След ада на "Тракия": Двама с опасност за живота, броят на ранените расте

10 км тапа се е образувала на магистралата, движението поетапно се възстановява
Обновена: 5 юли 2017 17:24 | 5 юли 2017 11:32,
63

Двама мъже на средна възраст са с опасност за живота след верижните катастрофи на АМ "Тракия" край Ихтиман. По-късно от УМБАЛСМ "Пирогов" съобщиха, че в лечебното заведение е настанена и жена с опасност за живота

Органите на реда започнаха да възстановяват движението поетапно. Въпреки това обаче задръстването на магистралата е огромно, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Петьо Атанасов. Образувалата се опашка е над 10 км.

От АПИ пренасочват движението в платното за София при пътния възел за Ихтиман. Целта е да се облекчи движението в посока София, след тежкото пътно-транспортно произшествие.

Още по темата

По неофициална информация гъстата мъгла и дим от близкото сметище са затруднили видимостта и са причинили инцидентите.

Както Dnes.bg писа верижните катастрофи станаха рано тази сутрин в района на Ихтиман между 6:20 и 6:40 часа. Сблъсъците са били и двете платна на магистралата, над 40 автомобилиа са пострадали.

Една от катастрофите е станала между лек автомобил и ТИР. Колата се е врязала под тежкотоварния автомобил с македонска регистрация.

Един от шофьорите е обяснил, че не е имал видимост. Според него точно затова автомобила се е врязал под ТИР-а, а зад тях се блъска още един.

Броят на ранените расте, показват справките н аболниците, в които са транспортирани пострадалите. По-рано бе съобщено за 15 ранени, но броят им вече е над 20. Двама от тях са с реална опасност за живота.

"Те са със шийни травми и парализа и има реална опасност за живота им", съобщи изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Анна" д-р Славчо Близнаков.

В "Пирогов" са приети четирима от пострадалите. Сред тях е 16-годишна майка с 2-годишното й дете, които са с черепно-мозъчна травма. Там е и 80-годишна жена, която е в противошокова зала. Приет е и четвърти пациент с травми на горен и долен крайник.

14 души са приети пък в Окръжна болница "Света Анна". Сред тях има две деца - на 8 и 12 години с лицево-челюсти травми. 13-годишно е с комоцио, а 15-годишно дете с фрактура на ляво бедро.

Още 8 души са настанени в други столични болници. В спешното отделение в ИСУЛ са приети четирима души с единични и множествени травми. 36-годишен мъж със счупена подбедрица и 29-годишна жена с шийна травма са потърсили помощ в "Софиямед". Двама души с фрактури са приети и в "Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда".

По неофициална информация гъстата мъгла и дим от близкото сметище са затруднили видимостта и са причинили инцидента. Катастрофите са се случили рано тази сутрин между 6:20 и 6:40 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На състезатели не трябва да им се дават книжки.
18
3
 
27
 
! Отговори
: преди 6 години
Когато няма видимост, се намаля скоростта, така е правилно, също е хубаво да се ограничи макс. скорост на автомагистрала на 120 км/ч.
17
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и безопасно да се движиш, винаги ще се намерят комплексари, които да те блъснат отзад, опитвайки се да изпреварват с 200.
16
2
 
31
 
! Отговори
баю преди 6 години
Когато казвам че от каруцар шофьор нестава много народ не ми вярват! Преди малко гледах новините и един каруцар каза че мъглата била толкова гъста че на 3 метра нищо не се виждало но иначе той карал само с 90 км и се забил в камиона! Абе каруцар ти учил ли се правилника за движение по пътищата? Как ще караш с 90 км като там пише че скороста трябва да е такава че да може да спреш във сектора на видимост. Е какви 90 км като на 3 метра нищо не се вижда? По правилник е трябвало да кара с 40 км.
15
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бързат, бързат да стигнат до морето половин час преди другите. Сега ще стигнат след няколко месеца.
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...И 16 годишна майка....
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който много бърза, бавно го носят (към гробищата).
12
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро пътувам с колата по магистралата карах със 140 всички ме задминава все едно съм спрял няма какво да се лъжем повечето си карат там с 200 че и повече
11
0
 
24
 
! Отговори
... преди 6 години
преди време в Германия беше станала една голяма катастрофа на магистрала: внезапно духнал силен вятър и вдигнал всичкия прахуляк от поле до магистралата и за няколко секунди видимистта станала нулева. Много коли и камиони се бяха ударили тогава, имаше и жертви. После имаше голяма дискусия с колко се кара в мъгла и как в Германия се кара въобще. Няма разум по пътищата, нито там, нито тук, никъде. Народа все бърза, закъде?? За ... там.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....Според него точно затова автомобила се е врязал под ТИР-а .... много *** автомобил, не спазва дистанция в тая мъгла! пак, правителството и чиновниците виновни, и тия дето продават *** авромобили тва в россия никога не може да се случи, защото .... ако немаше магистрали, немаше да се бутаме ....., дали?
9
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нали Борисов уверяваше че край магистралите му, ще има много заводи.А то само сметища и бурени.
8
1
 
20
 
! Отговори
euroatlantist преди 6 години
Димът е бил от близкото сметище, което е работило още рано сутринта по горенето на ***. Просто българите са трудолубиви и работят без почивка.
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъглата ясна, но какво означава "дим от близкото сметище"??? Горят нелегално ***? Същите ***, които палят и стърнища и създават риск за живота на преминаващите шофьори?? Кога ще има наказани за подобни извращения?
6
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"16-годишна майка с 2-годишно дете". Намирисва на здравнонеосигурени тъмнолилави люде със специфични етноособености. Да не се престарават много в "Пирогов" за тези...
5
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре,срещу мъглата няма как да се справим,но защо е имало дим там???При ниска видимост плюс 140км/ч,какво точно се очаква?Това са 39 МЕТРА за СЕКУНДА, ако нямаш поне 200м видимост (за да реагираш за 5 секунди) резултата е мазаница.По себе си съдя,че обикновено в първата секунда човек изобщо не разбира какво става,евентуално реагира на 2рата и поне още няколко секунди спирачен път....
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано се оправят хората.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега следиме реакцията на органите компетентни за случилото се и се милиме за хората, а объркат нещо чиновниците ... разстрел, ОК?!
2
11
 
2
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 6 години
"Те са със шийни травми и парализа" - за да няма шийни травми, има възглавничка на седалката. Но защо трябва да се вдига или наглася, като може и да не се прави.
1
3
 
17
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
''Образувалата се опашка е над 10 км.''......................и Валката Златев доволно потрива ръчички!