Футболен талант, но на "ти" с математиката! Заминава да учи в Англия

17-годишният Стоил Стефанов спечели стипендия за престижна британска школа
19 авг 2018 18:38, Красимир Ангелов
15

Успехът няма възраст! 17-годишно момче, което тренира във великотърновския "Етър", спечели стипендия да завърши средното си образование в престижна британска школа.

Стоил Стефанов е една от 70 футболни надежди от цял свят, поканени да заминат и да тренират в страната на футбола – Англия.

Стоил започва да тренира в детската школа на "Етър" в първи клас, защото най-голямата му мечта е да стане футболист. Признава, че никога не си е представял, че това може да стане реалност.

Преди няколко месеца бащата на Стоил разбира, че представители на английската футболна академия ще търсят млади таланти у нас. Освен умения с топката обаче, младите футболисти трябвало да покажат завидни знания по математика и английски. Това обаче не е предизвикателство за Стоил, които е пълен отличник в спортното училище във Велико Търново.

Измежду всички кандидати покана да заминат в Англия и стипендия за две години получили Стоил и още четири българки момчета. Футболната академия обаче поема само 50 процента от необходимата сума за престой и обучение там.

Семейството е успяло да събере сумата за първата година на Стоил в Англия, но се надяват добри хора да им помогнат с набавянето на парите за следващата година.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
35
 
! Отговори
Байо преди 5 години
За всеки влак си има пътници, само за неудачниците и завистливите влака е блатото! Напред момче и нагоре!
11
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаранция за вдървяване, при житните бегачи се губи всякакъв талант.
10
3
 
34
 
! Отговори
димитровграт преди 5 години
нашите играчи с тренер митко пайнера са най-феноменални футболисти(ки) на българия.за тях требват пари.
9
3
 
34
 
! Отговори
фен преди 5 години
талант и математик е оня с перуката.той е факир направо колкото пише неговата писалка толкова прибира.кат гледам футболните ни успехи през последните 20години направо гении.
8
4
 
35
 
! Отговори
родител преди 5 години
защо мислят че нашите деца които учат в езикови гимназии не могат да се класират да учат в чужди училища.а колко отиват студенти в чужбина????*** платени.
7
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако иска да става футболист да си остане в Етър, в Англия нищо няма да стане.
6
4
 
48
 
! Отговори
На мен някой дал ли преди 5 години
Като нямат пари за чужбина, ще си учи в СУ. И на мен ми се учи Право в Берлин, къде да ги търся,, добрите хора" да ми платят следването?
5
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добри хора да помогнели и после да си бие камшика от тук и с нищо да не допренесе :)
4
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам съсед на 32г. който преди време се двоумеше между фк Славия и университет в САЩ. Избра второто и сега ама хииич не съжалява. Ако живееш в западна европа има защо да се чудиш, ама България и футбол...
3
10
 
34
 
! Отговори
Fefo преди 5 години
Добри хора, надежди, даване на пари и т.н. Има там едни познати, да се хване да мие чинии и пода в Англия, ще заработи за стипендия. Има и една друга схема за миене на коли в Англия, обаче там само бият без да плащат. Прощавайте апартамента, колата и т.н.
2
9
 
45
 
! Отговори
Да работи и събира преди 5 години
Ами да се представи добре и да му дадат стипендия и за другите години. Що трябва някой да му помага? Не е на смъртен одър да му събират помощи.До семейството ,,Добри хора" НЕ дават на чужди деца и защо трябва да дадат за вашето?
1
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платена информация.