За достъпна среда: Нови пешеходни пътеки във Варна

Те ще са в помощ на хора с двигателни, зрителни и слухови нарушения
Обновена: 4 авг 2018 16:49 | 4 авг 2018 16:41,
6

Във варненския район "Младост" започна изграждането на специализирани съоръжения, предназначени за незрящи хора. Те ще осигуряват достъпен маршрут на хората в неравностойно положение.

В района вече приключва изграждането на една от пешеходните пътеки. Преди нейното поставяне преминаването на хората е било почти невъзможно, разказва Bulgaria ON AIR.

От Съюза на слепите във Варна настояват пешеходните пътеки, които се изграждат, да обхванат по-широк периметър, за да могат нуждаещите се да се движат безопасно и да имат достъпна среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Танев преди 5 години
Тези пешеходни пътеки стават за падане, защото плоите са неравно наредени, една стърчи, друга по-ниска. Никой не контролира как са поставяни. Много от плочите, след първия дъжд или стяж стават подвижни. Да се мвимава на кого се поверява наредбата и укрепването на плочките по пътеките. Иначе е сачо отбиване на номера и оправдание за изхарчените пари. Пиша това, защото си изпатих от подобни пътеки, наредени от пишман майстори.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минималната ширина на алея е 2.40м, за да могат да се разминават пешеходците, на фимчето е от 5 плочки 30/30 с два хвръкнали бордюра и гърбица в средата. Всичкото това в 10м алейка. Пъпките е прав - такова нещо за първи път виждаме.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това което правят е пак с цел кражба на ГЕРБ.В европа за тия незрящи хора на пешеходна пътека се монтира сфетофар с вибрация и сигнал.Оделно си има два вида плочки бели на цвят специално направени на точки и линия за да ги орентират.Аз работя това в Европа и това на снимката няма нищо общо с действителноста.
3
0
 
4
 
! Отговори
xmm преди 5 години
това ще помогне на слепи??? Някой дали имат идея какви проблеми имат тези хора? Как ли е през зимата? Напоследък разни социални все говорят как слепите могат да се оправят сами, как си внушават че не могат това и онова, и че можели всичко да правят. И защо ли тогава тези социални не искат да работят и живеят нощем без каквато и да е светлина дори от луната, да ми обяснят как ще намерят водата, какво има в чинията им, каква е храната, ябълката изгнила ли е,хляба мухлясъл ли е. Само придружител е ефикасна помощ, много по-евтино отколкото да се сменя тротоар в целия град, което е незначителна пом
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези "специалисти" вместо алея казват "пешеходна пътека", а вместо тактилна ивица - "паважна настилка". За трици - маймуни.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си оправят тротоарите,защото след наводненията и пороите ги няма,а са общинска собственост!