"Тракия", дим, мъгла... Сблъсъкът на 40 коли - и в двете платна

Над 16 сигнала за верижната катастрофа са получени около 6 часа сутринта
86
"Тракия", дим, мъгла... Сблъсъкът на 40 коли - и в двете платна
Снимка: Facebook

Верижни пътни инциденти са станали в двете платна на магистрала "Тракия" в района на Ихтиман, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Още по темата
В платното към Бургас са станали два верижни инцидента и трета катастрофа в платното към София.

Сигналите за катастрофите са подадени към 6.00 сутринта, последвали са още 16 съобщения.

Веднага към мястото са изпратени полицейски екипи, пожарникари и екипи на спешна помощ.

По първоначални данни в инцидентите са участвали около 40 моторни превозни средства. Разследват се причините за катастрофата, но според някои информации те са свързани със задимяване и мъгла.

Няма данни за загинали, има пострадали, осигурени са маршрутите на автомобилите на Бърза помощ за придвижването им към лечебни заведения.

Заради катастрофите временно е ограничено движението на моторни превозни средства на магистрала "Тракия" в района на Ихтиман.

Обходният маршрут е през път I-8 от Ихтиман до пътен възел Мухово и обратно.

На място работят пътни полицаи, пожарникари и служители на ОД МВР – София. Тепърва ще се изясняват и причините за пътните инциденти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: АМ Тракиякатастрофи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
14
 
! Отговори
проблемът преди 6 години
колите са вносни, ама задкормилните устройства са български
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До alfТам всеки местен знае че макс скорост е 70-80 особено през зимата...----------Максималната скорост на магистрала по закон е 140 км/ч. От къде ги измисли тез 70-80км/ч
31
1
 
16
 
! Отговори
Другата истина преди 6 години
Истината е, че начинът, по който се шофира и сигурността на шофирането, е отговорност на самия шофьор, а не на КАТ. Когато се изкарва шофьорска книжка човек се запознава със ЗЗДП. Не може КАТ да следи всяка кола в България.
30
3
 
35
 
! Отговори
До Ганьо от Ганьо преди 6 години
До ГаньоЕдва ли някой от шофьорите не е забелязал отдалеч облака дим, но никой не е намалил, не е махнал *** от газта. Да виновни са шофьорите, колкото и да не во харесва, защото сядайки зада воляна си длъжен да бъдеш отговорен и да караш със скорост с която да можеш да спреш, при всяко непредвидено обстоятелство. За съжаление в БГ, такива обстоятелства колкото щеш. И за съжаление всички се надценяват в часта, колко бързо могат да спрат. Карат броня в броня и си вярват, че могат да спрат.
29
0
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
За каква съдебна система говориш?! Нарушителите изобщо не стигат до съдебната система и даже и до КАТ. КАТ санкционира за 1 на 100 хиляди нарушения и най-често това е когато вече има ПТП. В това е проблемът - КАТ не работи. Ако ще и смъртно наказание да има в закона за всяко нарушение по пътищата, след като КАТ нищо не прави, т.е. не хваща нарушителите, какво ти е виновен съда?!
28
1
 
10
 
! Отговори
ами... преди 6 години
да оздравяват и да се радват, че са живи. Караш с толкова, че да можеш да спреш на дистанцията, на която виждаш. Не знам обаче колко хора си дават сметка за това правило. Навсякъде по света стават тези поразии в мъгла. Хората са изнервени, нетърпеливи и рядко мислещи. Целите улици в градовете са в бабуни и лежащи полицаи, защото ***, които не си владеят колите и емоциите са вече мнозинство. Човешката тъпота вече е структуроопределяща.
27
1
 
12
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Истината е, че начинът, по който се шофира в България се определя само и единствено от действията и бездействието на КАТ, както е навсякъде по света и както е било винаги по цял свят. В случая, ако шофьори са направили нарушения, в резултат, на които са катастрофите, първопричината е в неработещия КАТ. Пишат за горящо сметище и въпроса е защо не е затворена магистралата за движение или поне ограничена скоростта в задименият участък? Сметището гори от сума ти време.
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Някви комплексари като се лепнат на 2 метра зад колата и мигат."На такива жената им ръси полицейски шипове през задното стъкло.
25
0
 
11
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Пожарната нали казаха че нямало проблем на магистралата заради горящото сметище и си заминаха, че не им се гасяло. К'ва стана сега тя... Нищо излезте да протестирате довечера!
24
3
 
15
 
! Отговори
алф преди 6 години
тряя си луд да фръкнеш в магла с над 60 и после виновни да търсиш
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИНОВНИТЕ ЗА ПТП СА АДМИНИСТРАЦИЯТА ИХТИМАН СМЕТИЩЕ, КАТ ИХТИМАН И СОФИЯ ДА ИЗПЛАТЯТ ЩЕТИТЕ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА МТС.И БЕЗ БАВЕНЕ.
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички карат там със 170 и не могат да спрат.
21
2
 
9
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
До Анонимен..Но за съжаление виновни ще липсват..--------------тук не си прав. Както винаги в подобни ситуации виновни са шофьорите, че са карали с несъобразена скорост за пътните условия.полицаите винаги това пишат, когато има ПТП
20
3
 
8
 
! Отговори
alf преди 6 години
селяците от пазаржик и по надоле са недорасли и летят с над 120 край Ихтиман се едно са си у тех. Там всеки местен знае че макс скорост е 70-80 особено през зимата
19
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно на мястото на катастрофата е много задимено, защото сметището на Ихтиман гори от няколко дни. Няма никакви предупредителни знаци и шофьорите не очакват, че изведнъж видимостта пада много рязко. Ква мъгла кви глупости. Всеки ден минавам оттам и проблема е в сметището. Иначе Юли месец е известен със сутрешните си мъгли :)
18
2
 
14
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
"Задимяване, като от няколко дни гори сметището на Ихтиман, защо не са го загасили досега?!"Нали трябва да се освободи място за новия ***. В Европейския Съюз така се чисти сметище. Да не си си представял завод - аптека с бели престилки!!!
17
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
40 гмо мозьци лошата храна лошият вьздух липсата на образование до това води
16
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е виновна нито мъглата, нито сметището, а несъобразената скорост и неспазването на дистанция.. Някви комплексари като се лепнат на 2 метра зад колата и мигат.. охх това как го мразя, ***.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще предприемем необходимите мерки и ще вземем съответните решения!Продължаваме напред!
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тепърва какви изумителни неща ще се случват.. ум да ти зайде !