Смазана, удряна, в синини: Родилка издъхна след раждане в Сливен!

Според роднините методът Форцепс е причина за смъртта на младата жена
Обновена: 19 авг 2018 15:22 | 18 авг 2018 18:55,
247
Смазана, удряна, в синини: Родилка издъхна след раждане в Сливен!

33-годишна жена издъхна след раждане в Сливен. Заключението на лекарите е, че причина за смъртта е белодробна емболия, но близките на родилката смятат, че тя е починала вследствие на странните методи на лекарите, приложени по време на раждането.

Ренета Томова е имала нормална бременност, на 15 август през нощта тя е била приета в болницата в Сливен за първото си раждане. Тя родила дъщеря си Мария в малките часове на нощта.

Още по темата

Раждането започнало нормално, но в един момент се появил проблем, разказа бащата на Ренета, Петър Томов пред Bulgaria ON AIR.

На другия ден състоянието на младата жена започнало да се влошава. "Беше контактна, но не изглеждаше добре, беше като смазана, каза, че всичко я боли", спомня си почерненият баща.

После Ренета разказала на близките си, че детето излизало трудно и се наложило да я натискат по корема, за да извадят плода с така наречения метод Форцепс.

В петък родилката била преместена в реанимация, а малко по-късно съобщили на родителите й, че е починала.

"Видях я в моргата, цялата в синини", разказа през сълзи майката на младата жена.

Родителите на Ренета са убедени, че тя е починала заради нестандартните методи на лекарите. "Сигурен съм, че това скачане е предизвикало някакъв вътрешен кръвоизлив", каза бащата.

"Те я убиха", допълни и майката.

Двамата са категорични, че ще съдят лекарите.

"Ще ги съдя до дупка, детето си няма да го върна, но няма да ги оставя", каза Петър. И майката на Ренета иска тези, които са убили дъщеря й, да отговарят за стореното.

От ръководството на болницата отказаха коментар на случая, докато не се запознаят с резултатите от проверката.

Междувременно близки и приятели на Ренета се събраха на протест пред болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
27
 
! Отговори
през 90-те преди 5 години
бяха абсолютни грубияни "Кво си ревнала маа, я да мълчиш", но си разбираха от работата. Сега всеобщата неграмотност и объркване явно не са подминали и тази гилдия. Съжалявам за тази трагедия... най-вече за детенцето. Все пак да се надяваме, че ще има обективна оценка на причините и че тя ще достигне до медиите.
51
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради такива *** цялата лекарска колегия има лоша репутация, и хората се настройват срещу тях. Пак ще има коментари "затова ги бият" сега, и много вероятно оправдани за конкретния случай !
50
3
 
28
 
! Отговори
ZORO преди 5 години
нямам думи чудо на чудесата 21 век, сигурно не си е платила за секцио
49
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЪД до дупка!
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ СЪЩО РАЖДАХ ТЕЖКО, ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ЗАСТАНАХА ПО ЕДНА АКУШЕРКА, КОИТО ПОСТАВЯХА РЪЦЕТЕ СИ ВЪРХУ МЕН ИЗГОНВАЙКИ БЕБЕТО, А КАТО НЕ УСПЯХА СКЪСАХА ДЪЛЪГ ШИРОК КОЛАН ЗАВЪРШВАЩ С ПРИМКИ, ТОВА НЕ ДАДЕ РЕЗУЛТАТ И ИЗВАДИХА БЕБЕТО С ФОРЦЕПС, УПОЙКАТА БЕШЕ СИМВОЛИЧНА ЧУВАХ И УСЕЩАХ ВСИЧКО.
47
0
 
24
 
! Отговори
анонимна преди 5 години
И аз родих така с форцепс, през далечната 1998 г. Бях на 36 г., първо и единствено раждане! Спомням си, че ме натискаха, но бебето се връщаше! После последва разрез и форцепс! Оказа се, че пъпната връв се е омотала два пъти около бебето! Слава богу, всичко мина добре! Или съм извадила късмет, или лекарите бяха добри!
46
1
 
41
 
! Отговори
Яна преди 5 години
Нито един журналист не реагира на публикациите за несметните богатства на директорите на болници , и в това няма нищо лошо , ако в същите тези болници се лекуваше цивилизовано , и ако страната ни не беше на първо място в европа по смъртност
45
5
 
44
 
! Отговори
мак преди 5 години
Както казаха роднините, жената беше здрава, а бременността нормална, въпреки това жената почина. Неразбираемо е защо в днешно време умират родилки.
44
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За първи път чувам такива чудеса за скачане или натискане.Просто командваха кога да поемаш дълбоко въздух и кога да напъваш,това беше всичко.Ако е била в синини,има нещо нередно.
43
12
 
42
 
! Отговори
Жалко за родилката преди 5 години
Бг болниците са от 681 година.Лекарите от 1944 година.Държава без грам покритие.Много ме е яд че съм роден в тази Балканска дупка.
42
42
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един народ,който си мрази лекарите,учителите,военните и полицаите,държавните служители и интелигенцията,не заслужава,а и да не очаква нищо повече от това!Гореизброените ще се оправят сами,достатъчно са образовани и опитни,но мислете му вие многознайковците,едва изкретали до средно и работещи със кеф,за някъде около минималната!
41
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че лекарите са виновни, никой друг след като са направени изследвания със заключение, че жената е здрава. В коя богата държава беше прието раждането вкъщи без лекари наоколо, само при спешни случаи идваха медицински екипи и си раждат хората без проблеми. Имам приятелка, която роди в Благоевград и там някаква мед сестра и казала:Аз ще те оправя тебе!.... Представете си за какво отношение и какви специалисти става въпрос в провинциалните болници! Със сигурност лекарите са виновн
40
4
 
38
 
! Отговори
митко преди 5 години
за бг стандарта заплатите на лекарите не са малки ,проблемът е в това , че не се носи никаква отговорност за това дали те лекуват правилно или не , дали ще умре някой ,публична тайна е , че се плаща на ръка за раждане и че е изобщо немислимо да не си платиш , всички знаят , че да родиш с операция задължително трябва да си платиш
39
1
 
37
 
! Отговори
Разследване преди 5 години
Нормално е да се разследва причината за смъртта и да се направи аутопсия.Странно е че постоянно чуваме за лекари скачащи и ръгащи с лакти корема на раждаща жена. Не съм експерт но има неща, които трябва да се проверяват от управата на болницата
38
13
 
23
 
! Отговори
Glagoabazubaduza преди 5 години
Цивилизованият избор е секциото, особено за жени над 30, с относително голям плод, с проблемни вени ( особено вътретазови) и повишено очно налягане. Секцио = здрави деца, здрави майки без шити вулви и преразтеглени кореми ( за много жени това води до доживотен проблем със самочувствието), по-голяма сигурност. Да си в посочените категории и да настояваш за естествено - претенция, комплекс, неграмотност. По-зле от веганство. Иначе емболия може да се случи и без никакво натискане. Да проверяват.
37
3
 
20
 
! Отговори
от опит преди 5 години
Има прекрасни лекари, но че някои си позволяват да натискат и скачат върху родилка е обществена тайна.
36
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България много изостана в медицината. Добрите и компетентни лекари ЗА СЪЖАЛЕНИЕ вече са в чужбина. Тук няма нужната те никка и компетентни лекари, с малки изключения. Всички мои роднини, киито тук са влязли в болница, за съжаление живи не излязоха от там.
35
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 45. Има много свестни лекари. Хайде без обобщения.
34
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
който е писал текста, би могъл първо да потърси и прочете какво точно означава раждане с форцепс... жалко за младата жена...обаче гореизложения текст е меко казано някакъв вид неграмотен преразказ и цели само и единствено насаждане на омраза, дайте сега да мразим лекарите, преди бяха таксиметровите шофьори, учителите, пожарникарите, миньорите и кой ли още не... да се мразим...
33
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България влезнеш ли в болница си на 97% мъртъв!Дай боже живот и здраве и по-малко да ползваме услугите на тези убийци!