Точен мерник: Снайперистът Крум – най–прецизният стрелец в НАТО

Българският снайперист спечели световно признание
2 окт 2018 11:15,
88

Най-точния снайперист се казва Крум Хаджипетков. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, впечатли десетки военни на състезание в НАТО това лято.

Снайперистът от Хасково уцели мишена на разстояние от километър и половина, побеждавайки по този начин свои колеги от страните от НАТО.

Още по темата

"Явно някой е видял някакви качества в мен и е решил точно аз да участвам", обяснява Крум пред Bulgaria ON AIR.

Постижението на Крум идва след доста натоварено състезание в Германия. В надпреварата участвали снайперисти от държавите членки на НАТО.

В състезанието Крум е трябвало да измине около 20 км, с раница на гърба, след което което трябва да уцели мишената, но има и допълнително затруднение - стрелба с чуждо оръжие.

Въпреки че отличният изстрел не носи победа в състезанието за българския тим, ефрейтор Хаджипетков е горд с постижението си и това на съотборниците си.

"Моята цел беше да покажа способностите на българската армия и на българския войник с оръжие, което за първи път виждам", обяснява снайперистът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей това исках да чуя! :))) "тЮркски" и "турски" на практика е едно и също.---------Не!!!!! Не е едно и също!!!!!!Никога не е имало тУрски етнос!, той е създаденэизкуствено от Ататюрк да да обедини всички тЮркси етноси в една нация наречена Турци, в една държава на речена Турция!!!!!Според Ататюрк това било единствения начин да спаси остатъците от разпадналата се Османска империя след края на Първата световна война!!!!Аз ти излагам факти, а ти - нищо, освен голи постулоти!!!
48
5
 
6
 
! Отговори
шшт тихо преди 5 години
каквото и да пишат полубългарите България е по древна от техните и руски и турски държави затова да не дават мнение
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И понеже виждам, че ти е трудничко да проумееш нещо лесно, ще ти дам за домашно едно упражнение. По-долу ти бяха изброени един куп държави по целия свят, в чиито езици се ползва "тюрк" или "турк". Представи си сега, че не си българин, ами си по народност от една от тези държави и някой български фашист се опитва да ти обяснява разликата между "тюрк" и "тюрчин", а ти после отиваш в държавата си и се опитваш да обясниш какво ти е било казано.Отиваш и казваш "Ъъъъ има разлика между тюрк и тюрк".
46
1
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Пробива в средата бейк-ролс кръгче от 5 км.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Хан Крум е бил от рода Дуло"За Крум има само предположения, че МОЖЕ и да е от рода Дуло. Иначе от никой не е доказано дали е така. Произходът му не е изяснен.
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Прабългарите бяха едно от многото тЮркски племена!!!"Ей това исках да чуя! :)))Сега си напрегни мозъчето и накрая след години ще стигнеш до извода, че "тЮркски" и "турски" на практика е едно и също. Само в България като се превежда нещо думата е "турски", "турско", "турска". Как да обясниш на един *** човек, че това е просто превод. И че при превод на определен език има вариации в начина на изговаряне и писане. Иначе разликата тюрки и турци по света такова нещо няма, защото е едно и също.
43
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е кеф, когато по-*** от мен си мислят, че могат да ме поучават.--------Ама ти наистина си мнооооого ***!!!!!Пак ще ти повторя - НЯМА тУрски Етнос, има тЮркски племена обединени в една обща нация от Ататюрк наречена турци!!!!!!Прабългарите бяха едно от многото тЮркски племена!!!Бъгарската държава възниква през 681г. съдадена от хан Аспарух.Хан Крум е бил от рода Дуло, майка му е била славянка (Лана съкратено от Светлана), управлява България от 802 до 814 година!!!!
42
21
 
52
 
! Отговори
пак същия преди 5 години
Кеф ми прави да шляпам минуси и плюсове. Отпускащо е :) По едно време ви бях накарал, като се коментира или дава вот, да искате регистрация, имейл. После и това отмених, манипулирайки ви отново. Трябва да ви принудя отново да го направите. Е, тогава няма кой да надникне в сайта ви, то, нали затова коментарите са свободни, но пък ще е интересно...
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на словенски, даже и на сомалийски, на братския ти сръбски даже, на суахили, на френски, ще повярваш ли, че дори и на хавайски Turk се превежда като турчин, на хинди (един много стар език, произлизащ от санскрит) дори и там думата е турк/тюрк, на чешки и на какви ли не още езици, турк, тюрк, турчин, е все едно и също. Само в България някакви хора с тежки комплекси си мислят, че "тюрк" и "турчин" са като все едно да сравниш "минерална вода" и "чаршаф". Просто щото ги научили да мразят турците.
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе смешен, знаеш ли какво означава Турция? (Turkiye)Oзначава земята на тюрките. Това, че в България думата тюрк се превежда като "турчин" е съвсем отделен въпрос. Иначе, да... по-правилно е да се каже "тюрк" (както казах, особено в България), защото е събирателно за всички тюрки.Иначе можеш да видиш как се превежда думата турчин примерно на разни други езици, включително на Албански, Босненски, Английски, Баски, Галисийски, Испански, Каталонски, Немски, Холандски, Норвежки, Полски, Румънски..
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Крум е тЮркско, а не е тУрско име, бе илитератче!"АХАХАХАХ!!! Много ми е кеф, когато по-*** от мен си мислят, че могат да ме поучават. :)))"До Анонимен ти да не си от афганистан ве пич когато е имало Крумовци турция не е имало на картата на света а кой как си го превежда си е негова работа"Ще кажеш сега, че и тюрки не е имало. :))) Само дето изпускаш една подроност, че когато е имало Крумовци не е имало България. :)))В България се е напълнило с безмoзъчни...
38
11
 
9
 
! Отговори
цар Крум преди 5 години
Браво Круме Браво Българино отново показахме че Българите са най добрите войни
37
11
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 5 години
нали вече писахте за това момче с турското име Крум.-----------Крум е тЮркско, а не е тУрско име, бе илитератче!Турски етнос не съществува в природата, има тЮркси племена, но не и турски етнос като такъв!Ататюрк беше този, който използва термина "Турчин", а оттам възникна и името на държавата Тр. (дотогава наричана Османска империя).Целта му беше да обедини всички тЮркски племена в една нация на останките от вече бившата Османска империя.Благодарение на него днес я има държавата Тр.
36
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aaaa, нали вече писахте за това момче с турското име Крум. (От старотурски означава "страшен".)
35
5
 
3
 
! Отговори
Пею преди 5 години
Аз съм по-точен...а след три ракии съм най-наточен, питайте комшийката!
34
5
 
4
 
! Отговори
гугъл преди 5 години
Български FAKE NEWS , състезанието в Германия e на Групи а не отделен участник , победител Бългaрска Група или състезател няма
33
4
 
8
 
! Отговори
рускиня до аег преди 5 години
Как успя да включиш руснаци под статия ,където нито дума за тях не се казва. Но няма да се придирям към човек с името на готварска печка - толкова ти е акъла
32
2
 
3
 
! Отговори
ДДТ преди 5 години
Непознатата пушказа за него е била като от Голф да се качи на Бугати :)
31
13
 
15
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Браво на пича.
30
3
 
12
 
! Отговори
ля ля преди 5 години
браво на Крум! дано и други хора да има кадърни като теб а най-важното и чест да имат! да могат за България всичко да дадът без да се замислят! поклон