Протест в Асеновград след бой между българчета и ромчета

В неделя се очаква още по-мащабен протест
Обновена: 28 юни 2017 22:55 | 28 юни 2017 22:55,
298

Снимка: Dnes.bg

Над 3 хиляди души протестираха тази вечер в Асеновград. Протестът започна в 20 часа, съобщи репортер на Dnes.bg. Причината за недоволството на хората е боят, при който роми пребиха с колове и камъни гребци от града и техните родители. Събралото се множество скандира "Българи юнаци!".

В събитието, организирано в социалните мрежи, се включиха и рокери. Ревът на поне 100 мотора огласи улиците. Рокерите са от местния мотоклуб, но има такива и от Пловдив.

Полицията бе блокирала града, а кордон от жандармеристи – ромската махала.

"Не е нормално да бият децата ни, а държавата да не може да ги защити", твърди един от родителите на децата в клуба по гребане Георги Назаров.

Организаторите подчертаха, че протестните действия ще бъдат мирни, а исканията ще са справедливо наказание на самозабравилата се тумба. Още днес пък стартира подписка в града, който бе разтресен от самозабравилите се жители на гетото.

Напрежението по-късно ескалира. Хиляди хора тръгнаха на шествие от кръговото близо до Община Асеновград към самата сграда на Общината. Там престояха 10 минути, след което организаторът на протеста обяви неговият край. В този момент положението излезе извън контрол. Стотици хора тръгнаха да тичат в посока циганската махала на града. Рокери вече бяха заобиколили протеста, за да се насочат натам, но бяха спрени от полицията, разположена по-надолу по трасето.

В неделя се очаква още по-мащабен протест от днешния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че реално нищо не може да се направи, особено от нас българите. Някои имат извратената цел, да не оставят една свястна държава. Погледнете държави, които традиционно са били считани като прекрасно място за живот - Швеция, Германия, Дания... навсякъде систематично се подкрепят най-низшите и наглите от популацията. A там където не са достатъчно много се внасят. Явно целта е, целият свят да стане като афганистан, разбира се с малки островчета управлявани от ултра богати. Скапана планета
22
2
 
36
 
! Отговори
ББ преди 6 години
С помощите и по една спирала за всяка шведка,моля!
21
6
 
31
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
Наредил съм жандармерията да пази в Асеновград.Всички българи не спазващи закона ще бъдат бити и задържани за глобяване .България ще има ред, какви са тези митинги и шествия, Европата гледа.Излагате ме.Голяма работа станала, роми били с колове българчета. Сигурно са го заслужили.
20
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве тук е време да се обяви гражданско неподчинение от Българите!Просто спрете да си плащате данъците,Ве хора!Държавата от отдавна е абдикирала от Нас!!
19
3
 
31
 
! Отговори
Решение на проблема преди 6 години
Чочоолу!
18
3
 
58
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименПолицията иска големи заплати,а каква я върши-брани ** от справедливия гняв на тия,дето плащат заплатите на самата полиция.Двоен парадокс,дето се вика-полицията помага да бъдат унищожени/прогонени тия,дето и осигуряват заплатите!Добре,когато ** станат мнозинство,тая полиция ще оцелее ли?????
17
3
 
73
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Ромите ли плащат данъци или българите?Заплатите на полицаите са плащат от тези пари, които влизат в държавната хазна след плащането на данъците!
16
1
 
55
 
! Отговори
ББ преди 6 години
До МаароИнтересно,след 10-15 години,когато в Б-я ще властват ромите как ще живеят!Като няма да има българи,които да работят,за да ги издържат??? Помощи за тях йок!Голям глад, майка!!!Кой ще ги лекува!!!Мъка,мъка.
15
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите да не се намесват, когато гражданите си вършат работата!
14
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква я изсрахте бе демократи?Помните ли как през "лошия" комунизъм бяха заврени по гетата, как не смееха да излязат от там, и как милицията ги спукваше от бой за най-малкото прегрешение???А сега хубаво ли ви е? Още по-хубаво ще ви стане след 10 - тина години, когато българите застареят, а тия станат мнозинство в младежката възраст! Ще ви питам тогава лош ли беше комунизма????
13
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краино време е ред да се сложи в държавата иначе тегло ни чака
12
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А така, полицията, за която българите плащат, да охранява ромите, да не би случайно да им намалее малко популацията.Истината е, че бългърска държава вече няма, тя е само на хартия. Нормалните хетеросексуални българи винаги са последната грижа на тая държава. Ромите, бежанците, *** ценности и всичко останало е по-важно, защото нека си го кажем, за нас в момента отговаря баба Меркел и други подобни, чиито ценности знаем, а пък тях кой ги командва вече е друг въпрос...
11
4
 
26
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Не съдете братчедите строго все пак са гласовподаватели, все пак ще ги задържим поне за 24 часа,
10
1
 
37
 
! Отговори
Ах преди 6 години
Мааро,Марче, нали си наясно,че когато *** вземат превес и организмът загива ! Кой ще ги хрантути , когато станат мнозинство ?
9
1
 
53
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Милицията по времето на мразеният социализъм ги лекуваше. Имаше цели градове дето *** не слизаше в центъра. Или да не бачкат, да не ходят на училище. Те разбират само от едно.
8
19
 
9
 
! Отговори
Изет преди 6 години
До АнонименТо рокирити кат циало тва им е само гармат с теа мотори и туи то хахахаха
7
1
 
34
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Нищо не правят, купуват им гласовете​ по избори и ги закрилят
6
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Пловдив преди няколко години, когато дойдоха рокерите на протестите с моторите, от гръмовния тътен сичкото *** в радиус от километър беше напълнило гащите.
5
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре бе патрЕоти, нали сте на власт, какво правите за да спрете своеволия???
4
9
 
22
 
! Отговори
The vice преди 6 години
Нищо няма да направят..шведите ги оазят Болен Златката оня *** от Вмро-русия дебелият Качамански и другарите от Батака и Дпс всичките от руската държава!!!!