Бурният вятър събори дървета, отнесе част от фасада на мол

Вятър със скорост 80-90 км в час е връхлетял Монтана и Лом
Обновена: 24 сеп 2018 22:18 | 24 сеп 2018 20:03, Анисия Иванова
86

Бурен вятър, изпочупени клони и дървета, изпокъсани жици и прекъснати електропроводи – това е обстановката на много места в страната заради силния вятър. Заради стихията в Благоевград падна част от фасадата на мол Largo. По чудо няма пострадали хора.

Областният управител Бисер Михайлов е на място и съобщи, че служители на пожарна и полиция са обходили целия периметър на падналата конструкция и не са открили пострадали хора. Електрозахранването на сградата е спряно. Всеки момент се очакват допълнителни сили на полицията да пристигнат на място. Целият район около обекта е отцепен.

Ограниченият периметър около търговския център ще бъде разширен. На място са зам.-кметът по строителството Емилия Тунева, очаква се да пристигнат директорът на Регионалната служа по пожарна безопасност и защита на населението Георги Пърмаков и собственикът на обекта.

Още по темата

Заради силния вятър продължават да падат части от фасадата на търговския център в града, съобщи "Фокус".

По време на инцидента търговският център е работил, като посетителите на близкото кафе, върху което се е стоварила част от конструкцията, са били евакуирани. Малко преди това очевидци съобщили, че се е чул силен шум и е започнало да мирише на изгоряло.

Персоналът е реагирал и е предприел евакуация. Служителите на пожарната в момента разчистват.

Силен вятър със скорост 80-90 километра в час е връхлетял Монтана и Лом в следобедните часове днес, съобщиха от областната управа в Монтана. Стихията е повалила дървета в двата града и в региона, а при падането си някои от тях са прекъснали жиците на електрозахранването.

До детска градина "Калинка " в Монтана е паднал голям бор, а в квартал "Младост" в града дърво е затиснало кола при падането си. От покриви на блокове са отнесени ламарини и керемиди, различни предмети са вдигнати от дворове и също са по улиците.

3000 домакинства в Монтана са останали електричество. Общо 8000 семейства са без ток на територията на Югозападна България, съобщиха от ЧЕЗ.

В Лом вятърът е прекъснал електричеството в крайречния квартал "Боруна", но то вече е възстановено, уточниха от областната управа.

Екипи от общинските управи и пожарната са обходили веднага улиците и са набелязали къде трябва да се разчистят падналите дървета. Към момента всички улици в двата града и в региона са проходими, а клоните и дърветата са извозени или премахнати в страни от шосетата. Екипи на ЧЕЗ възстановяват тока.

Мъж е бил спасен в язовир Огоста, когато вятърът е повлякъл лодката му навътре. Екипи на пожарната са достигнали до него.

Силният вятър е съборил дървета на пътни отсечки и в брезнишките села Кошарево, Режанци и между селата Вискяр и Бабица, съобщи Марио Картулев - началник сектор "Превантивна и контролна дейност" в Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Дърветата бързо са отстранени от пожарникарите и пътищата вече са проходими.

Днес са възникнали пет пожара в сухи треви. Огнеборците гасят пожар в старо стопанство в радомирското село Долни Раковец, съобщи още Картулев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
8
 
! Отговори
Ало василчо преди 5 години
Проблема е в тоя, който е инспектирал и издал акт16. А тоя е служител на оня и е намалял филията двустранно. Това схващаш ли го, или трябва на части да ти се обяснява.
48
3
 
8
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Можели някой от тук коментиращите да ми кажете, Защо през Комунизма не падаха, Ами дори се затрудняваха да ги съборят, давам ви пример с ,Мавзолея, хората го построиха за 3 дни, а те цяла седмица неможеха да го съборят.
47
9
 
4
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Може ли да има толкова прости селяни на газобетон да се прави конструкция за еталбонд!!!???Освен чушкопека, вече сме известни в света с конструкция от еталбонд върху газобетонни тухли!!!Абсолютно пада всякаква отговорност от работниците!!!Може ли да сте толкова прости бе, селяни прости!!!Агент Видж Ейбрахам!ЦРУ!!!
46
11
 
1
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До АнонименНе ми говори за Акт 16 , не ги разбираш нещата изобщо!Това е работа на стрителния надзор и техниците, които са наети от фирмата да следят за качеството и да спазват проекта, а може и проектантите да са сбърккали!Тука има пряка вина и отговорност само на една страна, тези на изпълнителите на строителните дейности, проектанти,строителен надзор и техниците!Работниците може да са работили през пръсти, но те не носят отговорност!Селяни прости, казах ви да работите качествено!Бил!ЦРУ
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасилевАкт16 пак ли се издава от частно лице? Я прегледай първо законодателството, преди да лъскаш имиджа на ГЕРП
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМА ПОСТРАДАЛИ, ЗАЩОТО ТОВА Е ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!!!СЕГА ТРЯБВА НЕ САМО ОТ ПАДНАЛАТА СТРАНА НО ВСИЧКИ ПАНЕЛИ ДА СЕ СВАЛЯТ ЕДИН ПО ЕДИН И ОТ ДРУГИТЕ 3 СТРАНИ НА МОЛА И ПОСЛЕ ДА СЕ СВАЛЯТ И ТЕЯ ИЗОЛАЦИИ ЗАЛЕПЕНИ ЕДНА ПО ЕДНА !!!И НАКРАЯ ЕДНА ПО ЕДНА ДА СЕ МОНТИРАТ ПАРЧЕ ПО ПАРЧЕ ТОПЛО ИЗОЛАЦИИТЕ И СЛЕД ТОВА ЕДНА ПО ЕДНА ДА СЕ СЛОЖАТ ПАНЕЛИТЕ ОТГОРЕ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ :DАКО ТОВА НЕ СЕ НАПРАВИ УТРЕ ЩЕ РУХНАТ ДРУГИТЕ 3 СТРАНИ НА МОЛА И ТОГАВА ЩЕ ИМА ПОНЕ ЕДИН ЗАГИНАЛ ЩОТО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ Е ИМАЛО СЕГА
43
17
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Селяни прости, защо обвързвате строителството на този мол с ГЕРБ и правителството!!!ГЕРБ и правителството имат вина за пътя убиец в Искърското дефиле, защото се строи с европейски пари и бюджетни средства, има обществени поръчки и договори от страна на държавни институции, които трябва да контролират качественото изпълнение на строителните дейности!!!Строителството на мола си е частна инвестиция и няма нищо с ГЕРБ!А вие сте селяни прости, каквито са и българските бизмесмени-крадциГрийвс!ЦРУ!
42
1
 
21
 
! Отговори
Видими резултати преди 5 години
Къде е сега строителният надзор и общинските герберастки корумпета, които са дали АКТ16 на това нещо?
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видимото го видяхме !Падна лъскавата фасада на Цвъки и ГЕРБ в Бастиона им в Пиринска Македония !!!Кога ще паднат и лъскавите скъпи офиси на които пиши ,, Община Благоевград ПП ГЕРБ " .Хората се чудят общината ли е на ГЕРБ или обратното . Както в Симитли !
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО СГРАДАТА Е ЗАСТРАХОВАНА И АЗ СЪМ ИМ ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ НЯМА ДА ИМ ПЛАТЯ, ЗАЩОТО ИЗРАБОТКАТА НЕ ОТГОВАРЯ НА ИЗИСКВАНИЯТА!
39
1
 
13
 
! Отговори
ПАДНА МОЛА МАЛЕ! преди 5 години
Ко'ш прайм ся без мол? Нямам за какво да живея вече. ЗБОГОН!
38
2
 
22
 
! Отговори
Сравнение преди 5 години
Сега строят в България по тип Американски (виж фасадата на снимката). Соца беше недодялан, ама и панелките от 1960, и НДК-то, и хотел Шератон-Балкан, и ЦУМ ще стоятнепоклатими още 100 години.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А има и фактор човешка грешка, както колегата по долу е написал... може всичко да е било по проект, но монтирано грешно. Така грешката се свежда само до техниците, които не са съблюдавали в детайли работата на монтажниците. Ако е имало изобщо такива, защото те струват пари...
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"клоните и дърветата са извозени или премахнати в страни от шосетата" - кои са тези страни от шосетата, в които са извозени клоните и дърветата?!
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радващо е че няма пострадали. Иначе на времето един заварчик даваше гаранция на изпълнена заварка 10 години. Сега ми се струва че една сграда се сглобява като гардероб. Като в приказката за вълкът и трите прасенца. Като я духне вятъра и къщата се разпада.
34
0
 
23
 
! Отговори
az преди 5 години
Благоевград - първенецът на гербавото саниране -дано поне останалите сгради да удържат 1-2 години
33
2
 
20
 
! Отговори
запознат преди 5 години
Герберско строителство, молове ,пътища, тоя път късмет ами другия. Видими резулати на всеки час!
32
0
 
17
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Еееее абе тези ако са искали да не го бута вятъра, трябваше да викнат бай Кристо от Америка бе-да го чарчафоса целия в чаршафи и да заприлича на бохча от чеиз на селска булка.Ама пак по-здраво щеше да стане де, и хем чаршафите можеха да ги перат от време на време.Еееее няма занаятчии бе...то кога една работа не ти идва отвътре, по-добре я зарежи и друг да идва, дето знае как се прави а пък и мерак за работа има.Ама да му мислят ония дето им дават парите-те са за тояга и ще я получат!
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3: Разрушаване на бетона в зоната на крепежите или с други думи изпуснали са анкерите защото бетона е бил рехав(направен с некачествен цимент и тнт.) Много може да са причините вслички в следствие на икономия и слаб надзорен контрол, което е нормално понеже всички са на хранилката...
30
0
 
18
 
! Отговори
Амунилен преди 5 години
Един бразилец пробиваше с видия 10мм. и биеше 8мм. дюбел!