Смазана, удряна, в синини: Родилка издъхна след раждане в Сливен!

Според роднините методът Форцепс е причина за смъртта на младата жена
Обновена: 19 авг 2018 15:22 | 18 авг 2018 18:55,
247
Смазана, удряна, в синини: Родилка издъхна след раждане в Сливен!

33-годишна жена издъхна след раждане в Сливен. Заключението на лекарите е, че причина за смъртта е белодробна емболия, но близките на родилката смятат, че тя е починала вследствие на странните методи на лекарите, приложени по време на раждането.

Ренета Томова е имала нормална бременност, на 15 август през нощта тя е била приета в болницата в Сливен за първото си раждане. Тя родила дъщеря си Мария в малките часове на нощта.

Още по темата

Раждането започнало нормално, но в един момент се появил проблем, разказа бащата на Ренета, Петър Томов пред Bulgaria ON AIR.

На другия ден състоянието на младата жена започнало да се влошава. "Беше контактна, но не изглеждаше добре, беше като смазана, каза, че всичко я боли", спомня си почерненият баща.

После Ренета разказала на близките си, че детето излизало трудно и се наложило да я натискат по корема, за да извадят плода с така наречения метод Форцепс.

В петък родилката била преместена в реанимация, а малко по-късно съобщили на родителите й, че е починала.

"Видях я в моргата, цялата в синини", разказа през сълзи майката на младата жена.

Родителите на Ренета са убедени, че тя е починала заради нестандартните методи на лекарите. "Сигурен съм, че това скачане е предизвикало някакъв вътрешен кръвоизлив", каза бащата.

"Те я убиха", допълни и майката.

Двамата са категорични, че ще съдят лекарите.

"Ще ги съдя до дупка, детето си няма да го върна, но няма да ги оставя", каза Петър. И майката на Ренета иска тези, които са убили дъщеря й, да отговарят за стореното.

От ръководството на болницата отказаха коментар на случая, докато не се запознаят с резултатите от проверката.

Междувременно близки и приятели на Ренета се събраха на протест пред болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ да даде сила на близките на тази клетка жена. Бог да я прости. Жестока трагедия. Случаят да се разследва и да се установи има ли виновни. Има ли, да си понесат пълната отговорност.
31
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До от ЧужбинаВ цивилизацията, където ти живееш всеки ден мигранти изнасилват жени.
30
3
 
4
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
ами няма как да чуеш, там е нямало окупационна армия.
29
14
 
29
 
! Отговори
Край преди 5 години
па некой "От чужбина" като земе да се фали че си е оправил живота и това нещо при тях никога не се случва - ми е любимо. Щото моста на италианците не падна барабар с колите. И щото пред Кьолнската катедрала не им обарваха жените. За българин по хубаво от България си няма.
28
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи, виждам едно неразбиране за заплатите на лекарите. Ако те са високи, това не ви решава проблема автоматично. Просто кадърните ще спрат да бягат. Тоест - тогава ще имате шанс да попаднете и на нормален, но това не е задължително.Но като държите един акушер на 650 лева, а един хирург на 800 лева заплата, не разбирам какво очаквате?!? Супер професионализъм, знания, нови методи, допълнителна квалификация, магьосници? Че те ако го могат това си хващат пътя. И вие оставате с неможещите...
27
42
 
15
 
! Отговори
от Чужбина преди 5 години
Здравейте, живея в чужбина от 11 години, отдавна вече съм си оправил живота, и мога най-отговорно да ви заявя, че тук в чужбина в цивилизацията където аз живея такова нещо никога не може да се случи.
26
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 33Лекарите са едни от най-богатите хора в България. Каквато и да ти е заплатата щом си започнал да работиш една работа, ще я работиш както трябва, ако не ти изнася напускай, никой не те държи със синджир завързан там.
25
9
 
20
 
! Отговори
Искам... преди 5 години
...от този случай специално на всеки един да му стане ясно колко струват докторите, защо ги пребиват от бой и оправдано ли е това! Без жалки извинения моля.
24
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"За чужбина не съм чувал да умират толкова често родилки."За чужбина заплатите на лекарите са поне десет пъти по-високи. Като плащате колкото да мине номера, получавате колкото да мине номера. Държавата на тарикатлъка, нали се сещаш... всичко останало са илюзии на управляващи и опозиция.
23
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24На 33 години жената е млада. Раждането е започнало нормално и е трябвало да завърши нормално. Познавам жена, която е родила за първи път на 38, за втори на 39 и са трети на 40 и всичко е било наред.
22
6
 
26
 
! Отговори
Да не е преди 5 години
Била акушерката внос от Молдова за 500 лева на месец? И да не е, скоро ще бъде, гарантирано не по-късно от Борисов 5
21
30
 
20
 
! Отговори
Край преди 5 години
Родителите ги разбирам. В мъката си са готови да обвинят всеки. Обаче вижте заглавието. Внушава че някой страшен некадърник и зъл човек е израждал жената. Някакъв демон едва ли не. Пък то тия хора са израждали хиляди деца. И със сигурност са се борили за майката и детето. Внушението пак е - България е най скапаното място на света и българите са двукраки ***. Е не е вярно!!!!
20
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да повярвам, че продължават да се случват такива абсурдни неща!
19
2
 
21
 
! Отговори
Стийв преди 5 години
Защо 2 от 3 новини са за смърт страдание и катасрофи и т нДраги журналисти вашето мото май е Лошата новина е най-добрата новина
18
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защото ни е голяма раждаемостта , я контролират.
17
11
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не умряха ли прекалено много родилки от точно и конкретно същите методи? Нашите медици които само реват за големи заплати в кой век са? Те каква медицина упражняват? Праисторическа?
16
3
 
28
 
! Отговори
до някой си преди 5 години
Оня ден едни недоволни в Перу гръмнаха болницата, обвинявайки че лекарите са споминале техен близък.В Испания една подпали спешното, защото чакало много време и не приемали детето й...
15
6
 
40
 
! Отговори
Един баща преди 5 години
Човече, няма да ги осъдиш, но можеш да ги гръмнеш! Мир на душицата на детето ти!
14
5
 
22
 
! Отговори
добър ден добро утро преди 5 години
Държавата на ББ убива лекарите тоже някакви си 40% от пациентите умират до дни но затова пък болниците-фантоми се роят като за световно!
13
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ УБЕДИ, ЧЕ ПРИ РАЖДАНЕ ВИНАТА Е ИЗЦЯЛО НА ЛЕКАРИТЕ!!ЕДНА РОДИЛКА МОЖЕ ДА ПОЛУЧИ ВЪТРЕШЕН КРЪВОИЗЛИВ И НИКОЙ НЕ МОЕ Я СПАСИ !ИНАЧЕ ТОЯ МЕТОД С НАТИСКАНЕТО НА КОРЕМА НЕ ГО РАЗБИРАМ И НЕ МОГА ДА ДАМ МНЕНИЕ ПРАВИЛЕН ЛИ Е ИЛИ НЕ!