Сринат, унизен и изоставен – Евстатиев гасне в затвора!

Близките му се притесняват, че свалил 40 килограма зад решетките
22 юни 2017 21:45,
103
Сринат, унизен и изоставен – Евстатиев гасне в затвора!
Снимка: архив, Булфото

Сринат, унизен и изоставен. Така се чувства в килията на Пловдивския затвор бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев.

Още по темата

"Смазан е психически и не е добре здравословно, но никой не обръща внимание на това", коментира пред "България днес" защитничката му, адвокат Ташкена Колчева.

През май Евстатиев получи 6 години затвор за изнасилването на ученичката Ирена Б., която напил с водка. Според обвинението той я карал да пие на екс от бутилката, докато изпадне в безсъзнание. След това се възползвал от нея и правил секс, а тя не можела да реагира.

Мотивите за присъдата на Евстатиев все още не са готови, но адвокат Колчева е категорична, че ще обжалва тежката присъда.

В момента Евстатиев е в затвора, но е с режим на арестант. Той не разговаря с никого, отказва да се храни, а посещенията на психолозите са спрени.

"Психическото му състояние е критично, но съдът упорито отказва да го освободи за лечение. Опасяваме се от най-страшното. Да не излезе в ковчег оттам", споделят близки на екскмета.

Те са категорични, че той е свалил драстично 40 килограма, има проблеми със сърцето и е изпаднал в тежка депресия. Той е в килия с други затворници, които в началото го тормозели, но след това видели, че едва се държи на краката си, и го оставили на мира.

Инцидентът с ученичката Ирена стана през януари 2016 г. Момичето познавало бившия кмет от предизборната му кампания, където разнасяло бюлетини. С негова помощ Ирена заминала на екскурзия за Москва като част от щаба. В деня на изнасилването тя се качила в хотелската стая на кмета, за да поговорят за кандидатстването й в университет. Кметът обещал да помага.

След като Ирена заспала в алкохолно опиянение, Евстатиев правил секс с нея и я събудил, за да я закара до дома й. Момичето било в ужасяващо състояние ­ по косата й имало повръщано, а по главата синини. Въпреки това не се доказа побой от страна на Евстатиев върху нея.

Синините били от падане по стълбите на хотела, разказа пострадалата. Тя сподели и че се страхува от Евстатиев, защото я заплашил да мълчи.

В крайна сметка бившият кмет бе задържан и оттогава досега е в ареста. Той бе приеман по спешност няколко пъти в болница, след което направи опит за самоубийство. Присъдата си той прие мълчаливо, докато бащата на тийнейджърката – Георги, сподели, че е доволен от решението на съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
млада дама вслиза в магазин за дрехи.В пробната докато изпробва дрехи влиза мъж. - Ама как не ви срам - казала дамата- излезте веднага *** -Ако ми дадеш да те оправя ще ти купя колкото дрехи си избереш- казал мъжът Речено сторено ,мадамата се съгласила .Правили каквото правили и се разделили.Доволна , мадамата хванала няколко скъпи тоалета и отишла на касата. -5165 лв .моля . - Мале ,знаете ли какво ,май съм била изнасилена !
24
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега пък "гаснел". А като изнасилваше и напиваше деца не гаснеше нали?!
23
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извратен комунистически престъпник-те до един са такива животни. Безбожни атеисти, кланящи се на сифилитика Ленин. Гаснел бил, долен педофил!!!
22
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеизвестно е че майка й на тая е била в отношения с Иван Евстатиев. Причината да се виждат Ирена и Иван да я уредят на една "работа " Един литър ракия със сокче и се почнала веселбата след бурните танци в леглото разбрала че обещаното нее кат завещаното и вече танца станал изнасилване !
21
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освободете човека!
20
4
 
10
 
! Отговори
Градск преди 6 години
Този има връзки, ако беше невинен ДРУГАРИТЕ щяха да го измъкнат, но срещу доказателствата и Господ е безсилен! Макар , че само Той ще го съди най добре!
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоз не стока ама и малката ку.. не е по далеч
18
7
 
16
 
! Отговори
Ясно е вече ! преди 6 години
Екскурзия до Москва... ?!Това говори за руска намеса, руски пари , а от там идват само злини за България.Никой не ходи в Москва, ако не е безплатно!Не го съжалявайте този партиен секретар, той е свикнал да насилва хората!
17
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко му е на тоя комунистически изверг. Да е мислил когато е мърсувал с детето-гадината ***!!!
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ташкена Колчева" - тук спрях да чета
15
4
 
12
 
! Отговори
Бат Серго преди 6 години
Нерез ,ааааааааа но беше?!
14
5
 
18
 
! Отговори
Христова преди 6 години
Грозният педофил гаснел... майка мила...направо да го ожалиш. .. трябваше повече да му дадат
13
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да съжаляваме един комунист, че гние. Винаги са се мислили над закона и очаквам скоро и други комунисти да му правят компания, специално за пловдивската пандела, свинарят е достоен съкилийник, тъкмо ще си припомнят когато бяха по върховете!
12
9
 
15
 
! Отговори
Галеви преди 6 години
Искам да сте така строги и към Маргините и Пеевски. Смешен калпав закон. Щом човека е осъзнал греха си е наполовина виновен. Има все пак нещо човешко още в него.
11
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Смазан е психически и не е добре здравословно, но никой не обръща внимание на това"ТОВА ТРЯБВА ЗА ВСЕКИ КОМУНИСТ
10
1
 
11
 
! Отговори
Гоце преди 6 години
Интересно е тук вътрешното мислене на майката на Ирена! тя си знае, защо!
9
7
 
15
 
! Отговори
ДГД преди 6 години
Мдаааа,реват някой за справедливост,но усърдно защитават и оневиняват доказани престъпници!Ами да вземе някой да изнасили дъщерите ви,(ако ги нямате сега в бъдеще),предполагам ще сте доволни от ситуацията?
8
8
 
26
 
! Отговори
Вас преди 6 години
Тка му се пада на селския баровец, ще ибе деца, ха сега него да го поибат в затвора
7
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаше здрави връзки нямаше *** нали е безгласна буква ... на кого му пука. А котето ше я блъска някой друг чичак . Това е цялата неподправена истина. Това с педофиолията го измислиха за да могат да го арестуват .
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** де е ? Некаква гладна стачка за да излезе педофила от затвора няма ли да спретне ?