 7 години
Промениха се хората,станаха кекави. В детството ми на този "*** студ" играехме след училище навън, докато се стъмни. Червени бузки,целите мокри,но щастливи.
10
0
 
25
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
Миналата година декември беше много по -топъл!Първия як студ беше за нова година .....Знам много добре как беше времето защото работя на открито, беден съм и се топля на дърве...и знам тогава колко отидоха и сега...
9
1
 
11
 
! Отговори
V преди 7 години
Мария, няма страшно не бой се от студа, аз съм свободен през празниците, ще те топля :)
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ок, ще пия като куче :D
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То затова баце подаде оставка - газа поскъпва, парното и идват високи сметки а баце има опит в тия работи. При това личен!
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ги измисля тези глупости? Хем гореща година, хем "*** студ" /подобни бабешки селски определения са вече и доста изтъркани/. "Такъв декември месец не съм виждал от години като дойде времето за снеговалежа, нещата се размиват", уточни климатологът пред bTV."Какъв? Толкова "горещ" /половината дни с под минус 5 градуса / или?Ами уточнете се какаво искате да напишете, възложете на някой ученик в пети клас да го напише през ваканцията и си пуснете отпуски, че поне да прочетем нещо смислено.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно 2016 г. за България не е никак топла. Половината декември си беше яко студено, каквото не е било от доста години. Ако иде реч за 2015 г. - тодва е друго нещо, тя си беше гореща, цялата.