Загиналите край Микре: Група незрящи, били на екскурзия

Сред жертвите е и шофьорът на буса, ударил се в камион
Обновена: 17 ное 2017 15:53 | 17 ное 2017 15:52, Веселина Йорданова
49
Загиналите край Микре: Група незрящи, били на екскурзия
Снимка: Impact Press Group, архив

В катастрофиралия край село Микре микробус са пътували група незрящи, които са били на екскурзия, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Още по темата

Окръжна прокуратура – Ловеч ръководи досъдебно производство за тежката катастрофа, станала днес около 12:50 часа на главен път София – Варна. На мястото на инцидента е и окръжният прокурор Валентин Вълков.

Пътнотранспортното произшествие е станало между товарен автомобил, пътуващ в посока Варна, и пътнически микробус "Мерцедес" с група пътници, пътуващ в посока София.

По първоначални данни шофьорът на буса е навлязъл в насрещната лента за движение, в резултат на което е последвал челен удар с товарния автомобил.

Първоначалната информация беше за шестима загинали, сред които и шофьорът на микробуса. БНР съобщи, че още двама души са починали по-късно от нараняванията си.

Пострадали са и останалите пътуващи. Шофьорът на товарния автомобил също е получил наранявания. В буса са пътували група незрящи, които са били на екскурзия Дряново – Севлиево – София.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч се извършват следствени действия - огледи в присъствието на вещи лица, разпити на свидетели за изясняване причините за тежката катастрофа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
22
 
16
 
! Отговори
Тиква преди 6 години
До АманНали асфалта не се ядеше? Последно? Китай и Южна Корея при по-голяма от нашата корупция са строили пътища, летища, пристанища като роби и така са си вдигнали жизнения стандарт. Не с административна минимална работна заплата и клас прослужено време. Ако прави пътища, защо прави пътища. Ако закрива ненужни болници, защо ги закрива. Ако харчи пари за образование, защо за образование. Абе да взема от работещите и дава на мрънкащите. И тогава отново няма да сте доволни.
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаех ,че в един микробус има 26 седящи места.Жалко за невинните пътници.
13
17
 
44
 
! Отговори
Аман преди 6 години
Тези 8 умрели, ги пишете на сметката на Тиквата, на когото от 2010 Хемус му е все приоритет.....Точно той спря поръчката преди 3 год. заради корупция,докато управлява.....Сега пак нищо не се строи! Докога ? Този път е АД !
12
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, ще загиваме по пътищата, след като Милен Велчев ликвидира Ж-Е П-Е ТО
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас, лека им пръст на горките хора, дано да съществува по-добър свят, в който да са сега... Не бива да се обвиняват само шофьорите... Който не е пътувал по пътя Бургас - Варна, само той не знае колко е опасен, какви завои и тесни участъци има...
10
5
 
22
 
! Отговори
srh преди 6 години
горките хора....ужас. Кой знае какъв скапан шофьор е карал буса...
9
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драмите по пътищата на България костват повече жертви отколкото предизвикват терористичните атаки в Европа. Това си е тероризъм. Роден, балкански.
8
8
 
37
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До *** до 2Защото трябва където скорстта е над 60км да няма насрещно движение.Тоест трябват магистрали.Разбира се приоритетите винаги са били към Източна Румелия още от 1945-та година не знам защо.Така,че освен по някое време да си спретнем един референдум за разцепване друго не се сещам какво мъдро можем да направим ? Защото скоро в Княжество България ще останат само "римляни" ! И това е политика на Бойко и на държавата от маса години. Решения много има мога да дам идеи ...
7
4
 
30
 
! Отговори
Циник до 2 преди 6 години
Колега, прояви малко повече пиетет!Заавлиите не са животни с "живо тегло"Имаш предвид броя на местата по-скоро.Трагедия! Мир на душите им!Пак зачернени семейства!Защо в 5 000 000 ( толкова останахте - без роми и турци ) се избивате по пътищата повече от 83 000 000 Германия?!Карайте по-внимателно бе хора!
6
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека пак се напинят да строят Струма. А Хемус - няма да я доживеем от тука четящите, независимо на каква възраст сте.
5
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя път е ад пълно е с тирове! Натоварено е много движението, постоянно има камиони, които се движат и с 60 км и правят огромни колони. В резултат на това се почват някакви безумни изпреварвания. Нз в случая какво е станало, говоря по принцип! Магистралата е крайно наложаща! Не за утре, а за вчера!
4
22
 
14
 
! Отговори
boby преди 6 години
Бус с пернишка регистрация, следователно и шофьор с такава. Работата е ясна.Лека им пръст, на незрящите, а шофьора си е получил каквото си е търсил.
3
5
 
16
 
! Отговори
Веско преди 6 години
До Анонимен 2Търси на рейс тогава. Като не знаеш кво е бус.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас! 8 човека!Черен ден е това :'-(Мир на праха им и кураж на близкитe :'-(
1
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак да попитам - какъв е този бус, който побира 26 пътници?!? В мобилето не намирам бус с такава голямо товароносимост!