Заради такса "празен стол": Наказват заведението в Созопол

Глобата ще е заради "услуга", която липсва в менюто
10 авг 2017 13:24, Петя Славова
66
Заради такса "празен стол": Наказват заведението в Созопол
Снимка: Facebook

На заведението в Созопол, което поиска от клиенти такса "празен стол” е наложена глоба от Комисия зата за защита на потребителите (КЗП) . Това каза председателят на комисията Димитър Маргаритов пред Нова ТВ .

"Още вчера извършихме проверка. Санкция ще има по Закона за туризма за това, че без да е отразено в менюто, се начислява такава услуга и на потребителя се представя документ с цел той да извърши плащане. Тъй като в него е вписана услуга, която не се предлага в менюто, това само по себе си е нарушение”, коментира Маргаритов.

Още по темата

Той припомни за случай от миналата година, когато ресторант се опитваше да начислява т.нар. "такса дете” за това, че нечие дете си играе в заведението.

"Тогава ние бяхме безкомпромисни. Санкционирахме този търговец, който също призна своята вина. Макар и единични случаи, това са нелоялни търговски практики и във всеки конкретен казус ще реагираме. Хубавото е, че и потребителите са активни и сигнализират, включително чрез социалните мрежи,” добави още председателят.

В заключение Маргаритов подчерта, че тези случаи са изолирани, но изключително неприятни. "Винаги съм казвал, че макар и да са малко нарушенията в туризма, всяко едно от тях е в състояние да придобие такава обществена значимост, защото провалянето на почивката или на най-важните елементи от нея е проблем”, каза той и допълни, че в момента по нашето Черноморие има милиони туристи и според него като цяло стандартът е на сравнително добро ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходете още по Южното Черноморие...да храните наглеци!През последните години почивам само на Албена, Балчик и Кабакум - цените са значително по-евтини, по-спокойно е, няма повръщаши англичани и германци!Когато искам да дам повече пари - отивам в Гърция!Ще плащам цените като в Лондон, за да почивам в Созопол, Слънчев бряг или Несебър....да да....
21
7
 
19
 
! Отговори
Минавка преди 6 години
Който се е минал да ходи на почивка на Бетономорието, да не се оплаква. Сам си е надробил това, което сърба. На Лай*оморието от около 1997 година, не е за нормални хора.
20
2
 
40
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Ако в менюто има позиция Празен стол, това не значи, че си го поръчваш, за да ти го включват после в сметката. Истината е, че българското море не става за почивка, а това с празният стол е една от ежедневните подробности.
19
5
 
32
 
! Отговори
ДДТ преди 6 години
На такива заведения - ревизии до спукване, НАП,ХЕИ,Пожарната...и кой се сетиш още!
18
1
 
29
 
! Отговори
Ценител преди 6 години
Какво добро ниво сънува този?! От 15 години ходя в чужбина на море, най-ярче в Испания и не бях ходил на Мутроморието. Тази година реших да пробвам и си резервирах десетина дни в петзвезден хотел на Елените. Е, заради подобни дивотии, но свързани с чадъри и шезлонги, на втория ден си заминах за Софив и в следващите 15 години няма да стъпя на морето на мутрите. Испания, Италия, Франция, Гърция и т.н. ме чакат, както през последните 15 години.
17
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го треснат 20 бона да му се стори наистина къс сезона ама нейсе... лакомник голем тоа Ей :))
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4 Ти може да искаш капрезе и с еленско месо. Всяко заведение си има подготвено меню и заготовки при много работа. Ако всеки почне да изменя рецепти заради бай ***. ..къде ще му дойде края. Като не ти харесва менюто ставаш и заминаваш. Всеки уважаваш себе си ресторант, ще откаже променя на предложено ястие. Това се прави само в квартални кръчми.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе 1ви, нема ли да се спреш с тия нап - през 5 минути нап та нап. Това че на снимката не виждаш касова бележка не значи че няма. Тя се издава при плащане, а това на снимката е сметка - може и на фърчаш лис да ти я изкара
14
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради тези простотии по нашето черноморие хората предпочитат Гърция.
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е истината . Гражданите да сигнализират постоянно некоректни търговци. А институциите да си свършат работа с глоби и натиск. Вие няма нужда да се карате и плюете по целия туризъм. Заради разни селски тарикати. Не всички търговци са такива естествено.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12а пък имай наглостта да влезеш през прага, пък да не си поръчаш нищо, т.е. да не оставиш никакви писмени обещания за "светло бъдеще" - глоба 100 лв!
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то и лихварите скоро ше имат такса "вход" - всяко прекрачване на прага на "светая светих" - лефче глоба... пърдон - такса ! :))
10
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От перлата в короната на султана родината се превърна в клоакката на Европа само за едни стотина години...
9
1
 
18
 
! Отговори
........ преди 6 години
Е значи ако го има в менюто няма проблем? Представям си съвсем скоро каква масова актуализацияще има на менютата по заведенията 😀😀😀
8
5
 
21
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
Баси цените и сметките, които правят някои хора :О
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 - 20 Бина му е дневният оборот. За такива хора, глобите не са наказание, а такса. Плащаш я и пак така караш. Защото ги глобяват един път на 5 години.
6
5
 
44
 
! Отговори
? преди 6 години
Интересно как искат пари за нещо което не си ползвал. Всъщност България е. И топлофикация правят същото...
5
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много пъти съм писал че това племе не е дорасло да се самоуправлява. Нито политицити ви са политици нито управляващите ви са управляващи нито държавата ви е държава. Всичко е една псевдо система която е на самотек. Отидете в една държава в която и да е и ще видите каква огромна разлика има от тази в която живуркате. От 20 години живея в Норвегия. Но племето е различно от това при вас. Тук всеки си знае правата и задълженията! Никой не си позволява волности и извращения защото има дисциплина!
4
2
 
40
 
! Отговори
Dan преди 6 години
Българското Черноморие са e превърнало в абсолютна клоака. През изминалия уикенд бях на Градина и половината курорт вонеше на фекалии. В хотела за 4 дни веднъж не ни почистиха или смениха кърпите и чаршафите. В заведенията им казваш "Искам капрезе с розови домати вместо с обикновени" и те те гледат все едно си им поставил някаква сложна аритметична задача. В магазините те цакат с цените - на кантара пише 1.34 за 2 банана, а синчето продавач *** 1.50 на апарата. Е.. му майката...
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И колко е глобата не се казва може да е 200 колкото няколко празни стола ей затова няма да им дреме и няма да имат страх от никой хапни му едно 20 бона да го видим тогава и ако продължава с тарикатските номера 40 бонбона и третия път затварят заведението за сезона