Радан Кънев: Дясното сгреши като се разедини... и хвърли оставка

Все пак бил доволен – фактът, че БСП няма да управлява, е добра новина
Обновена: 27 мар 2017 12:52 | 27 мар 2017 12:50, Камелия Цветанова
237
Радан Кънев: Дясното сгреши като се разедини... и хвърли оставка
Снимка: Булфото, архив

Радан Кънев призна загубата на изборите и подаде оставка като лидер на ДСБ, а също и като председател на "Нова република".

Още по темата

Той се извини на 300-те хиляди български избиратели, които няма да са представени в 44-ото НС.

"Сигурно няма да ми простят. И аз не бих простил. Предложих лидерите на десните партии да направим крачка назад, тогава пак нямаше да сме депутати, но 300 хиляди души щяха да имат своето представителство. Язък за амбициите. Вярвам, че отвъд тях обединението предстои", заяви Кънев.

И макар че вече няма да е партиен лидер, той предупреди, че остава в политиката.

Радан Кънев поздрави ГЕРБ за победата и коментира, че "фактът, че БСП няма да управлява, е добра новина за България".

Според него оставката му като партиен лидер е една от нужните стъпки да обединение в дясно, но и всяка формация в дясно трябва да направим своя анализ за отговорността от  резултатите на вота.

"Нашето разделение изпрати десетки хиляди избиратели да гласуват за ГЕРБ, за да спрат комунистите, а ако бяхме заедно щяхме да сме неоспорим фактор в 44-тия парламент. Загубата от това, че не се явихме заедно е огромна, огромна за избавителите, за тези които искат България да се променя, а сега тези, които искаме това ще гледаме сградата, в която се променя България отвън и ако някой си мисли, че пак ще стане с улични парформънси, няма да стане", обобщи Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко *** трябва да си, че да не ти е ясно какво ще се случи, след толкова години на делене на дясното, резултата беше повече от предвидим, сами си сложиха въжето и сами си ритнаха столчето. Бях син гласоподавател преди години и пак съм само че за ГЕРБ, сините крамоли, кой е по по-най отдавна ме отблъснаха. Така че, бай бай Бай Член !!!
57
0
 
3
 
! Отговори
авантюристи преди 7 години
80 хиляди гласували за виртуалния фър.форко, чуващ само шушуто на гуруто си
56
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До Uvolnena slujitelkaЗа съжаление, госпожо, много калинки, десари и бивши *** се набутаха в администацията и няма отърване от тях! Няма демократи, няма сесни, има само мутри и мутри!
55
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До Uvolnena slujitelkaЗа съжаление, госпожо, много калинки, десари и бивши *** се набутаха в администацията и няма отърване от тях! Няма демократи, няма сесни, има само мутри и мутри!
54
0
 
4
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До До кром - 16?! Не бяха ли 13? Или не, май 8 бяха? Какво казва Корнелия? О, забравих, тя пък сега не говори. Както и да е. Няма Белене, няма "Голям шлем", и Първанов даже го няма. Това е.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да гласувам за Вас,като Вие не искате единство,и всеки се бори да се налага над другите.
52
2
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Обединение на дясното - ДА ! Но не и без принципи ! Участието в правителството на ГЕРБ без съдебна реформа, без борба с корупцията беше БЕЗПРИНЦИПНО и напускането на РБ не беше грешка, а единственото достойно, което можеше да се направи!Грешка беше, че "Нова Република" не се яви на изборите заедно с "Да, България" и да остане в опозиция.С менте социологически проучвания и медийни манипулации много десни избиратели бяха подведени, че РБ ще влезе в парламента, което отклони гласове от Кънев и Иванов.
51
3
 
14
 
! Отговори
Uvolnena slujitelka преди 7 години
Дясното у нас НЕ Е ДЯСНО! Демократите - НЕ СА ДЕМОКРАТИ! Демокрацията изисква да се чува гласа на народа уважаеми набедени "Демократи"! Но Вий не чухте гласа на народа! Вий не предлагате "ПОЛИТИКИ"! Превърнахте демократичните сили в шумкарски! Оставка на всички лидери на СДС! Грабители които смучат пари и нищо не направиха за малкия и среден БИЗНЕС! РЕВОЛЮЦИЯ! В дните когато ни не необходима революция ние правим избори между мафиоти и по-големи мафиоти! СРАМ! СРАМ! СРАМ!
50
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От Радан Кънев не става нищо. Ако има поне капка достойнство да си признае, че разцеплението и разединението е търсено с цел лично от него и неговия ментор Иван Костов. Такъв индивид като него няма право да се нарича политик. Жалкото е, че заради подобни "гении" ще си загинат безвъзвратно дясната идея и ценности.
49
3
 
6
 
! Отговори
До кром преди 7 години
А, малък мутрагонгел, Вие ли сте? Къде са 16тте милиарда дето щяха да рефинансират външния дълг с тях? Те ви правят пладнешки обир, а вие пак комунисти сънувате!
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
твоята глупост доведе бсп до толкова много хора в парламента
47
4
 
7
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
радан и дсб ок но какво прави тази Канизирева...от къде се взе...не може две смислени изреяения да сглоби...а и в едно предаване я гледах, еми тя елементарно възпитание няма..иначе ок, руса, стройна,..но хайде моля ви се, дайте да говорим сериозно!!!Бъдещето е в Христо Иванов!!!всичко започва и свършва със съда и прокуратурата!!
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
така е като се опитваш да се правиш на герой
45
0
 
17
 
! Отговори
Ще се сетиш преди 7 години
Нашето разделение изпрати десетки хиляди избиратели да гласуват за ГЕРБ, за да спрат комунистите.Само, че спряхме само едните комунисти!
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радан е всичко друго, но не и глупав. Отлично знаеше, че закопава десницата и въпреки това го направи. Също така не е невменяем, но за съжаление ще се окаже политически неделиктоспособен.
43
0
 
3
 
! Отговори
Лора преди 7 години
До БоилБоиле, първо се научете да пишете грамотно и след това се правете на "умен"
42
1
 
9
 
! Отговори
дес преди 7 години
*** си ти. Реактор с държавни пари няма да има. Ако руските са толкова евтини и проектът е добър - нека да се направи с частни пари. За магистралите - те се строят основно с европейски средства, българското участие е 25 % и за целият пръстен построен дотук са около 500 мнл. лева.И ако пак почнеш със заемите - седни и сметни сам. За КТБ - колко, за реактора в Козлодуй - колко, за - американските централи с 15 годишни договори - колко. Как да се плати за това?
41
7
 
6
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До До 1милион Тиквеника - Позитано, Вие ли сте бре?! Как би могло да е така? Руския реактор с всички гепени от червените пари от Гьола Белене струва повече от четири такива на Уестингхаус? Сега трябваше отново да "възкръсне", дори от Москва изпревариха събитията и изразиха готовност ... обаче, не стана. Лошо. А колко жадувахте още един "Голям шлем"? Изпостели за тези години извън управлението, а?
40
0
 
4
 
! Отговори
до 33 преди 7 години
Първо грамотност, после вече лОстрация или каквато да е политика.
39
3
 
23
 
! Отговори
des преди 7 години
Радане, Радане, всички ти го казваха по много пъти: писаха отворени писма, обръщаха се с доводи и причини. В отговор от теб идваше само омраза и отхвърляне - до вчера вечерта. Каква полза от това че си се усетил?