Сринат, унизен и изоставен – Евстатиев гасне в затвора!

Близките му се притесняват, че свалил 40 килограма зад решетките
22 юни 2017 21:45,
103
Сринат, унизен и изоставен – Евстатиев гасне в затвора!
Снимка: архив, Булфото

Сринат, унизен и изоставен. Така се чувства в килията на Пловдивския затвор бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев.

Още по темата

"Смазан е психически и не е добре здравословно, но никой не обръща внимание на това", коментира пред "България днес" защитничката му, адвокат Ташкена Колчева.

През май Евстатиев получи 6 години затвор за изнасилването на ученичката Ирена Б., която напил с водка. Според обвинението той я карал да пие на екс от бутилката, докато изпадне в безсъзнание. След това се възползвал от нея и правил секс, а тя не можела да реагира.

Мотивите за присъдата на Евстатиев все още не са готови, но адвокат Колчева е категорична, че ще обжалва тежката присъда.

В момента Евстатиев е в затвора, но е с режим на арестант. Той не разговаря с никого, отказва да се храни, а посещенията на психолозите са спрени.

"Психическото му състояние е критично, но съдът упорито отказва да го освободи за лечение. Опасяваме се от най-страшното. Да не излезе в ковчег оттам", споделят близки на екскмета.

Те са категорични, че той е свалил драстично 40 килограма, има проблеми със сърцето и е изпаднал в тежка депресия. Той е в килия с други затворници, които в началото го тормозели, но след това видели, че едва се държи на краката си, и го оставили на мира.

Инцидентът с ученичката Ирена стана през януари 2016 г. Момичето познавало бившия кмет от предизборната му кампания, където разнасяло бюлетини. С негова помощ Ирена заминала на екскурзия за Москва като част от щаба. В деня на изнасилването тя се качила в хотелската стая на кмета, за да поговорят за кандидатстването й в университет. Кметът обещал да помага.

След като Ирена заспала в алкохолно опиянение, Евстатиев правил секс с нея и я събудил, за да я закара до дома й. Момичето било в ужасяващо състояние ­ по косата й имало повръщано, а по главата синини. Въпреки това не се доказа побой от страна на Евстатиев върху нея.

Синините били от падане по стълбите на хотела, разказа пострадалата. Тя сподели и че се страхува от Евстатиев, защото я заплашил да мълчи.

В крайна сметка бившият кмет бе задържан и оттогава досега е в ареста. Той бе приеман по спешност няколко пъти в болница, след което направи опит за самоубийство. Присъдата си той прие мълчаливо, докато бащата на тийнейджърката – Георги, сподели, че е доволен от решението на съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
А ка го завира на момето имаше ли проблеми сос сърцето ?
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво сте изтипосали тая глупост, идeте да лежите вместо него щом то съжалявате г л у п а ц и.
63
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко му е!
62
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за политическия театър е вярно. Вярно е, че за кокошка няма прошка, а за милиони няма закони. Всичко това е вярно, но постъпката на кмета е подсъдна и недостойна. Трябва ли да бъде оправдан, защото много по- големи престъпници се разхождат необезпокоявани.
61
0
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Затворите са малко.За 27 г. не се построи един нов затвор.От там трябваше да се започне.
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политически театър и начин заблудените овце да насочат някъде справедливия си гняв от всичко което става в държавата. А жестоките убийства по селата на стари хора? А престъпниците с явни имена, които ограбват България? А тези, които спретнаха КТБ-грабежа? Убийствата на пътя? И т.н.....няма брой. Защо никой от тези не гние в затвора?
59
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Театрото е за нас, но за неговите участници едва ли е театро. Извратената ти гледна точка оправдава ли кмета. Защо е влязъл в тази схема. Това момиче е участвала в изборната му кампания. Трябвало е бащиното отношение към нея. Как и ще изграждаме качествени млади хора с подобно поведение. Годините в затвора да бъдат за него години за размисъл.
58
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tоя трябва да гние до гроб в затвора.
57
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Театрото с кмета беше очевидно. И защо, за да спасят "честта" на едно "девствено" тийнерджърче, което получавало от чичкото парички, мобифонче, услуги. Майката работила при чичкото, и тя захлебвала от него. Напила се кифличката, правила сексове с чичката, но се разбрало и трябвало да измиват "срама". И как да го измият освен като ги набедят, че е изнасилвач. Успяха но и забравили, че от него имали дълго време облаги. Селска чест от Маскани.
56
10
 
13
 
! Отговори
Ханс преди 6 години
Че е натопен е очеизвадно, но щом е комунист и слуга на *** - хак му е !!!
55
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И оти требе да ни пука как де чувства изнасилвач на ученички? Единствен трябва да ни интересува що не е кастриран с *** нож.
54
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се казва " това, което сам си направа вие и най големият ти враг не може да го направи." Секс в хотелска стая с непълнолетни пияно момиче. И подобно поведение се демонстрира от човек, на когото хората са гласували доверие.
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
две нас.рани лица а третия се крие.
52
6
 
24
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 6 години
Според адвокатката Ташкена Евстатиев е изнасилен от девойката и е невинна жертва
51
5
 
2
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Abe ovaj Evstatiev kako maneken stanal be......ahahahaaaaaaa
50
19
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Случаят "Иван Евстатиев" е образец на политическа саморазправа с опонента чрез милиционерско-съфебни прийоми.Да не ви дава Господ да ставате обект на такова "справедливо" съдебно преследване.Застраховани обаче в мутро-фашистката държава, в която живеем НЯМА !Щом говорителката на премиера си позволява открито да заплашва журналистка заради неудобни въпроси и това се смята за нормално, какво остава за омаскаряване един селски кмет като Евстатиев ?! ...Очевидно е бил неудобен на силните на деня
49
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой чул ли е крясъци, викове, борба там? Наистина странно.
48
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпроса не опира до съвест. Няма 16 годишно момиче, което да не знае, че отиде ли да пиуе алкохол с по - възрастен мъж, само двамата, в хотел, вила, къща, апартамен, значи отива за секс. Обаче, понеже се е напило и е закъсняло да се прибере, се е уплашило от това да не му се карат. Най - вероятно е нещо подобно. Или може би е имало нужда от внимание детето. Особжено отличничките са характерни с това. А 16 годишна отличничка, дето се занимава(пие водка) с политици... Странен случай.
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
zg, няма ли да лягаш
46
7
 
16
 
! Отговори
zg преди 6 години
"Психическото му състояние е критично, но съдът упорито отказва да го освободи за лечение. Опасяваме се от най-страшното. Да не излезе в ковчег оттам", споделят близки на екскмета.----Ако е така наистина, може пък и да има някаква съвест. Само не ни плашете, че ще излезе в ковчег. Нама да е голяма загуба.