Адът на пътя: От вчера ги няма 6-има! 300 си отидоха за половин година!

Само от началото на юни по пътищата са загинали 56 души
Обновена: 25 юни 2017 14:56 | 25 юни 2017 12:47,
160
Адът на пътя: От вчера ги няма 6-има! 300 си отидоха за половин година!
Снимка: архив "Булфото"

279 души са загинали във войната на пътя само от началото на годината. Шестима от тях попълниха черната статистика само вчера.

Това сочат данните на МВР за последните месеци.

56 са жертвите на пътя само от началото на юни, сочат данните на полицията. Ранените са 603, а тежките инциденти – 481.

Още по темата

От началото на годината загиналите в катастрофи са 279, а ранените 3488. Тежките катастрофи в първите шест месеца на годината са 2824.

Тревожните цифри идват ден след черната събота, при която само за ден смъртта си на пътя намериха шестима.

Както Dnes.bg писа трагедиите се разиграха в две жестоки катастрофи в Бургаско. Пет бяха жертвите само в единия от сблъсъците - на входа на магистрала "Тракия" в кв."Ветрен" в  Бургас.

Лек автомобил, идващ от квартала, се е удари челно в друга кола преди обяд. На място загинаха четирима, а петият пътник почина в болницата.

Заради кървавите катастрофи, които пълнят полицейските хроники, преди месец премиерът Бойко Борисов поиска спешни промени в закона за движение по пътищата, с които да се завишат наказанията за недобросъвестните шофьори.

Депутатите в парламента вече приеха нов регламент за отчитане на пробите за алкохол и наркотици, в ход са и други изменения, но засега те не дават резултат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за голяма част от произвшествията е виновен лично Бойко, дето краде париците, а пътищата, дори магистралите са, като лунен пейзаж. Карам джип - дори той не ме спасява от родната картинка
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
300... 3 милиона си отидоха и няма да се върнат
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спазвайте правилата!Затова са тези правила, да се спазват!Ако всички спазват правилата, ще стават много рядко катастрофи!Спазвайте правилата, а не обвинявайте КАТ, светлините или кой знае какво - не те натискат *** на автомобилите ви!
4
3
 
43
 
! Отговори
Учи,за да не умреш! преди 6 години
Задкормилните:1.Прочетете Закона за движение по пътищата,поне един път2.Когато "взимате" книжка,помолете приятел с опит да покарате 100 километра под негов надзор3.Научете Нютоновите закони;4.По време на движение не:яжте,говорете без хендс фрий, гримирайте,ремонтирате,епилирате,преобличате,правете секс5.Не пийте,не се дрогирайте,не се карайте с пътуващите6.Гледайте пътя,огледалата,ушите свободни7.Дистанция при 1г стаж 3 автомобилни дължини8.Не бързайте9.Не пъплете10. Останете живи !
3
0
 
38
 
! Отговори
Лошо преди 6 години
Бойко да наблегне на програма за култура на шофиране.Нямаме култура.На запад като тръгне някой да паркира,ако ще и 5 минути да се мъчи,никой не му бипка или псува.Даваш предимство на пешеходец и отзад бипкат и псуват като неандерталци,на бой ще ти налитнат за няколко секунди повече у нас.От там какво да очакваш по нататък...ами очевидното-блъскащи колички.И незнам още за къде бързат,за Хамилтън ли се мислят!?!Бензина е по скъп от живота ли?
2
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато се регистрират трошки, струващи по 1000 лева, които не могат да минат технически преглед в нито една нормална страна по света, докато няма санкции за употреба на десета употреба гуми, докато се продават книжки...
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР и КАТ светат, че от светналите през деня светлини и от горлемито глоби ще намалет жертвите на пътя. Измама пълна. Защо не работят профилактично . Те ги има сами некъде скрити за да те глобат или като стане проидшествие идват, инече ги нема по пътя.