Борба за територия: Глутница държи цяло село под обсада

Кучетата са между 80 и 100, освирепели, озверели...
129
Борба за територия: Глутница държи цяло село под обсада
Снимка: Кадър Нова тв

От години глутница кучета обикаля улици и ниви в пловдивското село Златитрап и брани със зъби и нокти вече отвоювана територия.

Четириногите, някои от които вероятно са прокудени от своите стопани, се въртят в омагьосан кръг, озлобени, гладни и непредсказуеми.

"Всяка сутрин излизам със страх, когато тръгвам за работа, а тук по улицата минават майки с деца, имам бебе, което стои като затворник вкъщи, инкасаторът от 5 месеца не смее да дойде да отчете електромера да си платим тока, защото вече е нападан от кучетата", оплака се Христо Седмаков от селото пред Нова тв.

Според него улицата, на която е и неговата къща, реално от година е затворена за хората, защото глутницата я е превзела.

"Няма човек, който да е минал оттук и да не е нахапан", допълни той. 

Когато огладнеят кучетата вият, а когато е студено, те се крият в мазето на селското училище, отдавна хлопнало врати за децата.

Местните обвиняват мъж за нарасналата популация на кучетата. Той ги хранел от време на време, а те му служели за охрана на кравите, които гледал на края на селото.

Кметицата на Златитрап е написала над 40 жалби до всички възможни институции, от които обаче нищо не е последвало.

Оказва се, че четириногите не могат да бъдат настанени и в приют, след като зооветеринаринят комплекс в Пловдив хлопва вратите си за кучета от съседните места, защото би запълнен от 50 питбула, иззети при полицейски акции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 6 години
До анонименТо и тебе е трябвало да те изхвърлят ,та да не пишеш глупости
104
0
 
3
 
! Отговори
До 67 Тук преди 6 години
Решението е много просто, ама неизгодно за лапащите парата: бездомно куче? Прибира се в приют за 1 месец, не е потърсено от собственик, осиновител или е хванато повторно на улицата - евтаназира се. Ама друго си е да го хващаме, кастрираме, обезпаразитяване, връщаме и после наново, а и кой ме хваща 1 ли 5 ли или 10 днеска съм обработил, парата е на брой, много ще ги обработвам естествено на книга, кой лъжете бе, природокрадитници??!!! За парата ви е, не за животинките ...
103
3
 
1
 
! Отговори
Гражданска война преди 6 години
Много хора, чета, съветват ловна дружинка, отрова ... Осъзнавате ли, че България върви към гражданска война? Всеки се въоръжава и се брани сам. Интересно мен какво ще ме посъветвате, като във входа ни е пушалня, а сме с малки деца, които дишат. Да хващами пушката?
102
0
 
6
 
! Отговори
Пич преди 6 години
"По закон ловците могат да стрелят на мин.200 м. извън населеното място,а кучетата почти не излизат от населеното място"Закон ли?! Закон ли чух? Какъв закон бе брат ми, за какво говориш? Къде ги видя тези закони? Ти не виждаш ли, че живееш в разграден двор? Не четеш ли, че има повече от 40 жалби и нищо не се случва. "По закон" трябваше някоя държавна институция вече да се е е погрижила за този проблем, по закон никой няма право да си изхвърля домашния любимец защото вече не го кефи, и т.н.
101
3
 
11
 
! Отговори
WTF преди 6 години
Ако живея в такъв страх, ще взема мерки :) Обичам кучетата, но повече обичам себе си и близките ми. Тук вече стигаме до въпрос на оцеляване и ако някой иска кучетата, да си ги прибере навреме. Няма какво да добавя.
100
6
 
9
 
! Отговори
Беееее беееее преди 6 години
Еййй овце сте си и *** живот живеете. Не можете да се справите с 5 6 ***. Смотан народ ръцете ви са в гъзовете и блеете
99
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия няма едно безстопанствено куче по селата а в България развъдник на кучета
98
7
 
11
 
! Отговори
Дърт комунист преди 6 години
При лошия социализъм, а имаше сигнал за бесни кучета, лисици, вълци, или пък нахапани деца, цялата ловна дружинка, начело с кмета, за два дни обикаляхме цялото село, и де що имаше нерегистриран по мияр, дори да е френска болонка и децата да пищят, че си го гледат във вилата, всичко изпозастрелвахме. Ама искахте демокрация и да живеете като в имение на английски лорд с поне трийсетина ловни кучета. Сбъднахте ли мечтите си?
97
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие тук нормални ли сте? Как си представяте един човек да изхранва 80 кучета. И за какво, аджиба, му е да ги развъжда, за персонална охрана на всяка от кравите си ли? Намерили са си злобните селяни изкупителна жертва, че не им се иска да осъзнаят собствената си вина. Ако не е тоя кравар да им подхвърля по някой кокал, кучетата ще изчезнат ли? Да, ама не. Дори и някой да прибере всичките кучета, само след 1-2 години положението ще е същото - щото знаем да ревем, но не знаем що е отговорност.
96
3
 
5
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
Говоря конкретно за ловците. Отровите,лазерните лъчи,обеднен уран и други джадайски приоми не коментирам.
95
3
 
8
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
Ловците не са решение.Обяснявам. По закон ловците могат да стрелят на мин.200 м. извън населеното място,а кучетата почти не излизат от населеното място. За стрелба в населеното място прибират пушките. Ял съм го това дърво. Тук може само с пушки с упойващи стрелички,дето ги имат от приютите. Може и с въздушна пушка,но това е пак рисково защото тези пушки са слаби,а ще те видят,изпеят и полицията цъфва.
94
5
 
17
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Странно ми звучи тая история?Да не разказвате някой филм на Хичкок бе хора?!Кучете са ви направили заложници в домовете ви?!Ядат децата ви?!А вие хленчите?!Примерно,ако не дай Боже ми се случи подобно чудо на мен ще се справя бързо и спокойно ще изчакам всички телевизии и шашави природозащитници да се появят!Да кажем,че моя начин е някак сприхав но за вас отрови няма ли.......примерно?Ми стойте да ви изяждат децата тогава жалки странно създания,наричащи себе си мъже!!!
93
1
 
11
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
Положението е матово. Брата ловец,аз ловец,кучета удошиха пилетата в двора и не смеем да ги гръмнем защото насреща живее англичанин.Пък и всеки трети българин ще звънне на 112 заради тях. И после под ударите на Закона за защита на гръбначните,сбогом на оръжията и освен да се хванем на някое джендер хорце друго не ни остава. Нима клетите пилета са безгръбначни и те нямат душици? Пусти ценности!
92
1
 
11
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Не виждам как кастрацията на тези озверели животни,ще ги отучи да не хапят.Вариянтът е да бъдат прибрани в приют,защото останат ли там пречат на хората да живеят спокойно.
91
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там ловни дружинки нямат ли
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия приюти за кучета що не пуснат една обява във виетнамски ежедневник,че търсят осиновители за кучета,гаранция ,че за 2-3 месеца ще бъдат осиновени всичките,даже и чакащи осиновители ще има
89
1
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Това българина е толкова безгръбначно същество.Нулева самоинициатива, 100% мързел.
88
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То тук май повечето не пишат хора,а безсъвестни патки,а номер74 направо е ,,върха,,как спи тая жена незнам,що ли на теб някой не ти сложи тихомълком отрова,Боже какъв ужас,нещастници без душа,май кучетата имат повече душа от теб ,,Иванке,,.
87
4
 
14
 
! Отговори
Законна преди 6 години
евтаназия за всички по/мияри: не може овчар и скитащи кучета да държат ЗАЛОЖНИЦИ цяло село!БЕЗОТГОВОРНИ същества да вилнеят над ОТГОВОРНИ!???
86
2
 
12
 
! Отговори
Рая преди 6 години
Кучетата са там, защото един човек ги храни и развъжда на общинска територия- необезпокоявано, без да има санкции за него. Ако го бяха глобили , още когато е започнал, въобще нямаше да са 100. За същия индивид Карбовски правеше предаване преди години. Лудите взеха властта и всички ние сме безсилни. Факт!