Да настроим часовниците: Местим стрелката с час напред

Лятното часово време се въвежда на 26 март в 3:00 ч.
25 мар 2017 12:10, Петя Славова
19
Да настроим часовниците: Местим стрелката с час напред
Снимка: архив, Reuters

Лятното часово време се въвежда на 26 март в 3:00 ч. местно време, съобщиха от Българския институт по метрология.

Тогава часовниците се преместват с един час напред, пише БТА.

Връщането към астрономическото време ще се извърши в 4:00 ч. местно време на 29 октомври 2017 г., когато часовниците се връщат с един час назад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
/// преди 7 години
Икономисваме от акъл,щото си мислим за великите ползи на ЕС и Америка!Та и ние като тях!Нали *** си умира да се прави на велик и модерен!Между другото, държавите дето не играят с времето станаха доста!Интересно,кога ще я разкарат тая щyрoтия!?
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 10-ти ноември ""Какви са тези социалистически отживелици ?"Точно така. Предлагам всеки да има право да си въвежда собствено време. Демокрация
11
0
 
0
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
ако небеше толкоз Т Ъ П щеше първо да прочетеш кой,къде и закакво е измислино лятното часово време отколкото да пишеш глупости ! а народа утре той ще реши дали ще преместим часа с 10 години напред или с 50 години назад и така :)
10
3
 
2
 
! Отговори
ss преди 7 години
ако се откажем от смяната на времето все едно сме в русия ! Русия 2014, Казакстан 2004, Киргистан 2005,Грузия 2010, Азербауджан 2015 и т.н. тряя се мeсти времето ! иначе сме същите като тез ! Сега главно в ЕС и Сащ и Канада местят стрелките затова трябва и ние !
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До гостРокфелер умря.Скоро и Шорош. Двамата,които те мразят и по цял ден мислят как да ти навредят.Мисли,кой ще е следващия с който ще се оправдаваш за наудачите си.
8
2
 
13
 
! Отговори
10-ти ноември преди 7 години
Нали отрекохме всичко тоталитарно ?! Какви са тези социалистически отживелици ?!Истината е , че uдuотuята с местенето на стрелките напред-назад е добре дошло , заварено и много удобно средство за допълнителен тормоз на и без това достатъчно изтормозения от всякакви управленски, битови и пр. прецеденти български , български народ.А изтормозен народ се управлява лесно , защото мисли "правилно " и не се разсейва с "глупостu".
7
1
 
14
 
! Отговори
гост преди 7 години
Местенето на стрелките е доказано вредно за здравето на малки и големи, а налагането насила на народите си е вид диктат, пита се кой има полза от болни и неадекватни от лекарства хора. Малко е кьсно за протести.
6
4
 
1
 
! Отговори
123 преди 7 години
До АнонименПрекрасно мнение, и аз мисля така!
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 4. Първият ден-неделя ще стане по-рано, в същия ден ще си легне 1 час по рано и става същото. Имайки предвид,че е неделя,може и да не става по-рано.
4
3
 
16
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
А да ти е минавало през малкото съдържание под шапката че ,и децата стават рано !? Умник !!!
3
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги при смяна на времето изпълзяват лелки в менопауоза или пременопауза,които започват да обясняват как като сменят времето ги обливат горещи вълни,"главта им тупка"и не могат да спят.Мили дами,колкото и да се опитват да ви убедят анорексичките от БТВ и НОВА,това е от ЕГН-то.Може да се чувствате на 20 г,ама не сте,ако ще и 100 диети да спазвате.На мен не само не ми пречи,ами и ме кефи лятното време. Светло е до 21 часа,супер.
2
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От доста години се чувствам дискриминирана с това местене на часовниковите стрелки. Защо ли? Обяснявам на тези, които казват "на мен не ми се отразява". Защото не желая някой с власт да ми налага ставането с 1 час по-рано, от което биологическият ми часовник тотално се обърква. Бе въобще от хората съм, които трудно свикват с наложената часова промяна. Не искам някой друг да ми налага кога ще ставам и кога ще лягам. Кажете поне какви са ползите от местенето на стрелките?! Има ли смисъл?! Май не!
1
4
 
34
 
! Отговори
баю преди 7 години
От 1979 година тези стрелки ги местиме с един час напред. Да обаче по онова време имаше хиляди заводи предприятия производство а сега защо ги местиме? Къде са заводите предприятията? Такива не виждам. Защо ни е да ги местиме като няма полза? По татово време ги местехме защото икономисвахме ел.енергия от осветлението. То и от тдруго едвали може да се спести! Икономисваш от осветление но пък като включиш с един час по рано телевизора печката за да сготвиш и ефекта е 00 00!