Опасна сграда на начално училище във Варна

Учебното заведение трябва да бъде ремонтирано до Нова година
23 юни 2018 17:12, Елка Василева
7

Случаят с опасната сграда на Начално училище "Васил Левски" във Варна отива в прокуратурата. На среща между родители и кмета на морската столица Иван Портних стана ясно, че в най-добрия случай учебното заведение ще бъде ремонтирано до Нова година. Дотогава децата ще провеждат занятия във Варненската морска гимназия.

След множество сигнали от директора за сериозни проблеми със сградата на училището в края на миналата година със заповед на кмета учениците бяха изведени от сградата и настанени в 3 други.

Половин година по-късно сградата продължава да е опасна, а родителите поискаха обяснения от кмета на Варна, предаде Bulgaria ON AIR.

Кметът обясни, че са взети незабавни мерки. Докато проблемите бъдат решени, учениците ще провеждат занятията си във Варненската морска гимназия.

Парите ще бъдат осигурени от Община Варна. А учениците ще могат да се върнат по класните стаи най-рано следващата година.

Вижте видеоматериала на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До5 Проблема не е ГЕРБ. Проблема е в характера на всички управници приди ГЕРБ.Там няма как да водят контрол на продуктите излизащи от БГ.НЯМА ПЛАЩАНЕ.ИМА КРАДЕНЕ
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През соца на Варна и казваха летна столица.След соца хората видяха в ЕС и други морски градове.И сега като сравняват града е едно изостанало панелно село.
5
3
 
5
 
! Отговори
до4 преди 5 години
не си познал Пич, хубав си е града, ама ББ сефтв таз година разрърза кисията , а в Бс от 8 години капе сериозна държавна пара и евро проекти. Нали се сещаш къде се одобрява кой да гушне евро ***....
4
3
 
3
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Варна е калпаво направена морска столица с лоша пътна структура ,стари набързо зглобени панелки и паркове по програми ....
3
0
 
8
 
! Отговори
:):) преди 5 години
ами изпълнител една мастита пловдивска фирма и не смеят копче да и кажат. Ако ББ каже ударете го ще стане иначе кметчето варненско мърда с раменца, както се и крие за тъ.пия ремонт в края *** Аспарухов мост от три дни с който побърка града с транспортен колапс.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо добро неставали в тая Варна. Да заприлича на Европейски град.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох мале като знам Гербавите ремонти, като онова детско отделение, което се срути върху децата след Гербав ремонт за 100 милиона миналия месец, по-добре да не го пипат.