Протестиращите в Слънчев бряг: Не ни гонете към Гърция!

Организаторите: Над 250 000 души идват тук да се забавляват през нощта
Обновена: 19 авг 2017 19:39 | 19 авг 2017 19:37, Анисия Иванова
159

Снимка: Организаторите

Собственици и управители на нощни заведения в "Слънчев бряг", диджеи, артисти, бармани, сервитьори, меломани излязоха на протест днес в комплекса. Към недоволните се включиха и туристи, които са дошли в курорта с намерение да присъстват на вече отменения музикален фестивал "Солар Самър" на южния плаж в курорта.

Част от протестиращите изразиха недоволство с плакати "Г-н Симеонов, не ни гонете към Гърция", "С нас ще си тръгнат и туристите", "А сега кой ще ми даде заплатата". Други скандираха "Валери, оставка".

Още по темата

Тази саморазправа в пика на сезона трябва да спре. Не може един човек да налага собствената си интерпретация на закона и да казва, че той е държавата. Валери Симеонов наистина представлява държавата, но трябва да се отнася и с уважение към работещите, и към туристите, имайки предвид, че в момента е пикът на сезона.

По наши данни над 250 000 души идват в курорта всяко лято само и единствено с цел да се забавляват през нощта. Това са статистики на база посещаемост на клубовете в региона. В момента държавата казва на всички тези хора "Не ви искаме тук!". А къде очаква да отидат? Гоним ги от българското Черноморие ли?", заяви организаторът на протеста Иван Дончев, цитиран от БТА.

Държавата подцени реакцията на хората. Затварянето на заведения след полунощ със сигурност не е решение, защото най-малкото противоречи на закона, заяви още Дончев. “В момента търпим загуби, защото ни се пречи да работим, въпреки че спазваме предписанията на всички институции", смята той.

Основното искане на протестиращите е за открит диалог и търсенето на съдействие от отговорните институции. Целта е да се изгради стратегия за развитие на Слънчев бряг като цяло.

Миналата седмица в курорта "Слънчев бряг" също имаше протест на работещи в увеселителни заведения. Тогава те блокираха част от улиците в курорта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов е маша на акулите и те сега са го насъскали срещу сафрида! Тея господа не искат просто да печелят. Искат да се отърсят от времето когато забогатяха като разбойници. превръщайки всичко в дивотия и престъпност и да станат уважавани бизнесмени привличайки кротки и платежоспособни гости.Ражда се Великата българска аристокрация.Като великата ограда. Тея хора вече са с вратоврзки и много културни.Край на проституцията. Време за любов и романтика...
40
8
 
12
 
! Отговори
Коста преди 6 години
Аз си ходим в Гърция! Всяка вечер Нова.тв, като казват времето вече казват и времето на гръцките плажове, започнаха да дават и гръцки филми, спряха камерите от нашето черноморие! Собственика на Нова.тв е грък. Аз съм от Петрич, кво ми дреме за черноморието Ви!
39
1
 
15
 
! Отговори
Je ne suis Слънчак преди 6 години
Аман от тия подивели чaлгapи!Имат ли разрешение за бунтове?Къде е полицията да въдвори ред?Слънчев бряг не е България!
38
0
 
4
 
! Отговори
за 39 преди 6 години
До АнонименНЕ Е ЛОША ИДЕЯТА
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слънчев бряг беше заприличал на аврамов дом
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диджей Свинчо озвучаваше ли протеста?
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯМА КЪМ ГЪРЦИЯ, А КЪМ ТУРЦИЯ!!!
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Слънчев брег трябва да се разрешава посещение само с открит лист и автентична народна носия. Както е пропуска за Жеравна!
33
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕДВА ЛИ НЯКОЙ Е ПРОТИВ МУТРИТЕ ДА ИЗБЯГАТ В ГЪРЦИЯ И ТАМ ДА ГИ ИЗТРЕПЯТ.
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето така беше при социализма! Народа си иска здрава ръка, никаква разпуснатост и грамофонната плоча с хитовете на Златният Орфей! Безплатното саниране потвърждава също, че народа иска безплатните облаги да се върнат. Както беше!
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯМА ДА ВИ ГОНИМ В ГЪРЦИЯ, ЧЕ ГЪРЦИТЕ МНОГО ЛОШО БИЯТ МУТРИ
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименхахаха точно
29
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те пък в Гърция, точно вас чакат, да им вдигате кръвното по цели нощи!!!
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОТЕСТА НА БЛУМБЪРИТЕ
27
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е България да стане държава, в която се спазват законите. На който не му харесва да заминава. Това "Не ни гонете" звучи като "Затваряйте си очите за това, че не спазваме законите"
26
2
 
27
 
! Отговори
почти баш най преди 6 години
Българина държи за закона,ама за другите!За него да спазва закона е нещо немислимо и неразбираемо!Още Ат.Буров беше казал,че види ли се с пари,българина озверява!
25
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха, щели да ходят и копунясват в Гърция??? Полицията там не е като нашата, там лабаво няма. Поне половината ще затворят за по 6 месеца и ще им тръснат пи едни глоби, дето свят ще им се извие. Дълги години Слънчака си беше държава в държавата. Нима премиерите ме са знаели за дрогата, проституцията, кражбите, ментетата с алкохола и всичко друг? Знаели са, но всеки си е получавал парсата и си е траел. Така Слънчака стана клоаката на Кафявото море.
24
26
 
3
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
оставете хората да се веселят какво друго ни остана утре други ден започва 3та световна и всички ще умрем ,защо да не се надрусаме и напоебем едно хубаво ,като за последно,а хейтъри.Какво друго ни остана в този ненормален свят ????Повечето хора незнаят даже какъв сатър ни се готви ВСВ ще ни се види като квартално сбиване!Ние сме ходещите мъртви!Затова аз казвам да му отпуснем края купон за краят на света!
23
4
 
15
 
! Отговори
Чувствайте се преди 6 години
изгонени, варвари!
22
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези с плакатите ще платят ли на хотелиерите ежегодните загуби от 12 милиона за обезщетения,заради шума и неспазване на закона от чалготеките?