Проверка след проверка: Държавата vs. "хотелите на ужаса"

Хотелите по Северното Черноморие за лятото - препълнени
3 май 2018 16:30,
17
Проверка след проверка: Държавата vs. "хотелите на ужаса"
Снимка: архив "Булфото"

Държавата ще прави изненадващи проверки, за да няма "хотели на ужасите", които предлагат услуги на туристи.
Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангеловка.

"Ще има засилен и постоянен контрол. Ще извършваме внезапни проверки на местата за настаняване и хранене, в които ще участват и екипи на министерството на туризма. Ще бъдем безкомпромисни", каза Ангелкова във Варна, цитирана от "24 часа".

Тя се срещна с кмета Иван Портних и областния управител Стоян Пасев и прогнозира, че този летен сезон ще е по-силен от миналогодишния.

Още по темата

Ангелкова съобщи, че хотелите висока категория по Северното Черноморие са напълно резервирани за юли и август. Извън двата месеца резервациите са вече 90 на сто.

Все повече чуждестранни и наши туристи търсят 4 и 5-звездни хотели. Ангелкова припомни и че вече била облекчена и процедурата за наемане на сезонни работници извън рамките на Европейския съюз, което привличало работници от Русия, Украйна и Молдова по нашето Черноморие.

За активния летен сезон и това лято във Варна ще бъдат командировани 120 полицаи от вътрешността на страната, а в курортните комплекси отново ще има техни колеги от Румъния и Германия.

"Надяваме се този сезон наистина да е по-успешен от миналогодишния. Само за първите 4 месеца на тази година чуждестранните туристи, които са пристигнали във Варна са с 27% повече от първите четири месеца на 2017-а. Затова сме оптимисти", допълни кметът на Варна Иван Портних.

Според министър Ангелкова и кметът Портних максимум до края на другата седмица ще бъдат приключени ремонтите на пътищата от републиканската пътна мрежа. А от 1-и юни ще започнат масовите проверки по Черноморието по заведения и хотели.

Ще има изнесени виртуални приемни на Комисията за защита на потребителите, в които всеки може да подаде сигнал за нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
4
 
! Отговори
Турист преди 5 години
Хотелите на Милен Велчев са едни от най-добрите.Персонала е изцяло български и профисионален.Ресторантите са им с богато и свежо меню.Хотелите са му чисти и със стаи без забележки.Заплати под 1000 лв няма.Ако всички бяха като него туризма ни щеше да генерира двойно и тройно повече приходи.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ХОТЕЛИТЕ НА МИЛЕН ВЕЛЧЕВ ЩЕ ПРОВЕРЯВАТ ЛИ ????
15
1
 
7
 
! Отговори
ПР ката на Валерката преди 5 години
"Е кво бе авантаджии без пари на море искате да ходите ,а ????"
14
4
 
14
 
! Отговори
Бивш бг турист преди 5 години
Благодарение на Валери Симеонов ще застроят и последните кътчета истинско море-Иракли,Синеморец,Болата,Корал са вече строителни площатки за бетонени "еко бунгала" и заградени с бариери и входни такси от потни назобени момчета-напълно анонимни и без касов бон....
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Proverka laja koi smee da proverava na mutrite hotelite testr barovete kasinata v bg eftin turisam alkohol zigsnki balgarki pristitutki ujas
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това което и е в главата.няма нищо общо с тия от колектива.Всеки един от тях е никой и не носи отговорност не е заинтересован за клиенти и хотел.
11
1
 
18
 
! Отговори
За 300Е толкоз преди 5 години
Новия евтин персонал нает в морет не знае да си мие ръцете дори ,камоли да обслужва туристи...
10
1
 
9
 
! Отговори
Софакъл преди 5 години
Няма начин да почиваш в нашите морски корорти и да не хваеш диярия .В Обзор след 21ч всичките фекалии се изливат с едно метрови траби в морето цялото градче мирише на разпорена *** до 02ч.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Красавица е Ангелкова и умна, умна, умна:)
8
2
 
13
 
! Отговори
Валеро Шамаро преди 5 години
И работещите и почиващите по мутренското ни Черномориие са мазохисти....
7
0
 
9
 
! Отговори
Aман преди 5 години
Проблема не е в това, което обещават, защото всичко обещават едно и също. Проблема е, че никой ви няма доверие, че ще си свършите работата адекватно по всички етажи на властта. Никой не ви вярва, че когато ви бутнат пачката в джоба, ще се водите от морални подбуди. До там стигнаха институциите
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако след тригодишно управление тази министърка твърди, че има "хотели на ужаса" значи признава, през тези 3 години ръководеното от нея министерство не е работило ефективно. В закона ясно са записани условията за категоризация. Аз ли ги раздавах тези звезди и контролирах тези хотели? Да си върне заплатата, и всички отговорни инспектори също. Ние за какво плащаме данъци? За какво ги издържаме? Какво правихте тези 3 години?
5
2
 
12
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Министърката на ужаса!!!
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега не разбрах, от Русия високоплатени туристи ли ще внасяме или нископлатени работници ?
3
0
 
21
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
Всяко лято по това време плашат морските хотели с проверки, а след 6-8 месеца започват да плашат зимните. Ефект - НУЛА !
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А "държавата на ужасите" кой ще проверява.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В който хотел Ангелкова направи внезапна проверка, автоматично този хотел се превръща в "хотел на ужаса".