Протест в Асеновград след бой между българчета и ромчета

В неделя се очаква още по-мащабен протест
Обновена: 28 юни 2017 22:55 | 28 юни 2017 22:55,
298

Снимка: Dnes.bg

Над 3 хиляди души протестираха тази вечер в Асеновград. Протестът започна в 20 часа, съобщи репортер на Dnes.bg. Причината за недоволството на хората е боят, при който роми пребиха с колове и камъни гребци от града и техните родители. Събралото се множество скандира "Българи юнаци!".

В събитието, организирано в социалните мрежи, се включиха и рокери. Ревът на поне 100 мотора огласи улиците. Рокерите са от местния мотоклуб, но има такива и от Пловдив.

Полицията бе блокирала града, а кордон от жандармеристи – ромската махала.

"Не е нормално да бият децата ни, а държавата да не може да ги защити", твърди един от родителите на децата в клуба по гребане Георги Назаров.

Организаторите подчертаха, че протестните действия ще бъдат мирни, а исканията ще са справедливо наказание на самозабравилата се тумба. Още днес пък стартира подписка в града, който бе разтресен от самозабравилите се жители на гетото.

Напрежението по-късно ескалира. Хиляди хора тръгнаха на шествие от кръговото близо до Община Асеновград към самата сграда на Общината. Там престояха 10 минути, след което организаторът на протеста обяви неговият край. В този момент положението излезе извън контрол. Стотици хора тръгнаха да тичат в посока циганската махала на града. Рокери вече бяха заобиколили протеста, за да се насочат натам, но бяха спрени от полицията, разположена по-надолу по трасето.

В неделя се очаква още по-мащабен протест от днешния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До човек от народа На полицията са вързани ръцете от демократите в парламента, с приетите закони иподкрепа на геноцида над Българскияг етнос . Ако е до полицията ,за часове ще въведе ред . Но докато ни управляват тези ,,демократи ,, в парламента няма да стане . Те са изпълнители на чужда и мразеща Българският народ етническа сила, превзела БРЮКСЕЛ .
42
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ушевите *** и банкянската асфалт кокона, са виновни за това,в последно време изкарват всичко, като спречкване между тинейджъри. Преди бяха наркомани и футболни агитки. Прикриват всячески престъпленията на ..., почва да се шуми само в краен случай. А всъщност олимпийски надежди тренират, а онези въртят синджира, драпат си макарите, край язовира и чакат да дойде първи за соцяла.
41
1
 
23
 
! Отговори
човек от народа преди 6 години
Народът спи, полицията нехае, държава няма..... Решението на проблема трябва да започне от парламента....
40
2
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Много умилително бе - ,, ромчета " ! Чак да не повярваш на какво са способни .
39
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тези от махалата по един еднопосочен билет за Германия и баба Меркел да си интегрира.
38
0
 
19
 
! Отговори
Чълмъ бей преди 6 години
До До 44Австралия , Нова Зеландия , Уругвай , Чили , Аржентина , Перу , Еквадор . Има къде .
37
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Факт Факт е че законите защитават . . Факт е че при т.н.,,американска демокрация,,малцинствато имат по-вече права от мнозинството . А БИ СЛЕДВАЛО ,ДЕМОКРАЦИЯТА ДА Е УПРАВЛЕНИЕ НА МНОЗИНСТВОТО НАД МАЛЦИНСТВОТО .ФАКТ Е, ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА ИЗЛЕЗЕ , МАНТРА,КЛИШЕ КОЯТО СЛУЖИ ЗА НЕЧИИ ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕСИ . ФАКТ Е ЧЕ ,,КОНСПИРАЦИИТЕ ,,КОЙТО УЖ СА ИЗМИСЛЕНИ СА РЕАЛНОСТ . ФАКТ Е ЧЕ СЛЕДВАЩОТО СА ЧИПОВЕТЕ В ЧЕЛАТА НИ .
36
11
 
8
 
! Отговори
Малкия тошко преди 6 години
На времето бай тошо даваше работа на всички и така хората мислеха да си починат след работа за да имат сили за следващия ден! А сега почти всеки трети е безработен и така хората са пьлни с енергия и показват мускули един друг! А някои партии като вмро или атака, си вдигат рейтинга от отчаянието и гнева на хората!
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази новина маловажна ли е, та е сложена чак тук?
34
1
 
20
 
! Отговори
Верно преди 6 години
До До 44Наистина е зле работата-... е световен проблем!Досега Австралия и Н.Зеландия се държаха,ама и на тях им вдигнаха мерника!Явно волята на Господарите е такава-няма бели(освен тях),няма конкуренция!
33
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроценностите водят до нaрaнявaния и смърт нa вaс,или вaши близки!
32
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво българи само така. Държавата защитава и храни ромите, а бие и ограбва българите. Ромите ги защитава държавата, а българите никой.
31
1
 
44
 
! Отговори
ББ преди 6 години
Може би,е време да свалим едно правителство,заради . престъпност?Току виж се стреснали някои политици!!!
30
3
 
37
 
! Отговори
Иван преди 6 години
В тоя регион около Пловдив всичките села са само .... Положението е трагично.
29
2
 
37
 
! Отговори
FAKE news преди 6 години
Спрете вече да си мислите, че от нашите политици зависи нещо!Всичко, което става в момента тук се диктува отвън с определен замисъл!
28
1
 
32
 
! Отговори
Сега е момента преди 6 години
Нека полицията да докаже,че заслужава по-високи заплати,които се плащат от джоба на белите!Иначе да вървят по дяв.олите,хран.тутници!
27
2
 
36
 
! Отговори
До 44 преди 6 години
То хубаво белите да си събираме багажа и да бягаме, ама... накъде брате? Една свястна държава няма да оставят - в Швеция ли да ходим, където вече няма шведки, в Белгия ли дето вече не е бяла, или може би във Франция, която по-добре да се преименува на Африканска република? Може би в Германия, където празнуваха нова година със сексуални посегателства и т.н...?
26
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако става вьпрос кой е виновен, сигора бьлгарите са ги псували на мама ви ** и така са се налагали с бой бой докато едната тайфа се е отказала!
25
6
 
36
 
! Отговори
Далновиден преди 6 години
Когато една държава се грижи за тия дето я унищожават и тормози тия,дето я поддържат-изходът е ясен-ИЗХОД ОТ НЕЯ!Щом не ни позволяват да се преборим за СОБСТВЕНАТА си държава,какво ни остава,освен да я напуснем!Всеки според наклонностите си...
24
2
 
35
 
! Отговори
Човек преди 6 години
Единственото решение - ОКОНЧАТЕЛНОТО!!!