Съседски тормоз: Варненка гледа десетки котки в блок!

Веска си ги обичала, ако искала можела и кон да завъди
Обновена: 20 юни 2018 16:20 | 20 юни 2018 16:15, Камелия Цветанова
58
Съседски тормоз: Варненка гледа десетки котки в блок!
Снимка: Булфото, архив

Тежка неприятна миризма тормози от години жителите на блок №115 във варненския квартал "Младост".

В основата на проблема, според хората, стои тяхната съседка Веска Иванова, която събира и отглежда десетки котки в апартамента си още от 1994 година.

Котките на Веска се разхождат свободно по первазите на терасите, а Иванова е оставила прозореца на мазето си отворен, за да могат да влизат и улични котки.

"20 години не можахме да спрем миризмата на котките. Болести вкъщи, кашлици, всеки от моето семейство се чуди къде да се спасява и в други части на България, къде да пътува, само и само да не е тука", казва съседката Мая Лазарова пред БНТ.

Друга съседка - Димитричка Мирчева, споделя: "Под жената живея, много пъти сме се разправяли да ги маха, защото се е наводнил целият вход с мравки. Хапят ни, не можем да спим. Аз съм алергична, диабетичка, на диализа. Тя ми каза: Ако искам и кон ще въдя!"

След сигнал през 2002 година Районната прокуратура извежда котките от жилището на Веска Иванова.

От Регионалната здравна инспекция неколкократно са налагали глоби на жената, но тя продължава да прибира животните у дома си.

"Тя казва, че така си гледа котките и ги обича и толкова. Не можем да се справим с нея. Котките са десетки, те са много", споделя още Мая Лазарова.

Веска Иванова не е била открита за коментар.

От кметството в "Младост" са издали четири наказателни постановления, но те не са попречили на жената да развъжда котки. Според общинска наредба е забранено да се гледат повече от две животни в апартамент, а при нарушение глобата е от 50 до 500 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Котките са пазели реколтата от мишките. В руските музеи има назначени котки в галериите с картините.
12
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туй коткарството е много лоша болест и няма излекуване
11
3
 
21
 
! Отговори
ха ха преди 5 години
До Ганчои аз не знам отговора,но може би котките на фараона също смърдят гадно в тамошната жега, и никой не смее да доближи пирамидата му.
10
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и на нашия етаж живее съсед, от чиято врата дъхти навън на разложен труп. гледа котка, но никога не изхвърля тоалетната и...то и няма такава. като видя съседа пред асансьора, казвам - забравих нещо, ти се качвай,аз после....след него - същата смрад. самият той вони на опикано. сега и куче си е взел. във входа има няколко апартамента с котка или куче, и никога от там не мирише. просто някои хора са си смръдльовци.
9
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГанчоЗащото котките развъждат бактерия ядяща човешкия мозък искали са подчинените им да са глупави така, че да не ги свалят от трона.
8
4
 
23
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Винаги съм се питал за що египетските фараони са били пазени (заобиколени) от котки , а не от кучета , но не можах да намеря отговор на този въпрос, някой знае ли да ми отговори ?
7
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямат мишки. За мравките трябва да се развъдят мравояди.
6
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4Самотните лелки отдалече си личат дори и само 2 думи да напишат.Приятно забавление с котките довечера, не забравяйте да ползвате презерватив.
5
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами вие пък гледайте кучета,те котките сами ще изчезнат
4
3
 
28
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Шантав народ
3
39
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека си ги гледа жената и те са душички , не ги убивайте , нищо лошо не ви правят ,дори ви посрещат с радост като се приберете от работа без значение в какво настроение сте , и никога няма да ви направят лошо , докато човека само чака да излезеш и да затвориш вратата и те започва тоя такъв ,тоя така,тоя онака ,само лошотии говорят
2
13
 
39
 
! Отговори
психиатър преди 5 години
един типичен пример за шизофрения.
1
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и съседките да изведат: кашлици, мравки...шантави бабички. А жената в психиатрия на лечение.