Бездомни песове на плаж. На метри от тях – децата

Кучетата на плажа са забранени. Но ако нямат собственик?
20 юни 2018 12:00, Красимир Ангелов
56

Снимка: Булфото

На много места по плажовете са поставени табелки, че е забранено плажуването на домашни любимци. Това обаче видно не се отнася за бездомните кучета, които си живеят в района на плажовете и съвсем необезпокоявано се препичат на слънце, на метри от плажуващи и най-вече деца.

Репортер на Булфото улови две такива плажуващи кучета на варненски плаж. Много от хората изразиха възмущение, че песовете може да разнасят бълхи и кърлежи по пясъка, където лежат почиващите с децата си.

Но бълхите са най-малкият проблем на хората. Другата и сериозна заплаха е кучешката тения, която се разнася от изпражненията на животните. По данни от СЗО България е с най-висока заболяемост на кучешка тения в цяла Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
......Кучетата на плажа са забранени...........*********************Колко пъти им казвам ама те не разбират.!
28
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"... изразиха възмущение, че песовете може да разнасят бълхи и кърлежи по пясъка,.."Голяма работа два песа на пясъка.Ами, "компаньонките", от цялата страна, дето гастролират всяко лято на морето те, май разнасят едни други инсекти, и то в големи количества. За тях пишете! :)
27
13
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
душички! няма ли кой да се погрижи за тях?
26
5
 
7
 
! Отговори
Куче в чекмедже преди 5 години
На варненския плаж ходят само местните гагаузи. Нормалните хора не стъпваме във варненско, така че няма как да ни интересува какво става по варненските плажове.
25
3
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Както е известно, повечето българи не признавате никакви забрани, закони, наредби, норми за поведение на обществени места. 80% от вас смятате, че ВСИЧКО ви е позволено, така че в случая, на практика няма никаъв проблем.
24
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И те са хора...
23
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кучкарска държава. У нас кучетата и ромите са над всичко.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нормално е за тук,не може да ме шашнете
21
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами научете ги да четат, деее! Каква е тази неграмотност сред четирикракото население. Веднага да се направи евро-проект, да се пререже лентичка и кучетата да бъдат обучени да спазват табелките. Честно, тия бгмами ще ме побъркат. Какви тении, какви бълхи. На плажа е по-голям шансът да хванеш спин от някоя заровена игла, отколкото тения. Едно време на плажа имаше змии, мишки и какво ли не. Сега като всичко е бетонирано има предимно заблудени гларуси и чайки пренасящи птичи грип и сифилис.
20
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Готини кучета!
19
6
 
27
 
! Отговори
Драган преди 5 години
Нали скачахте и искахте демокрация ? Ето ви я...
18
20
 
13
 
! Отговори
Факира Мити преди 5 години
Най-естествената детска реакция- да гушне кучето, вероятноста да му стане нещо на детето е колкото вероятността да се зарази от нещо в мола.
17
20
 
12
 
! Отговори
bobi преди 5 години
голяма работа.. що да не се препичат и те? а и е по-вероятно да пипнеш нещо от морето, отколкото от тия хубави кученца..
16
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В цяла София в градинките за децата се разхождат домашните кучета и никой не почиства след тях. Общините спят, получават си заплатите и не им пука. За мен лично кучкарите са изключително прости и нагли хора. Те нямат никаква съвест и отговорност щам правят всичко това. Децата са най-милото и свидно нещо, а ти да водиш кучето си и да им *** и опикаваш територията е адцки нагло и безмозъчно.
15
6
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Гледат някакви тюлени се пльоснали върху плажа и на тях им се приисква цивилизация....
14
15
 
25
 
! Отговори
Bez преди 5 години
На бай *** всичко ми пречи. Ако мама и тате лющят ракия и пишат в лицето на децата не е проблем. Всяка птичка или куче обаче са смъртни врагове ако посмеят дори да погледнат безценното малко човешко същество.
13
8
 
19
 
! Отговори
Ти пък бат Жеко преди 5 години
До жекоА вие в Бургас, като ходите до тоалетна, къде отива акито, не е е ли в морето, и 10 000 кучета да се къпят едновременно, пак не могат изцапа колкото бургазлии, разни заведения, кораби, вливащи се мръсни реки , и т.н.
12
5
 
20
 
! Отговори
Боби от Бобовдол преди 5 години
И да се изкъпят добичетата-голяма работа, имате ли идея къде се излива канализацията на морските градове, като толкова ви притеснява евентуалната кучешка мръсотия. А децата имат нужда от сблъсък с нечистотия, за да градят имунитет, я вижте малките ромчета и конячета, колко са жизнени, с блеснали очичички, пък вашите се разболяват през пет минути.
11
2
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Така е защото собствениците на заведения го хранят ,също така разни клошари и психично болни ,просещи по плажовете са обградени от глутници с ***,влачещи се след тях ;) !!!
10
11
 
27
 
! Отговори
Деси преди 5 години
Да, и ние видяхме кучета бездомничета които обаче въобще не ме притесниха.Повече ме притесни мръсотията която оставяха след себе си хората .Фасове,празни бутилки от плажно масло ,чашки от кафе и т.н.