Трагедия в Плевен! Родилка почина, бебето й в кома, болницата – мълчи

От прокуратурата разследват случая
31 юли 2018 07:00, Петя Славова
109
Трагедия в Плевен! Родилка почина, бебето й в кома, болницата – мълчи
Снимка: архив, Булфото

Окръжната прокуратура в Плевен е образувала досъдебно производство за разследване смъртта на 39-годишна родилка, съобщи пред БТА окръжният прокурор на Плевен Ваня Савова.

Маргарита е трябвало да роди момченце на 26 юли във Втора база на Университетската болница "Д-р Георги Странски". Ден преди плановото секцио медицинските прегледи показали, че е напълно здрава, разказват близките й. Въпреки това малко след предполагаемото начало на операцията лекарите им казали, че се борят за живота на жената, а бебето ѝ било в кома заради задушаване.

Маргарита и съпруга й Владислав сключили брак четири дни преди фаталната дата. Имат и медицинско свидетелство, че жената е абсолютно здрава, разказва Владислав пред Нова тв.

На 26 юли в 09:00 часа сутринта близките се събрали да чакат раждането.

"Докато чакахме, лекарите излязоха да кажат на останалите хора, че трябва да изчакат, защото има операция секцио, при която има проблем с упойката. В 10 без 10 група лекари извадиха детето ми на ръце, тичайки с изкуствено дишане. Детето ми се е задушило, ако това не е лекарска грешка - тогава е убийство. Страх ме е да го кръстя, още не е записан… прогнози никакви, ако оживее – ще е увреден", заяви Владислав.

Лекарите завели близките да видят какво се случва с бебето, а през това време носилката с Маргарита била готова да я закара в интензивното отделение.

"Казаха, че там е издъхнала, а това не е вярно, защото, когато минаваше покрай нас носилката, майка ѝ я докосна и тя беше студена. Ние не видяхме никъде кислородна маска, докато уж се бореха за живота ѝ", разказва Владислав.

От болницата няма да коментират случая преди да излязат резултатите от аутопсията.

Окръжният прокурор допълни, че производството и разследването е започнало още в петък. Вече е разпитан съпругът на родилката.

Ваня Савова уточни, че родилката е имала второ раждане. По случая е назначена експертиза, каза още окръжният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
1
 
! Отговори
Anomimen преди 5 години
До Анонимене и
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропуснали са да и направят тест за алергия към упойки. Почти никъде в България не ти правят, ако ти сам не кажеш, че имаш алергии. Това се случи и при мен преди около година. Възрастта в случая изобщо няма значение. Важно е здравословното състояние.
88
2
 
13
 
! Отговори
Аман вече! преди 5 години
Колко трябва да сте прости да спорите за възрастта на жената? Кои сте вие, че да казвате кой, кога и как да си прави деца? Това е трагедия, замълчете поне!!!!!
87
3
 
9
 
! Отговори
вижте ся преди 5 години
Проблема не са лекарите,проблема е че в България дипломи взимат ВСИЧКИ!И кадърни,и не!В една Англия изпита продължава ...10 часа!Ако си учил през годините,имаш шанс!Иначе диплома няма!В една Франция от 100 студента завършват...8!Но френските лекари са прочути по света!Наричат ги "магьосниците"!А в България някой да не е взел диплома!?После що не признавали нащо вишу по света!?Айде сега тарикат-комплексарите почвайте с минусите,вашта мама селска чалгаджийска!
86
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Габриела 92Нещо недоразбираш.Става дума за това, че с напредване на възрастта рисковете стават огромни. 39 годишна родилка поема гигантски риск!
85
2
 
30
 
! Отговори
Габриела преди 5 години
Аз не мога да си обясня половината от коментарите ,кой какво си представя и какво не ,ами ако е имала проблем и не е могла по-рано ,вие какви хора сте ,все повече и повече се самозабравяте и говорите и пишете такива глупости ,че акъла ми не го побира аз съм на 23 години и 1 година не мога да забременея ,една жена си отива ,а едно невинно създание е в кома с нейзвестно продължение на живота му ,вие какви хора сте .. Какво значение имат годините нали вие сте родители ,поставете се на тяхно място
84
30
 
2
 
! Отговори
Гроб преди 5 години
Естествен изход на тези години.
83
2
 
14
 
! Отговори
до 60 преди 5 години
Аз съм на 29 , родителите ми са на 60. Мъжа ми е на 45 , майка му е на 65,баща му на 67. Всички сме живи ,здрави и психически уравновесени !
82
5
 
12
 
! Отговори
Неа до 69 преди 5 години
Този организъм ни е даден да го поддържаме здрав , а не да го оставим на произвола и да мърморим ,че е добре да родим до 30 защото после изпушваме !
81
6
 
16
 
! Отговори
Неа до 71 преди 5 години
Извинявай че моята позната с раждане на 49 е сбъднала мечтата си да се осъществи като родител !!!!
80
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да афишираш подобна "нормалност" означава, че си болезнено комплексиран човек пълен със страхове и ужас. Да излезеш от рамките е израз на сила и интелект, които ти определено не притежаваш.
79
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 75Значи жената до 30 е "психически здрава" а мъжът до 33 и после ги затварят в клиника за душевно болни?! Баси и бързата амортизация майна! :)))
78
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм на 31,майка ми е на 52, баба ми е на 70, синът ми е на 8.
77
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам приятел на 26 , на който майка му е на 60, а баща му на 64. Вече не е добре психически. Като запознае някоя приятелка с родителите си и момичетата бягат.
76
13
 
4
 
! Отговори
До 76 преди 5 години
Хахахахаха. Да така е България се напълни с педофилки. Даже имам една позната която ме убеждава че нямало лошо мъжът да бил с 4-5години по млад. Хахахаха
75
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 74Да представям си. Баща ми е на 71 години. "Не мога" НЕ СЕ ПИШЕ слято.
74
13
 
3
 
! Отговори
До 72 преди 5 години
Няма да знаеш, че са се смяли на ***, защото и се смеят зад гърба, а теб са те съжалявали.
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, ти съвсем си изостанала. *** може да е на седемдесет, а баща ти на 55.О,времена,о нрави.
72
40
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Моето мнение е жена най ама най късно до 30. Мъж най късно до 33 да е създал всичките си деца. След тази възраст никой не може да ме убеди , че е нормално и че тези родители са психично здрави индивиди.
71
23
 
3
 
! Отговори
До 72 преди 5 години
Ти представяш ли си да си на 30 години а *** да е на 70, пък баща ти още по стар. Аз немога.