След ада на "Тракия": Двама с опасност за живота, броят на ранените расте

10 км тапа се е образувала на магистралата, движението поетапно се възстановява
Обновена: 5 юли 2017 17:24 | 5 юли 2017 11:32,
63

Двама мъже на средна възраст са с опасност за живота след верижните катастрофи на АМ "Тракия" край Ихтиман. По-късно от УМБАЛСМ "Пирогов" съобщиха, че в лечебното заведение е настанена и жена с опасност за живота

Органите на реда започнаха да възстановяват движението поетапно. Въпреки това обаче задръстването на магистралата е огромно, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Петьо Атанасов. Образувалата се опашка е над 10 км.

От АПИ пренасочват движението в платното за София при пътния възел за Ихтиман. Целта е да се облекчи движението в посока София, след тежкото пътно-транспортно произшествие.

Още по темата

По неофициална информация гъстата мъгла и дим от близкото сметище са затруднили видимостта и са причинили инцидентите.

Както Dnes.bg писа верижните катастрофи станаха рано тази сутрин в района на Ихтиман между 6:20 и 6:40 часа. Сблъсъците са били и двете платна на магистралата, над 40 автомобилиа са пострадали.

Една от катастрофите е станала между лек автомобил и ТИР. Колата се е врязала под тежкотоварния автомобил с македонска регистрация.

Един от шофьорите е обяснил, че не е имал видимост. Според него точно затова автомобила се е врязал под ТИР-а, а зад тях се блъска още един.

Броят на ранените расте, показват справките н аболниците, в които са транспортирани пострадалите. По-рано бе съобщено за 15 ранени, но броят им вече е над 20. Двама от тях са с реална опасност за живота.

"Те са със шийни травми и парализа и има реална опасност за живота им", съобщи изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Анна" д-р Славчо Близнаков.

В "Пирогов" са приети четирима от пострадалите. Сред тях е 16-годишна майка с 2-годишното й дете, които са с черепно-мозъчна травма. Там е и 80-годишна жена, която е в противошокова зала. Приет е и четвърти пациент с травми на горен и долен крайник.

14 души са приети пък в Окръжна болница "Света Анна". Сред тях има две деца - на 8 и 12 години с лицево-челюсти травми. 13-годишно е с комоцио, а 15-годишно дете с фрактура на ляво бедро.

Още 8 души са настанени в други столични болници. В спешното отделение в ИСУЛ са приети четирима души с единични и множествени травми. 36-годишен мъж със счупена подбедрица и 29-годишна жена с шийна травма са потърсили помощ в "Софиямед". Двама души с фрактури са приети и в "Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда".

По неофициална информация гъстата мъгла и дим от близкото сметище са затруднили видимостта и са причинили инцидента. Катастрофите са се случили рано тази сутрин между 6:20 и 6:40 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
11
 
! Отговори
Горд българин преди 6 години
А поспрете се да плюете народа български!Срам нямате ли?В случая най-големите виновници са тези, които са запалили сметището, както и тези, които не са сложили знаци за ограничаване на скоростта в задимената зона, вкл. и липсата на катаджии през 50-100 метра там, за да няма сакатлъци. Като гледам и сърби е имало там и едни други дето раждат на по 11-12 години, може би и други, примерно немски граждани, а вие едно си знаете, едни си баете - давайте да оплюваме българския народ.
38
0
 
1
 
! Отговори
Do 24 преди 6 години
Това, което си написал не е вярно.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен31 ,тира е изпреварвал друг тир-каруца при това по нанагорнище.Щот са много бързи и развиват 120..................по снимки от друго място тия нямат нормална сигнализация да ги виждат отдалече
36
3
 
9
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Виновни са си хората,които нямат култура на шофиране и се държат като бай *** на пътя.Каквито са хората докато шофират,такива са и във всичко останало,а резултатът от всичко е масово изпростяване,з.атъпяване и о.скотяване!
35
2
 
4
 
! Отговори
Windshield преди 6 години
Няма как този неграмоген и и.зпростял народ да кара разумно и според правилата.
34
1
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До :Скоростта се Н А М А Л Я В А.За да ви/ни/разбират околните.
33
1
 
4
 
! Отговори
Кой е виновен?!? преди 6 години
Дали това,че нямаме никаква култура при шофиране? Високи скорости? Неспазена дистанция?А може би Бойко е виновен за това, че магистралите издържат едва две години след ремонт? Дали пък да не обвиним шофьорите на ТИР-ове? Или времето? Или дима? НЕ!- крайно време е да се вгледаме в себе си,да шофираме разумно и прецизно и да се съобразяваме с пътната обстановка!!! НИЕ СМЕ ВИНОВНИ!
32
1
 
6
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Така ще е и по-лошо ще стане, като дават на ци-га-ните шофьорски книжки и на всеки ненормалник кола да кара. Даже станалото е малко, нищо работа. Не може куцо и сакато да се качва на кола за 300 евро и да си мисли, че може да лети. Това да е за урок на всички, които смятат да пътуват някъде в скоро време !!!
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шестнайсетгодишната е родила на 14.Това си е педофилия , откъдето и да го погледнеш . Бившият кмет на Стрелча го отнесе завалията .
30
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неспазена дистанция ок. Ама каква работа има тира в лявата лента за изпреварване?!?
29
2
 
6
 
! Отговори
Пътищар преди 6 години
Разрешената максимална скорост на автомагистрала и скоростен път е 140 км/ч, а тя се достига само при изправерване / да кажем/. Колко тогава би била средната скорост всеки от нас може да смята, ама дали е така?
28
1
 
15
 
! Отговори
Поничка преди 6 години
До Анонимен16 годишната майка е с 2(две!) годишно дете... Ти представяш ли си?!
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не "видимост е нямало", дистанция е нямало.Ама то се иска малко акъл за шофиране.....Не става само с натискане на газта и на клаксона!
26
3
 
11
 
! Отговори
Кибритлийски преди 6 години
Когато БГ-ина пали, му се разширяват зениците от удоволствие-сякаш е седнал пред огромна камина с чаша коняк в ръка.Размера на *** намалява (качествата му се пренасят в палещия), а и са нужни няколко лопати да го разчистиш.Когато БГ-ина "шофира", той не знае какво е дистанция,светлини и стопове за мъгла(2 вида),блее,гримира се, епилира се,яде и т.н.Когато Господ раздавал акъл, БГ-ина купувал кола-няма пол,няма ценз-важно е кола да има.Когато БГ-ина "умува", няма равен, та и аз така...
25
4
 
19
 
! Отговори
от мен преди 6 години
не мъглата,не димът от сметището,а Дистанцията и Високата скорост е проблема..карайте си нормално,със скорост при която може да овладеете колата,все пак сте тръгнали на почивка,със семейството..пък който ,,бърза"-ето го резултата..не,че е гаранция че няма да ви ,,целунат" отзад,ама ..
24
2
 
11
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 6 години
Много хора решиха, че като има магистрала до морето - и пей сърце - качваш се на магистралата и след 4 часа си в Бургас. Да ама не - все пак и това си е път с всичките му особености.А тоя пожар го имаше още неделя като се прибирах...даже една пожарна отиваше натам, че се беше разгорял. Толкова ли не могат да го контролират ***.
23
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме най-скапаните магистрали в Европа с най-високи максимални скорости след Германия (където няма лимит, но магистралите са широки, с хубава настилка и въпреки това повечето хора не кара с над 130-140).
22
4
 
30
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Стават такива работи, жалко за пострадалите! Но какво те кара да летиш с висока скорост по трасе с ниска видимост!??? Вярно и бавно да караш, ще те ударят отзад, ако спреш също рискуваш... Лош късмет са извадили.
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай на *** автомобил и му гледай сеира.
20
1
 
16
 
! Отговори
Брояч преди 6 години
Броят на ранените не расте, драга. Расте само броят на тези, за които са ви казали.