Джип блъсна ученици на тротоар. Ще има ли наказани?

Автомобилът едва не блъснал и още трима на спирка
26 апр 2017 08:52,
45
Джип блъсна ученици на тротоар. Ще има ли наказани?
Снимка: архив, Bulphoto

Двама ученици от Математическата гимназия в Казанлък пострадаха, след като джип ги връхлетя в гръб, докато вървят по тротоара. Причина за инцидента е кола с млад водач, която му отнела предимството.

Високопроходимият автомобил се качил на тротоара, удря младежите и спира на сантиметри от трима души на спирката.

17-годишно момиче е в болница със счупен нос, а 18-годишното момче е с леки натъртвания.

"25-годишната водачка, предизвикала катастрофата, е от Велико Търново. За отнемане на предимството на пътя е предвидена глоба от 200 лева, без да бъде лишена от управляване на МПС", коментира пред Нова тв шефът на КАТ-Казанлък инспектор Тодор Николов.

По случая е образувано бързо производство. За средна телесна повреда провинилата се шофьорка може да бъде с отнети права да управлява автомобил от 6 месеца до 3 години.

Охранителна общинска камера е заснела катастрофата. А местната управа на Казанлък се зарича да се монтират още камери. За по-голямата безопасност на хората пък ще бъдат изградени няколко кръгови кръстовища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
35
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 7 години
До ЗзЗМанипулира ,а не манипулирва,***...
19
3
 
33
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Мутроландио !!!
18
2
 
36
 
! Отговори
ЗзЗ преди 7 години
До 18остави ти джипа, ама всеки селянин си е купил и телефон или компютър и коментира без да се е запознал с обстоятелствата. Смятай колко са зле, щом една медия като тази може така да ги манипулирва. Ама ти не си от тях, аз знам че ти си запознат с инцидента и даваш напълно компетентно мнение
17
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами то всеки селянин продал нивата на село си купува джип и идва с него в София да гази деца и старци по Пешеходни пътеки.
16
3
 
35
 
! Отговори
king_for_a_day преди 7 години
Прав си, оттеглям си думите.
15
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Тикволандия това е ежедневие.Ама като се има предвид какви нискограмотни селяни я населяват, обяснимо е.
14
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До king_for_a_dayнапиши в Гугъл: "Джип помете ученици до автобусна спирка (ВИДЕО)" и кликни на опцията за видео клипове
13
3
 
46
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Марийка Нестерова за пореден път нагнетява умишлено скандал. От заглавието излиза, че е задължително джипът да е виновен. А дали? Зелен светофар.Завивам надясно.Спирам на пешеходци, чийто светофар също е зелен. Отзад ме блъска кола, защото не е очаквала моето спиране. И от удара, колата ми се премества напред и блъска пешеходеца. Кой, Марийке, е виновен?
12
4
 
34
 
! Отговори
king_for_a_day преди 7 години
10, би ли дал линк, ако обичаш? Странно ми се струва тази малка колица, която видях по снимки, да отмести джип странично, освен ако той не е завил. Все пак, наистина не бихме могли да сме сигурни, преди да видим.
11
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абстрахирайки се от конкретния случай ще кажа че в 99% от случайте има какво да се направи , а именно да предвидиш не само твойте , а и реакциите на останалите . Такива странни шофьори отдавна ги усещам
10
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коментарите както винаги: разбрали -недоразбрали - коментират. По телевизията даваха веидеото. Джипа си се движи с 50 и една кола го блъска странично и го праща на тротоара. Нищо не можеше да направи човека в джипа.
9
17
 
37
 
! Отговори
king_for_a_day преди 7 години
"Младият шофьор" - ясно, неопитен е, отнел е предимство. Ами водача на джипа? Що за реакция - за да избегне сблъсък с друга кола, да се качи на тротоара? Кое е по-важно - ламарините или живота на пешеходците, които не се крият зад 1-2 тона желязо и нямат 3-4 въздушни възглавници? Тъжно - "старият шофьор" - кара не по-добре от младия... И това е толкова често...
8
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами то си има видео. Джипа нямаше какво да направи - беше буквално изблъскан в тази посока за около 1 секунда. Даже помислих че другата кола е бакшиш но явно съм се заблудил
7
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо не разбирам. Някаква отнела предимство. Добре, ще я накажат. Но децата не ги е блъснала тя, а друга кола - джип. Този в джипа какво, невинен ли е? Пише ли в правилника, че като ти отнемат предимство, можеш да се качваш с колата на тротоара?
6
1
 
38
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
Последния път като си идвах -си хващам автобуса за хотел Плиска и по пътя броЯ шофьорите на коли без телефон в ръцете и се оказа че са 3-4 на всеки 10. Всички пишат , четат , говорят - уплаших се.
5
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ТАЯ С МАЛКАТА КОЛА Е ВИНОВНА НО КАКТО СЕ ВИЖДА ОТ ЗАПИСА ТОЯ С ДЖИПА ХВЪРЧИ ВАЙ МАЛКО С 80 КМ В НАСЕЛЕНО МЯСТО!
4
2
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Вярно че преценката е за секунди, но джипа по-добре да си се беше натресъл в младата водачка, отнела предимство, защо завива да гази хората... В Казанлък навсякъде скоростта е 40 км/ч. Ще огънат няколко ламарини, но в колата при тази скорост си по-защитен отколкото да те връхлети на улицата, при това в гръб, джип. Децата изобщо не са имали шанс да се опитат дори да се спасят...добре че щетите са сравнително леки.
3
12
 
35
 
! Отговори
Х преди 7 години
хм, шофьорът на джипа е виновен, отнетото предимство не го оневинява да блъска хора
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
учениците веднага да бъдат наказани! как може да блъскат джип движейки се по тротоара! ужас!
1
3
 
45
 
! Отговори
Да преди 7 години
Да, ще има наказани ученици!Защо се движат на тротоара?