Голям Сечко започва слънчев, а завършва мразовит

Най-ниските температури ще са минус 12°, а най-високите 15˚С
29 дек 2016 20:30,
12
Голям Сечко започва слънчев, а завършва мразовит
Снимка: flickr

Най-ниските температури през идния януари ще бъдат между минус 12° и минус 7˚, а най-високите - между 10° и 15˚С. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която е между 30 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните райони – между 60 и 110 л/кв.м.

Синоптиците твърдят, че месецът ще започне със слънчево време. Отначало ще е и студено, но бързо ще се затопли. Към 3-и ще се заоблачи и ще започнат валежи, които с понижението на температурите, навсякъде ще преминат в сняг.

През периода 4-7-и януари ще бъде променливо, ще има и превалявания, предимно от сняг. Впоследствие вероятността за валежи е по-малка, но температурите ще се понижат още.

През първите дни от второто десетдневие отново ще има условия за валежи, предимно от сняг. След слабо и краткотрайно затопляне в началото на десетдневието, температурите ще се понижават. Около 15-и ще е сравнително студено, но валежите временно ще спрат. През втората половина от десетдневието температурите относително ще се повишат. Вероятност за валеж има около 17-и.

Последните десетни дни от януари ще преобладава облачно време, но без съществени валежи. Температурите ще останат по-ниски от обичайните.

Синоптиците прогнозират, че идния януари се очаква средната месечна температура да бъде под нормата, която в Северна България и високите полета е между минус 2 и 1°, по Черноморието, в Горнотракийската низина и долината на р. Струма – от 1 до 3° а в планинските райони – между минус 7 и минус 3°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Ало, синоптиците преди 7 години
Стига прогнози от типа "Тука има, тука нема". Пак нищо няма познаете, освен, *** през зимата е по-студено от лятото и понякога вали сняг! Скъсайте си кетапите за синоптици и се занимавайте с нещо по-познато.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има някой, който е разбрал тази прогноза, моля да гласува с "-". Всички други, които знаят, че времето не може да се предсказва със сигурност за повече от 3 дена - "+".
4
0
 
9
 
! Отговори
Бат Сандо преди 7 години
Тия преди 1 седмица казаха,че до Нова година нямало да вали сняг,сега за 1 месец напред прогноза ще ми правят!?!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дай Боже и целият февруари да е мразовит, че да ми влиза домашното вино дето го купих за 3 лева литъра като 2 лева в гъдулка. Питам се само дали ще ми стигнат 90 литра(толкова вече останаха) за цялата зима?!
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блазе ти,искрено ти завиждам,защото аз прекарах една самотна коледа,а сега и една самотна нова година,изучих детето,завърши медицина в Германия,построих му 3 жилища ,а сега няма никой тук в България..
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даже и 5-6 дни с много.До вчера прогнозите бяха за безснежна Нова година, а днес вече наваля доста, има и затворени пътища.