Работници на Миню Стайков на протест: Загубваме прехраната си!

Недоволстват, заради затварянето на заводите
22 сеп 2018 13:30, Петя Славова
117
Работници на Миню Стайков на протест: Загубваме прехраната си!
Снимка: bTV

Празен автобус на жп линията за София. Така започна протеста на работници от затворените заводи на Миню Стайков в Карнобат. Хората се събраха за нов протест, тъй като са недоволни от затварянето на обектите и спирането на работата им, предаде bTV.

Наложи се намесата на служителите на Жандармерията, които се  опитват да преместят автобуса от релсите. Нито един шофьор обаче не си признава, че той го кара.

Още по темата

Затворени са три фабрики за производство и бутилиране на алкохол – две в село Церковски и една в съседното село Венец. В тях по изчисления на компанията, заедно със заетите по кампанията за прибиране на гроздето, работят между 2 и 3 хиляди души.

"Притесненията ни са от това, че загубваме прехраната си. Тези хора тук имат ученици, имат студенти. Искаме да знаем по чие разпореждане от вчера складовете бяха запечатани. Питайки вчера представителите на Агенция "Митници", на нас ни казаха, че по устна заповед се запечатва от най-високо ниво. Искаме да знаем кое е това най-високо ниво" обясни една от протестиращите.

Проверките започнаха преди повече от 2 седмици, когато при акция на спецпрокуратурата беше арестуван Миню Стайков заедно с още 10 души. Тогава Във всичко обекти на бизнесмена влязоха данъчни, а в тези три фабрики, които на практика представляват и данъчни складове заради акцизните стоки – и митничари.

Според Агенция „Митници” са открити сериозни нарушения и за да бъде проверена документацията, се налага фабриките да бъдат запечатани, първоначално за срок от 48 часа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
16
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
Човек по соца чете вестник и псува: д.*** тая загубена дэржава. Милиционер го арестува и хпед началника - тоя псува държавата. -Защо псувш ти държавата. - Виж ги какво правят във Виетнам избиват хората. Шефа сърдито към милиционера: - ти що не си разбрал за коя държава става въпрос? Пет дни арест. Излизат и милиционера казва: е каква стана тя, аз те водех теб за ареста, а вкараха мен. - Е ми аз като ти виках загубена държава, ти не ми вярваше.
33
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
собственика да си плати на когото трябва и проверката се прекратява поради липса на доказателства
32
5
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
цялата работа е че собственика не е плащал комисиона или не за договореното или не на провилния човек който си плаща не го закачат
31
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам тези протестрищи немисля че ще се управим скоро.
30
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМА ДА ПОДКРЕПЯ РАБОТНИЦИТЕ , ЗАЩОТО СИТУАЦИЯТА Е ПОДОБНА НА ОБЯВЯВАНЕ НА ФАЛИТ НА ЕДНО ДРУЖЕСТВО!!!СЕГА ИЛИ ЩЕ ИМА ОЗДРАВИТЕЛНА ПРОГРАМА ИЛИ ЛИКВИДАЦИЯ!ПРИ ОБЯВЯВАНЕ НА ФАЛИТ ФАБРИКИТЕ СЪЩО ЗАТВАРЯТ ВРАТИ!И КАКВО ПРОТЕСТИРАТ НЕ СА СЪКРАТЕНИ !!! ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ, ЧЕ СЛЕДВА ФАЛИТ!!!!
29
5
 
23
 
! Отговори
До №14-ГАШО преди 5 години
Гашо каза истината: "Ми бай Миньо, ако не парадира със самолети, вертолети, яхти и ролс ройси, нямаше Кой да поиска да му вземе бизнеса. Същото важи и за Ветко. Те фабриките пак ще си заработят....ама за едно едро момче...."
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РАБОТНИЦИТЕ ЗАЯВЯВАТ , ЧЕ ВСИЧКИ БИЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!ДА ТОВА Е ВЯРНО НО ГОРЕЩИЯ КАРТОФ СЕ ПАДНА НА ВАС СЕГА :DАВТОБУСА ДА БЪДЕ ВЗРИВЕН СЪС ТРОТИЛ ТАКА СЕ ПОСТЪПВА ЗА ДА СЕ РАЗЧИСТИ ЛИНИЯТА! :D
27
8
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
тоя пък да си търсили нова работа ти остани без работа пък върви си търси да видиш какво е така става щото до сига къде е била прокуратурата тово не е от година или две а от много години и какво са виновни хората
26
6
 
10
 
! Отговори
А леко Бай преди 5 години
Поне шефа им дава заплати да хранят семейства.А ся ко праим? На гурбет,барабар с децата.
25
7
 
25
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Защо не протестират пред шефа си? Една от най - сивите фирми в Бг.
24
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕДПРИЯТИЯТА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ИЗМАМА ПО ДОКУМЕНТИ ДЕКЛАРИРАТ ЕДНО КОЛИЧЕСТВО А В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ПРОДАДЕНОТО КОЛИЧЕСТВО Е МНОГО ПОВЕЧЕ!!ХВАНАТИ СА ЩОТО НА 2 РЕАЛНО ОТЧЕТЕНИ БУТИЛКИ ТЕ ПРОДАВАТ ОЩЕ 6 КОИТО НЕ ОТЧИТАТ! ДАЛАВЕРА!И УПРАВИТЕЛЯ Е ЗА ЗАТВОРА !!ЗАВОДИТЕ НЯМА КАК ДА ПРОДЪЛЖАТ РАБОТА!! ДА БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ А ТЕЯ ДА СИ ТЪРСЯТ НОВА РАБОТА ДОКАТО НЕ СЕ ИЗЯСНЯТ НЕЩАТА!!!УПРАВИТЕЛЯ Е В ЗАТВОРА КАК ЩЕ РАБОТИ ТОЗИ ЗАВОД! ОТ ЗАТВОРА ЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ГО УПРАВЛЯВА И ДА ВЪРШИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!
23
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСтига писа глупости, виното и алкохола от "Вини" Сливен беше с най-високо качество,вината им бяха предпочитани най-вече Англия и щатите,заради високото качество и ниска цена.Това е стогодишен завод от 1920 година,напълно беше модернизиран,не само с администрация,но и с собствена лаборатория за изследване и т.н.Тези управляващи където минат,всичко съсипват,унищожиха и смазаха българските бизнесмени,промишленост,ужас!Диктатура.
22
11
 
22
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Хайде хайде, гледах го тоя панаир по телевизията! Миналата седмица да бяха отишли на протеста за смяна на системата което касае бъдещето на тая държава, а не да ми се кикерят пред камерите днеска че запечатали спирт-избата на оня дърт мошеник батя ти миня!!! Мисля че на всеки е ясно че нашта държавица няма да я бъде, понеже на *** му е по-мил хомота и чорбаджиларя отколкото бъдещето и държавата му! Сбрали се една тумба дебели лели и тюфлеци явно приближени на миня да не изтърват лапаницата!
21
6
 
24
 
! Отговори
Потресаващо преди 5 години
Борбата между държавните и частните олигарси води до фалит на държавата. Да му мислим ние, които сме оглозгани от тиквите.
20
7
 
17
 
! Отговори
Snorky преди 5 години
Оставете човечеца да си дърпа ДДС колкото иска, че събира пари за остров.
19
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен13Абе даже съм и работил в СОЦзавод така, че знам я администрациятаИ що фалирахте?Щото 90% от продукцията ви беше брак ли?
18
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бг фирмите масово нарушават закона. Аз съм за отпадане на митата върху вносния алкохол.
17
5
 
26
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
Бате Миню май не се е отчел някъде!
16
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в нормалните държави конфискация на буса, издърпване с влекач и продажба на търг. С парите от търга се покрива влекача. Ама със СОЦ закони нищо не става.
15
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОГАТО ПРАВИШ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!! ФАБРИКИТЕ ТИ НЕ СЕ ВОДЯТ НА ТВОЕ ИМА А НА ИМЕТО НА ОФШОРКИ!!!АРАБАДЖИЕВ И ТОЯ ЗНАЯТ САМО ДА КРАДАТ НО УМ НЯМАТ!!!!!!ЧЕРЕПА ИЗТОЧВА ВСИЧКИТЕ СИ ДРУЖЕСТВА ЧРЕЗ ОФШОРКИ ТАКА ИЗТОЧИ И ФАЛИРА ХОЛДИНГ ПЪТИЩА !!------------------ТЕЗИ РАБОТНИЦИ СА ИНСТРУКТИРАНИ ДА ПРОТЕСТИРАТ ОТ СОБСТВЕНИКА!!ОБЕКТИТЕ СА ЗАТВОРЕНИ ПРАВИЛНО ЗА ИНВЕНТАРИЗАЦИЯ!!ФАБРИКИТЕ МУ СА ЗА ОТНЕМАНЕ НА ЛИЦЕНЗА ЩОТО ПРОДАВА ЕДНО КОЛИЧЕСТВО А ОТЧИТА ДРУГО ДО ДОКУМЕНТИ!!!