Работници на Миню Стайков на протест: Загубваме прехраната си!

Недоволстват, заради затварянето на заводите
22 сеп 2018 13:30, Петя Славова
117
Работници на Миню Стайков на протест: Загубваме прехраната си!
Снимка: bTV

Празен автобус на жп линията за София. Така започна протеста на работници от затворените заводи на Миню Стайков в Карнобат. Хората се събраха за нов протест, тъй като са недоволни от затварянето на обектите и спирането на работата им, предаде bTV.

Наложи се намесата на служителите на Жандармерията, които се  опитват да преместят автобуса от релсите. Нито един шофьор обаче не си признава, че той го кара.

Още по темата

Затворени са три фабрики за производство и бутилиране на алкохол – две в село Церковски и една в съседното село Венец. В тях по изчисления на компанията, заедно със заетите по кампанията за прибиране на гроздето, работят между 2 и 3 хиляди души.

"Притесненията ни са от това, че загубваме прехраната си. Тези хора тук имат ученици, имат студенти. Искаме да знаем по чие разпореждане от вчера складовете бяха запечатани. Питайки вчера представителите на Агенция "Митници", на нас ни казаха, че по устна заповед се запечатва от най-високо ниво. Искаме да знаем кое е това най-високо ниво" обясни една от протестиращите.

Проверките започнаха преди повече от 2 седмици, когато при акция на спецпрокуратурата беше арестуван Миню Стайков заедно с още 10 души. Тогава Във всичко обекти на бизнесмена влязоха данъчни, а в тези три фабрики, които на практика представляват и данъчни складове заради акцизните стоки – и митничари.

Според Агенция „Митници” са открити сериозни нарушения и за да бъде проверена документацията, се налага фабриките да бъдат запечатани, първоначално за срок от 48 часа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
12
 
! Отговори
Поредният БСП бандит преди 5 години
Поредният БКП/БСП милионер!Миню Стайков (близък до БСП, до президента Георги Първанов и сват на Ветко Арабаджиев), както и още 10 човека са арестувани.Разследването е за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.Създали са схеми за данъчни измами от 2009 г.Разкрита е и нелегална фабрика за цигари. Печелят по 1 милион на седмица. Ха-ха-ха - крадливи комунисти!
73
6
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименБойко назначава за чиновници, само тия дет шъ слукат, папкат и гласуват за Величеството. Иначе, опорните точки, на герберията са ясни: громим *** и фърляме в кланицата добиците им. Важното е, Карнобатска гроздова да се овладее от хората на Бойко;))) И така, лека-полека, целият бизнес в България, ще падне в мъртвата хватка на ПП ГЕРБ и оттук, те ще получават на избори 99,9% от гласовете. Затова, казвам: толкова ви е цивилизацията, г-да гербери, ама от прости сел.таци, толкова
72
4
 
20
 
! Отговори
До 76 преди 5 години
Хората бягат, защото в България ком.унизмът не свършва, както е в другите нормални бивши соц. държави.При нас съществува най-дългото комунистическо робство (74 години), начело с червените, саботиращи България! Все още всички сме зависими от тях, защото са се окопали навсякъде в икономиката, бизнеса, селското стопанство, но с крадените от нас пари. Като червени работодатели дават най-ниските заплати в ЕС и принуждават младите да бягат заради тях. А всъщност те са милионери и милиардери.
71
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко ще ги назначи за чиновници и...готово.Той толкова може.
70
7
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ДодоВиж сега, Додо, щом в твоят цивилизован свят, има работодатели, които поемат към затворите, значи толкоз му е и цивилизацията на тоя твой свят;))) Хората не искат да получават обезщетения за безработни, искат да работят в дългосрочна перспектива;)))
69
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ще призная борбата срещу олигархията и корупцията когато видя редник Киро, Вальо Златев ,Цеко Минев,братя Диневи и Цветелина Бориславова в затвора....
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 70 и 69Точно така. Един умен коментар всред простотията избълвана тук. Престъпникът в затвора, работникът трябва да е защитен от държавата. Така е в цивилизованите страни.
67
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма почтени работодатели. В която и фирма да влезе прокуратурата, ще се натъкне на престъпленията на работодателите. Всичките са престъпници до един, без изключение.
66
6
 
14
 
! Отговори
А фирмите около ГЕРБ преди 5 години
До Червените бандитиЗа Велев,Гела и цялата кохорта около тях нещо да споменеш? Че командват цялата държава? Че потъпкаха всички човешки права и свободи на работещите?? Че заради тях хора умират от глад? Заради тях Бг е с най- ниски доходи в целия ЕС? Че заради тях е масовата емиграция и демографската криза...
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДС си прибира обратно куфарчетата.
64
9
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Червените бандити,тиквата,умишлено ли пропусна в списъка си,той е ,и милионер и червен.
63
11
 
8
 
! Отговори
а преди 5 години
Червените милионери грабят,но поне дават работа на населението.А боядисаните милиардери само грабят и унищожават.Да създадеш работни места се иска и малко акъл.Но у от тикви и пъпеши какво да чакаш.
62
1
 
24
 
! Отговори
Комунисти = Мафия преди 5 години
Мафиотите, мутрите и чалгата се пръкнаха от БКП/БСП след 1990. . То не бяха рекети и убийства при тяхното управление. . Разграбиха държавата с червените куфарчета.. Разбиха и ограбиха предприятията. . Разграбиха здравната каса и пенсионния фонд. . Изнесоха парите в офшорки и т.н. . Сега са милионери с хотели по морето (всички са техни) и из цялата страна. . Станаха рентиери и работодатели, като дават най-ниските заплати в ЕС. . Почти всички фирми са техни и изстискват българите до дупка
61
9
 
15
 
! Отговори
Червените бандити преди 5 години
Списъкът на червените милионери ограбили България непрекъснато нараства. Малка частичка от него: Р.Овч.; Корнелия Нинова - Лъжата ; Г.Гергов; Б.Гуцанов-Медузата; Бриго Аспарухов; Манджуков; Д.Гущеров; агента Гоце - Първанов; Вес.Лечева, Премянов, Баневи, Миню Стайков, Ветко Арабаджиев, Пейко Янков, Бенчо Бенчев и още много червени милионери, откраднали милионите си от българския народ.А оглупелите червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП.
60
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде е държавата в случая? Как защитава работниците и чак сега ли установи дългогодишно престъпление срещу държавата? Дайте да не преследваме и наказваме престъпниците, защото видите ли, те давали прехрана. Трябва да има закон, който да защитава в такъв случай работниците и те да имат право да отиват на трудовата борса и да им се плаща обезщетение за безработица, а не да стачкуват в полза на един престъпник - това НЕ е нормално!!!
59
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Burzumповече от половин България работи за престъпници. Мафиотската корупция обрасла като с метастази цялата държава!
58
2
 
22
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Половин България работи за престъпници...правете сметка как ще се борим с тях след като имат жив щит от роби на наемния труд...ляба,ляба ни...
57
8
 
11
 
! Отговори
бг преди 5 години
Яд те е че хващат спонсорите на БСП ли ?
56
16
 
9
 
! Отговори
йо преди 5 години
А бе българи, не разбрахте ли вече, че който не работи за герб го унищожават.Не знам дали този коментар ще се задържи и няма да го хпрпемахнат, както правят винаги.
55
10
 
18
 
! Отговори
българина преди 5 години
не може 2000 души да са все в нелегалното производство! представете си в белгия или румъния дори 2000 души завод да работят нелегално години наред! там НАП НОИ ЗК ХЕИ МВР Пожарна... никога ли не са влизали! не са виновни нещастните хорица, държавата е мащеха за българите за това бяга. заовода трябваше отдавна да на светло, е не 2000 души които хранят още 2000 да останат на улицата, всичките сега ще емигрират. пак гласувайте за герб, след тях винаги е пустиня и демографска и културна