Агресията в забавачките: Заравяме ли глави в пясъка?

Крясъци, заплахи и обиди от плевенска детска градина
13 фев 2018 09:30,
54

Родители застанаха пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да изразят възмущението си и последствията, които виждат у децата си, след поредната агресия от страна на възпитателка в детска градина, този път от Плевен.

"Проблемът не е единичен, той е масов! Малтретирането над деца е публична тайна, а ние - родителите и обществото, трябва да спрем да си "заравяме главите в пясъка", призова един от родителите!

Още по темата

Вчера в социалните мрежи се появи запис от фалшив профил, който разкрива крясъци, заплахи и обиди, отправени от учителката на ДГ "Надежда" Стойка Гатева. Тя е педагог с 40-годишен стаж в целодневната градина в Плевен.

Днес майка сподели, че е подозирала за подобно отношение спрямо детето ѝ, тъй като то се оплакало, че е било ударено по ръката от г-жа Гатева.

"Освен това, когато си подрежда играчките вкъщи, детето ми започва да се кара на мен и баба си: "Аз командвам тук!" Няма как то да е чуло тези думи от другите деца в градината", убедена е майката.

Директорката на детското заведение Дарина Стойчева не е подозирала за случващото се и обясни, че след края на отпуската по болест на Стойка Гатева, тя ще изиска писмено обяснение, след което учителката ще бъде отстранена от длъжност.

Община Плевен също започна проверка по случая и заместник-кметът Стефан Милев подчерта, че досега жалби от такъв въпрос не са пристигали.

"Призовавам всички родители, които имат съмнение за агресия над децата си в детските градини, да подават сигнали в общината", заяви зам.-кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЕЦА В ГРУПА 30+ Е ОСЪЗНАТА ЖЕСТОКОСТ И ОБЩЕСТВЕНА АГРЕСИЯ- ПО СТАНДАРТ 4 КВ М НА ДЕТЕ И ПОД 60 ДЕЦИБЕЛА- ВИЕ ДА ЧУХТЕ ДА СЕ НАМАЛЯТ ГРУПИТЕ, ДА ЧУХТЕ ДЕЦА НА НЕРАБОТЕЩИ РОДИТЕЛИ ДА СЕ ИЗВЕДАТ ОТ ГРУПИТЕ. ДОРИ ПО СОЦА АКО МАМА НЕ РАБОТИ ПОВЕЧЕ ОТ 1 МЕСЕЦ ДЕТЕТО СЕ ОТПИСВА, Я СЕГА ПОКАНЕТЕ 20 ДЕЦА У ВАС И ТАКА 41 ГОДИНИ, Я СЕГА ДА ПОМИСЛИМ КОЙ Е ТОРМОЗЕН ПЕРСОНАЛА ИЛИ ДЕЦАТА- ДА ЧУХТЕ НЯКОЙ ДА СПОМЕНА ЗА ОГРОМНОТО НАТОВАРВАНЕ НА УЧИТЕЛКИТЕ- НЕЗАБАВНО ИЗВЕЖДАНЕ НА ДЕЦА НА НЕРАБОТЕЩИ.
42
0
 
0
 
! Отговори
Тя преди 6 години
Лесно и просто е решението... Заплатите на педагозите *4 нагоре - длъжността да стане силно желана и камери навсякъде... На който не му харесва - има други сфери на развитие...
41
1
 
4
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До Владислав. Ето и ключа от бараката "да дойда и да.ви счупя зъбките госпожо" Това ви е манталитета, това ви е начина на общуване. Сами не забелязвате, как този начин възприема ваше дете. В момента дискутираме, но ваши аргументи в дискусия потресаващи "да дойда и да.ви счупя зъбките госпожо".... точно затова говоря, че оплакване от госпожи имат именно деца с родители ,махащи с юмруци.
40
0
 
5
 
! Отговори
рускиня до 37 преди 6 години
Пази Боже от рускиня да вземаме "акъл" относно възпитание на деца------------------------------------------В Софийски зоопарк има болен лъв Асен.На клетка надпис:"моля спазвайте тишина. лъвът е болен."Но точно до клетка 3 български семейства с деца направили един катун -крясъци,гоненица.На Родители (предполагам,че грамотни),нито на малките гамени не пукаше за надписа.Показателно ,нали? Прости родители, прости деца.Вие подтвърждавате това правило.
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво толкова ви е страх от видео наблюдение?Камерите тъкмо ще помагат да покажат какви ги вършат не възпитаните деца и да се взимат адекватни мерки от родителите. Не виждам проблем за добрите учители.
38
5
 
10
 
! Отговори
Диагноза преди 6 години
Абе вие *** ли ще възпитавате или мъже? Едно време на нас даскалиците ни плющяха шамарите и станахме хора, а тия поколения с перце ги галят и все по-калпави растат, така че правете си изводи за методите на възпитание.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чувам как се крещи... Асоциирам веднага с " антилопа - гъзела, да ти прасна дисплея и панела!!!!". Все си мислех от къде идват подобни текстове?
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, махаме тази учителка и слагаме коя? DМоже би специалистка от Индия или Виетнам, от където се канят да внесат хора, нашите работодатели....сами сме си виновни...
35
1
 
10
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
Кметът призовал да се пускат жалби. Дрън, дрън. От жалбите файда няма, казвам като бивш човек от системата. Всички са протежета, 2-ро, 3-то и т.н.т. поколения. Слагайте ш/ибан/те камери и да се знае. Никой няма право да ти удря детето, запомнете. Ако някой удари дъщеря ми или започне да и крещи.......Мисля, че всеки родител би сторил същото .Шамар, за шамар!
34
1
 
8
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
До:рускиняАз ще си нося кръста ако камерите покажат, че моето дете е проблемно, ще ходя на психолог ли,ще го преместя ли,ще викате социални ли,ок тогава сте в пълното си право.Но ако камерите покажат, че го удряте,че му крещите,че го унижава!?? Тогава мога ли да дойда и да.ви счупя зъбките госпожо?! Защото монетата има и две страни нали?!Така че не бързайте да давате диагнози и заключения защото остават 20% от другите хора с маааалко акъл в главата.
33
1
 
9
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
Като човек който вече 10г работя с видеонаблюдение и като такъв съм под такова минимум 8 часа в деня, ще кажа,че само който има да крие нещо го е страх от камерите.Даже напротив би трябвало и самите лелки да искат Все пак ще покаже,че нашите "гаменчета" са проблемни,а не те нали?'?Ама май на някой не им отърва.Че тогава няма да има кафета и цигари по цял ден, Няма да има шамари и крясъци.
32
1
 
6
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
Ами до там стигнахме,и на мен ми се иска да приемам думите на госпожите за чиста монета ама не става.Вече се убедих че не са чиста монета и най-вече че са пристрастни.Случей много мога да изброя, като се започне че децата в групата на моя син, са били от един блок и са приятелски семейства,че майките ходят на кафе с госпожите, е познай кое дете е нарочено и на кое се обръща най-малкото внимание.
31
5
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 6 години
Камери, камери, камери, това твърдят някои. Възпитание, възпитание, възпитание, си мисля аз. Вижте какви предавания по ТВ гледат децата, какво музика им пускат родителите, какви ценности и "ценности" имат, обществото ни света вижте. Децата са най-милото на човека, но дали учителите са с най-високи заплати? Дали всички работим всеотдайно и си плащаме данъците?
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говорят няколко дни по платените и скопени медии за агресията на учителите в детските градини. Но никой не смее да каже причината. А тя е една, випиюща несправедливост и корупция, прояли нашето общество. То вече не е и общество. От 30 милиярда дадени от ЕС на България са откраднати 27!!! Тотална несправедливост, наглото забогатяване на Шайкаджиите, натрисане ба неграмотни, прости и нагли Калинки навсякъде. Народа едвам оцелява, грабен и лъган, унижаван и предаван от *** паша и свитата му.
29
1
 
7
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
До:рускиняДа, повярвайте първо в мен гледам проблема, дотолкова даже, че заведох детето си на психолог, и то един от най-добрите в София.Точно заради такива "учителки", защото са некомпетентни и мързеливи и вобще не са за тая работа.И не че ви интересува сигорно, но ще ви кажа диагнозата на психолога.Детето е абсолютно нормално, а не "хипер-активно" както въпросната госпожа го определи.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако има някакъв проблем с децата,обикновено възпитателя се обявява като непригоден и че не може да се справи. Ако възпитателят знае ,че може да разчита и на друг инструментариум,подпомагащ въздействието му върху децата и родителите....т. е. всеки случай да се представя за решение и се търси най-ефективния подход.Най-лесно е директорите и други фактори да си измият ръцете с възпитателя и да го обявят за виновен.,а и често педагогическите съветници нямат такъв глас и...каквото каже директорът....
27
2
 
6
 
! Отговори
Тонита преди 6 години
Всеки проблем си има две страни. Естествено, че има деца и родители с поведенчески проблеми. Но това не е оправдание и в градината да се отнасяр с децата като с животни. Колкото и да са разлигавени, това са малки дечица с потъпкано самочувствие и какво ли още не.
26
3
 
2
 
! Отговори
нищо ново преди 6 години
Майка ми разказва как навремето съм си играла на учителки - взимам една сопа и бой и ругатни по цветята на прозореца.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожите крещят, викат, блъскат, а никой от персонала не чува. Много ми е смешно като някой директор каже , че не знае, пък кабинетът му на две крачки от лелките. Да го изпратят на ушен, та да прочуе как подчинените му се гаврят с децата.Аз съм БИВШ УЧИТЕЛ. Не издържах на стреса и се ориентирам в друга сфера. Да, има доста *** и невъзпитани деца. Да, има деца, които буквално те изкарват от равновесие. НО никога не съм си позволила да ги обидя или ударя. Процесът е двустранен и трябва да се
24
4
 
14
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До Владислав. Само смешно ви стана? А с детето говорихте ли е Как трябва да се държи? Единствено което знаете - какво трябва да правят възпитатели ,но нито един не каза , какво трябва да направи като родител . Единствено ви хрумва да следите възпитателките. А дано да проличи по камерите как наистина се държат ваши деца - и тогава в един глас ще има отмазка "ами това са дечица". не коментирам случая - не съм запозната ,но по мои лични наблюдения родители масово абдикирали от възпитателен процес