Премиерът назначи проверка за такса "свободен стол"

Ще се прави цялостна инспекция на заведението в Созопол
Обновена: 9 авг 2017 21:53 | 9 авг 2017 21:10, Анисия Иванова
107
Премиерът назначи проверка за такса "свободен стол"
Снимка: БТА

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов министърът на туризма Николина Ангелкова назначи незабавна проверка за категоризацията на заведението Miloz Fish & Grill в Созопол, което според сигнал е начислявало на гостите му да заплащат по 20 лв. за празен стол, съобщиха от Министерството на туризма.

Още по темата


За наглия рекет сигнализираха потърпевши във Facebook. В сигнала си посетителите посочват, че в касовата бележка заведението е таксувало оставени незаети столове на заетата маса. Така за четири празни стола клиентите трябвало да заплатят 80 лв.

На място експерти от Министерството на туризма ще направят цялостна инспекция за работата на заведението. Днес Министерството на туризма сигнализира Комисията за защита на потребителите (КЗП) да вземе мерки срещу подобна нелоялна практика, която вреди на имиджа на българския туризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да направят резервациите с капаро. Може да се предплаща лично или с кредитна карта. Така и клиента ще знае какво да очаква и няма да има недоразумения.
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бургазлийкаНяма да го проверяват Лукойл, понеже Боко Суджука си пие ракията с Вальо Златев....
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А проверка за такса "суджук"?
88
0
 
14
 
! Отговори
88 преди 6 години
До СитуацияA ако тези липсващите четирима са дошли и са пили само вода? А ако дошлите шест човека си поръчат двойни порции, т.е. платят като за 12? Стига малoумни хипотези. Просто повечето собственици на ресторанти по морето са едни сeлcки тарикати. След като имаш ресторант, трябва да си поемеш и определени рискове. Затова хората си ходят в Гърция. Тук си е цигaния до шия.
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СитуацияАми не сервирай кафе, вода или нещо, което не искаш да се купува.Правиш голяма табела на вратата, на която пише от каква минимална сума започва поръчката,не...., още като влязат клиентите и на входа им взимаш желаната от теб сума и тогава ги настаняваш и ако са културни им носиш храна и напитки за сумата по твое усмотрение.След това, пак по твое усмотрение, им определяш време за консумация.Ето ти бизнес план, безплатенУспех!
86
1
 
8
 
! Отговори
бургазлийка преди 6 години
А ЛУКОЙЛ кога ще го проверят ? Кога за рафинерията ще има пълна проверка ? За почти 20 години има милиарди приходи и все е на загуба, нито една стотинка данъци в България не са платили !!! ДОКОГА ТАКА ?!?!
85
4
 
3
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Аз така мога да фалирам доста заведения ако го резервирам пък се жабуря самичък цяла вечер на една лимонада
84
6
 
5
 
! Отговори
Ситуация преди 6 години
Ако Вие имате ресторант, дойда и резервирам цялото заведение и седна цяла вечер на едно кафе, как ще реагирате?
83
1
 
5
 
! Отговори
двойно и тройно преди 6 години
В ресторантите ще започнат да резервират двойно и тройно, като при самолетите и хотелите. Ако първия резервирал вече се е настанил, теб те хващат за врата и те изхвърлят. Като в американските самолетни компании.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кактусПърво допусна а след това проверява!
81
3
 
4
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Следващата такса ще бъде по 1 лев на минута за ставане от стола. Отиваш за пет минути да тоалетната - 5 кинта за празен стол. А може да монтират и нощни гърнета (цокала) под столовете?
80
1
 
11
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Премиера ще нареди ли проверка дали се изхождаме правилно?
79
0
 
8
 
! Отговори
Честен преди 6 години
Честно, дали премиера ще каже как да си бършем ****овете?Ба си тъпнарския народ! То бива подлизурство бива подмазване, но вече премина всякакви граници!
78
0
 
3
 
! Отговори
кактус преди 6 години
Чакай, чакай..по една бира навсеки 20 мин.Това е несподеленото желание на анонимен алкохолик, ще ти блокират бъбреците от течности с такъв дебит...
77
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години ходихме редовно в Созопол. Харесваше ни, имаше атмосфера. Днес се е превърнал в един задъхан град, пълен с пейзания и лакомия, кой както може гледа за 3 месеца да натрупа за 3 години. Тази година ходих, в нито един ресторант не влязох! Не им вярвам на нищо! Само в един бар където познавах хората. На плаж много далече, защото каналите се стичат до централната част. Няма да ходя повече. По-добре на планина, здравословно и по-чисто. Мафията в Созопол се контролира от кмета, Рейзи.
76
1
 
6
 
! Отговори
Боко харан преди 6 години
Боко ще запази всички маси всеки ден и ще фалира заведението без някой да дайде37683
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да ти е проблема,боци.Кънтиш на кухо.Кипи безмислен труд
74
0
 
14
 
! Отговори
Internetlumpen преди 6 години
Празни глави се борят с празни столове...
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чирен никога не е празен, напротив.И се ползва газ от там самонв краен случай, затова и си седи пълен този склад.
72
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един пише глупости за Ню Йорк, всеки 20 минути трябва да си поръчваш бира??? Почти всяка година ходя в Ню Йорк, имам брат там, обикалям основно из Манхатан. Интересно ми е. Влизал съм в различни барове, кафета, пицарии. Никой нъкъде не ме в карал на 20 минути да си поръчвам. Нали ако накарат някого притесняват така, кой ще им стъпи. Баровете са пълни когато има Happy hour, всичко е 50% надолу. При тази конкуренция да притискаш клиентите е самоубийство! Това не е безправна България.

Спонсорирани публикации