Властта апелира: Не пътувайте, ситуацията доста се усложни!

Затворени са всички проходи в страната, има и ураганен вятър
Обновена: 11 яну 2017 07:05 | 10 яну 2017 22:35,
101
Властта апелира: Не пътувайте, ситуацията доста се усложни!
Снимка: БТА

Наистина ситуацията в страната се усложни. Това каза на извънреден брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, предаде "Фокус".

Още по темата

"В Централна и Източна България ситуацията не само се влоши от гледна точка на обилните снеговалежи, но поради ураганния вятър се наложи да предприемем драстични мерки. Цялата републиканска пътна мрежа е затворена за тежкотоварния трафик с изключение на магистралите в южната част, а именно "Люлин" и "Струма" в посока Кулата, София-Калотина, "Тракия" до Зимница и "Марица". Абсолютно всички останали пътища от републиканската и общинската пътна мрежа са затворени за движение на тежкотоварни превозни средства", подчерта министърът в оставка.

Тя допълни, че са затворени изцяло за движение всички проходи за тежкотоварния трафик. "За леки автомобили също са затворени всички проходи с изключение на "Петрохан" за леки коли. По отношение на лекотоварния трафик, тежка е метеорологичната обстановка в Източна България. Изцяло затворени за движение за всички превозни средства са всички пътища в областите Бургас, Варна, Добрич, Търговище и Шумен, както и частично в Разград", заяви Павлова.

"Апелираме всички граждани и пътуващи да не предприемат пътуване в тъмните части на деня и в момента да не се предприемат пътувания във всички области, които споменах. Ураганният вятър е много силен. Техниката на гражданска защита също не може да върви и имаме преустановено движение", добави тя. По думите й има пълното съдействие и на място са техниката и на военните, и на ПБЗН.

"Те съдействат в момента в област Добрич. Ситуацията в тази част на страната е много сложна. Пътищата в Централна и Западна България остават отворени за движение за леките превозни средства, с изключение на проходите и автомагистралите, които остават отворени само в западната част на страната. Най-рано в сутрешните часове ще дадем информация къде и кои пътища ще могат да бъдат отворени", добави Павлова. Тя уточни, че Хаинбоаз е затворен изцяло, поради сериозното навяване. "Връзката между севера и юга е затворена, с изключение на Петрохан", каза още Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бил съм декември в Швейцария и въпреки че има един метър сняг асвалтът беше без грам снежец. А----------Докато в момента вали или след една седмица?
37
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобоИ имаше време да пишеш в този форум, това само троловете на Позитано 20 го могат.
36
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобоСериозно, затова ли пътят Силистра-Констанца е затворен?
35
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата я затвори Нинова и пионката й Радев, които пращат активисти на БСП да задръстват пътищата като спират непреко уж че са аварирали. После се ангажира техника да ги изтегли и така блокират чистенето на този и други участъци!
34
6
 
26
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
От Украйна през Молдова и Румъния минах вчера и днес.Само за нас с украинците е валяло много сняг.Молдовани и Румънци до асвалт е чисто.
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Януари си отива. Вместо да хленчите си купете винетки и си ги сложете там дето слънце не огрява.
32
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските хакери са хакнали глобалното затопляне,усещате ли дългата ръка на Москва?
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През, 1929 година, замръзва морето. При температура на водата - 24градуса.Дебелина 30см.Позволявало е на хората да се движат по него.През, 1802 година., монах е изминал разтоянието Несебър, Созопол по море. Лед сковава корабите по цялото черноморие. Това е рядък феномен.
30
8
 
39
 
! Отговори
socialen преди 7 години
В първобитнообщинния строй и в банановите републики хората си стоят в къщи и чакат Зимата да свърши. Неграмотният Борисов и тумбата му тиквочи ПП ГЕРП върнаха България обратно в развитието и.
29
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В такова време Апостола е минавал Дунава , тези некадърници затвориха държавата .
28
3
 
34
 
! Отговори
инспектор Дюдю преди 7 години
Какви са тия ВиК трактор и челни -товарачи де ми чистите пътища в кой век живеем ахмуци???
27
5
 
20
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Невидимата ръка на Пазара и неговата чудодейна, самолекувита, саморегулираща се сила, а не Държавата, ще изчистят пътищата от снега в нашата дясна, неолиберална, реформаторски, асоциална ***. В краен случай, Лятото.
26
4
 
45
 
! Отговори
Неграмотен преди 7 години
Щом сняг завали властта в България се покри. И говорят хуморески за пет метрови преСпи. Ми на фирмите платете да почистя градовете. То не става само с кражби и лъжи,защото Народа вечно няма да търпи.
25
5
 
42
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
За Бога българи не пътувайте ! Пазете магистралите , да се са лющи асфалта ! В София , в Банишора положението е по-зле от североизточна България. Малките улички не са виждали снегорин от 20 години. По центъра на София хора падат по " почистените " улици като круши и пълнят травматологията на Пирогов . Особено пред х-л Шератон , спокойно може да извадите найлон и да се пързаляте за удоволствие.
24
5
 
36
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Добрата новина в този тотален гербаджийски хаос е, че генерал Радев ще уволни на 22.01 Нещото, незнайно защо наречено от някои "правителство".
23
3
 
58
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
ГЕРБ дадоха кинтите за почистване на пътищата на свои фирми, които нямат обаче необходимата техника.Със селскостопански трактори пътища не се чистят !
22
4
 
44
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Студът изкара наяве всичките далавери на Борисов, Павлова и тумбата тиквочи ПП ГЕРП, както и от де е т.н. бюджетен "излишък" - не от икономически подем (Борисов забатачи икономиката в тежка криза, продължаваща вече 7ма година), а от окастряне на наложителните държавни инвестиции за сметка и на гърба на Обществото.
21
4
 
24
 
! Отговори
Може и по- лошо преди 7 години
Генерал Зима пак спаси Еуропа от джихадистете поне до напролет...
20
1
 
37
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Здраво се сипе новия снягсилно засипва улици пактука е Варна, с преспи безброй, които не чисти фирма "...строй'!Така е, когато рогача К.Йорданов си подаде оставката, старите бандити, дето управляват Варна, извикаха амбриажчето Портних и го питаха: "Ще ни слушаш ли ( Поръчки, поръчки) и то : "Да, бате". Тогава :"Ти ще си кмет". Та затова Варна е неизчистена от сняг и лед, а камионите на" ...строй" са с вдигнати гребла
19
26
 
10
 
! Отговори
Хмм преди 7 години
Вие сте няма такива *** тука. ГЕРБ, БСП, АТАКА, ЗЕЛЕНИТЕ и който и да било друг не може да се оправи когато майката природа е в действие. Незнам как не го разбрахте. Като ни предопреждават - те па ше ми кажат дали ще пътувам? Като не ни предопредят - що не са ни предопредили! Типично за хората с нисък умствен интелект или ***