"Тишина"-та на Симеонов – героизъм в мирно време!

Без него институциите се страхували да навлязат тези територии
17 авг 2017 13:23, Петя Славова
99

"Слънчев бряг е една анархия до момента, в който държавата не влезе. Валери Симеонов е първият високопоставен държавник, който видя очевидното - че институциите имат страх да навлязат в тези територии. Валери Симеонов е герой."

Това каза пред Bulgaria ON AIR директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов по повод проверките на вицепремиера за силен шум от заведенията в Слънчев бряг.

По думите му Симеонов е проявил героизъм в мирно време, тъй като години наред туристическият бранш е тероризиран от несвършване на работата.

Румен Драганов подчерта, че туроператорите плащат обезщетения за милиони заради жалби от туристи за силен шум.

Още по темата

Няма нито един туроператор, който да рекламира Слънчев бряг по друг начин, освен като семеен курорт, настоя той и призова да вземем пример от Ибиса, където фонът трябва да бъде 85 децибела.

На противоположното мнение е изпълнителят и продуцент Стоян Михалев. Той подчерта, че министерство по шума в България не съществува, а за да функционира цялата система, трябва институциите да са си на мястото.

"Случващото се в Слънчев бряг е клоунада, която уронва престижа на институциите в България. Представете си заместник на Меркел да тръгне по клубовете в Германия с шумомер", коментира той.

"Как така ще изземат лаптопа на диджея?! Изобщо не адмирирам да продължава тази практика", посочи Стоян Михалев.

Вчера стана ясно, че събитието One love tour ще се проведе в Слънчев бряг и Варна въпреки проверките. Продуцентът Андрей Арнаудов, който е част от организаторите, застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да сподели своето мнение.

"Екипът на One love tour се притеснява, че доста хора останаха със заблудата, че концертът ни тази вечер ще бъде отложен. Организацията на всички тези звезди от България и Македония не е лесна работа. Вярваме в каузата най-големите звезди от двете държави да са заедно на сцената", обясни той.

"Ще спазим всички правила. Нашият концерт е направен така, че да свърши до полунощ. Трябва да има норми и те трябва да се спазват, но не съм сигурен, че това е начинът. Слънчев бряг е локация за забавление на младите", каза още Арнаудов.

Той посочи, че в България трябва много внимателно да се следи за правилата, които въвеждаме, но и да не съборим един от малкото работещи бизнеси у нас.

"Вярвам, че когато спазваш правилата, няма повод да ти се случи каквото и да е. Ще посрещнем Валери Симеонов с уважение, ако дойде", отбеляза продуцентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Voting преди 6 години
V bookinga otzivite na turistite za bg hoteli sa katastrofalno otblaskvasti i negativni...nikoi normalen chovek ne otiva v hotel s tolkova loshi publichni referencii...vse edno kakvi perdeta i kanapeta imat ...
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо просто, не направим част, в която да има само барове и дискотеки, където можеш да дънеш музика, докъто ушите ти прокървят, да можеш да се наливаш като прасе и да има медицински екипи, да обират пияните, че да не умре някой, но на достатъчно разстояние от жилищните колекси, за разбира се, скромна сума. Ибиза го прави и то много успешно. Има си едни места за партита, има си едни места за отдих и спокойствие. Не знам, колоо героична е тази постъпка, но бездействиете, радко е найдоброторешение
83
0
 
6
 
! Отговори
Еди кой си преди 6 години
One love tour било концерт на "звезди" от България и Македония?! От кога има звезди в България и Македония бе?! Че и името на чужд език.... Резил. А пък тоя, дето е писал коментар за какао бийч - ти ходил ли си (или поне гледал ли си на запис) парти на някой от ди джеите, които си изброил? Всичките са в нормално време, понеже в другите страни има контрол над тези неща
82
0
 
1
 
! Отговори
Пак сме лоши преди 6 години
Айде, пак почнаха нагласените истории.
81
0
 
1
 
! Отговори
24x60x60 преди 6 години
Christianski teroristi v rbg pod zakrila na bg prokurori i bg sadii, bg policai i bg askeri deistvat psycho agresivno na bg narod ot 22 do 7 chasa?!
80
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Adam Bayer, Chris Liebing, Calderone , Carola и т.н събираха десетки хиляди фенове от цял свят на слънчака...Сега се събирайте в клуба на пенсионера и тихо слушайте по радиоточката бюлетина за нивото на река Дунав в сантиметри и хитовете на Николинка Чакардъкова, решавайте кръстословици и плетете гоблени, недоспали пенсионери !
79
1
 
2
 
! Отговори
до 85 преди 6 години
Разбира се, че ще направят. Там ще се включи Горанов, като ще следи лично за издаване на касови бележки и за двете. Ще следи и дали не се продават на различни цени !
78
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За шума добре, но и децата знаят, че в Слънчев бряг гъмжи от наркотици и ***. По този въпрос няма ли да направят нещо или там вече ще засегнат сериозно нечии интереси.
77
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов бил свободен в събота и неделя ... ами да отиде в Столипиново да им спре музиката на шведите
76
2
 
8
 
! Отговори
Мото преди 6 години
До АнонименИма и *** с коли дето реват по цяла нощ. Има и хора без работа дето слухтят по цяла нощ кой реве и после реват по форумите.
75
0
 
23
 
! Отговори
Почиващ в Гърция преди 6 години
Нашето море стана джунгла. Естествено е да има дискотеки и хора, които да се забавляват цяла нощ там. Ненормалното е, че тези заведения са сред хотели и жилищни сгради. Група пияни и дрогирни купонджии торморят стотици хора наоколо. Да се изнесат тези заведения по-настрани и да се рекламират като парти зона. Според вас нормални платежоспособни семейства ще оставят ли пари в България?
74
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка за Вальо Тихото!
73
8
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Браво на Симеонов! Когато чиновниците не работят, вицепремиера отива да им покаже как се работи и как да се спазват законите! Другото е ала-бала!
72
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А с изродчетата на мотоциклети дето реват по цели нощи кой ще се заеме?
71
2
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До Анонимен... се хвана със Слънчака само. Според мен Слънчака трябва да е нещо като зона с алтернативни закони, както например хазартът в САЩ е позволен в няколко града само.-------------------Дали е в СБ или някъде другаде из страната ,/няма лошо да има точно определени за този тип забавления места,/ но да е регламентирано от държавата къде и правилата там! Явно има необходимост от такъв отдушник на страсти, добри са печалбите, ... Има смисъл и ползи!
70
8
 
8
 
! Отговори
Абе, преди 6 години
Всеки има право да почива където си пожелае,според желанието и възможностите си. Но,никой няма право да преразпределя местата за отдих според семейното положение и възрастта. Хората могат да се веселят и без уродливи изстъпления,нали? Никой не би ги спрял. Проблемът трябва да се реши държавнически,а не Симеонов да обикаля като махленска решетарка,да демонстрира висша власт и простотия,да иззема лаптопи и инструменти. Това е неиздържан подход и ПР акция след голямото окък...ване.
69
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука само разни луди анонимници одобряват PR-а на Симеонов. Фейсбук е масово против.
68
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Содом и Гомо...,,сервитьорки и голи момичета на пилони проституират навсякъде,а майките им си мислят ,че са отишли да работят,да.... работят в креватите на шофьорите и охраната на мутрафоните ,нелегален алкохол от туби и бидони,весели хапченца ,търговия с плът ,ами пречите на бизнеса разбира се ,това не се прави на трезва глава от 20.00 до 24.00!
67
0
 
2
 
! Отговори
хм до 70 преди 6 години
Само хипотетично това е полицията дето влиза?Защо искаш държавата да причинява тежки телесни повреди на лица намиращи се на случаен принцип на обществени места?
66
1
 
17
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Кой създаде условия Сл. бряг да се превърне в сатанинско свърталище? Свъртслище на наркомани,***,сводници,оглушаващ шум и всякакъв разгул? Някога той беше най- предпочитаният елитен почивен комплекс и от богати западни туристи. Във всички заведения свиреше музика,дори и на терасите,гостите се веселяха на воля,а сега? Комплексът се превърна в наркомански,пиянски и проститутски зверилник със загубили човешки образ уродливи екземпляри. Всеки може да се весели без психоотклонения.Много късно